Mislim da bi mogla radi faktora xiii, ali treba ti gin ili dr. hematolog ili transfuziolog napisati anamnezu na nalazu, npr. ja imam samo jedan spontani i pai-1 i Mthfr, ali imam članove obitelji koji imaju dvt (duboku vensku trombozu) prije 40-e godine i još neka hiperkoaguabilna stanja i onda mi je radi toga svega propisan Clexan jer je veliki rizik(i još dodatno i aspirin povremeno jer sam imala ogromnu hiperagregabilnost trombocita koja se nije smanjivala s Clexanom), a inače se NMH za blaže mutacije (MTHFR, PAI-1) daje u pravilu tek nakon dva spontana (ako nema neke ob.anamneze). No, tebi je faktor xiii tu, s njim nema zezanja i radi toga bi ti po mom mišljenju -kad sam gledala kriterije za dodjelu NMH terapije - mogli odmah propisati min.dozu.
32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
missed ab.-2023. - 9 + 5
01/2024 - imamo +
T: 19.9.2024.
Clexane 0.4 💉
Srčeko, traži uputnicu za hematologa i dođi s tim nalazom do njega.
Vezano uz privatno kupovanje injekcija, koliko sam skužila iz drugih komunikacija, moguće je, ali ti vjerojatno mora netko prepisati, da bi mogla platiti i dići. Ima tu cura/mama na forumu koje su spominjale da privatno kupuju, ili su kupile koju kutiju, trebalo bi proći kroz stare postove.
Osobno nisam imala problema dobiti profilaktičku dozu temeljem nalaza krvi i povijesti bolesti.
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Cure, jel vam se dogodi da vam ide krv kad se piknete? Meni se to znalo desiti mozda dva, tri puta mjesecno, ali evo i jucer i danas ide krv. Ne onako puno, ali nije ni samo jedna kapljica.
Od pocetka se bodem u bedra (tako su mi rekli u bolnici - ili u ruku), mozda sam ih "izradila" u ova 4 mjeseca ili sam bas imala srece pa dva dana zaredom pogodila u neku zilu. U svakom slucaju mi je cudno. 🤨
2x missed ab
Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
💙Baby boy 🤩
Cure, jel vam se dogodi da vam ide krv kad se piknete? Meni se to znalo desiti mozda dva, tri puta mjesecno, ali evo i jucer i danas ide krv. Ne onako puno, ali nije ni samo jedna kapljica.
Od pocetka se bodem u bedra (tako su mi rekli u bolnici - ili u ruku), mozda sam ih "izradila" u ova 4 mjeseca ili sam bas imala srece pa dva dana zaredom pogodila u neku zilu. U svakom slucaju mi je cudno. 🤨
Znalo mi se dogoditi, čak i dosta često. Čini mi se da mi se već dugo nije pojavilo. Ali to je ok; sestre na hematologiji bi mi automatski stavile vatu i flaster. Čak mi je dva puta uletilo nazad kroz iglu u spricu (kad sam se ja sama doma pitala). Nisam se opterećivala, niti se treba opterećivati time :). Pikam se od početka trudnoće u trbuh (povremeno mi sestre dale u ruku/nadlatkticu; dva puta dobila u bedro; 6 mjeseci trudna).
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
Od pocetka se bodem u bedra (tako su mi rekli u bolnici - ili u ruku), mozda sam ih "izradila" u ova 4 mjeseca ili sam bas imala srece pa dva dana zaredom pogodila u neku zilu. U svakom slucaju mi je cudno. 🤨Znalo mi se dogoditi, čak i dosta često. Čini mi se da mi se već dugo nije pojavilo. Ali to je ok; sestre na hematologiji bi mi automatski stavile vatu i flaster. Čak mi je dva puta uletilo nazad kroz iglu u spricu (kad sam se ja sama doma pitala). Nisam se opterećivala, niti se treba opterećivati time :). Pikam se od početka trudnoće u trbuh (povremeno mi sestre dale u ruku/nadlatkticu; dva puta dobila u bedro; 6 mjeseci trudna).
Hvala ti, ma mislila sam da nesto krivo radim. 🤣
A i malo pusem i na hladno, cim je neka promjena odmah sto pitanja. 😅
Btw hematolog mi je bio u guzvi kad sam bila pa nisam pitala nista za porod, ali vidim da je na nalaz napisao uzimati clexane 6 tjedana nakon poroda.
2x missed ab
Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
💙Baby boy 🤩
Evo, rekli su mi u bolnici da bi i nakon poroda trebala uzimati heparin, minimalno 2 tjedna. Imam termin kod imunologa iduci tjedan pa cu trazit da mi napise na nalaz 😀 ja se vodim pod imunologoiju a ne hematologiju
Bok, zene. Zanima me jeste li uz ove genetske mutacije i obicne krvne pretrage radile i jos koje nalaze prije nego su vam odobrili heparin ili su i genetske mutacije same po sebi bile dovoljne?
Matka, za odobrenje heparina su bili dovoljni nalazi krvi (relevantne genetske mutacije). Hepatin odobrava hematolog (ili eventualno imunolog, ako je razlog druge prirode).
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
Bananica, jeej! Dobro si se sjetila, da se navede dodatno na nalaz! Budem si stavila i ja podsjetnik, zlu ne trebalo da mi netko pametuje drugačije!
Jesi uzbudena, uskoro (još koji tjedan?) bi trebao biti termin?
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
Pikanje i špek. Ja kao da sam otkrila topli vodu. Inače sam se pikala u sjedećem položaju, pa sam sad s većim trbuhom (29 tjedna) pikala bočno (“love handles”). E, ali ako sjednem u poluležeći položaj, trbuh utone i ostane nešto špeka za uhvatiti bliže centru trbuha (gdje se inače pikaš na početku trudnoće). Neće bedra uskoro vidjeti igle 🙌 😂😂 meni otkriće, vjerojatno sam u manjini 😂 nek se nađe komentar za one poput mene 🤭
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
Sortiraj odgovore
Najstariji