Pozdrav, cure..imam jedno pitanje. Od mutacija imam:
Pai-1 4g/5g- heterozigot
MTHFR 677- heterozigot
Faktor XIII- heterozigot
Gin je odmah rekao da bi volio da dobijem makar najnizu mogucu terapiju, ali cisto za svaki slucaj radi obiteljske anamneze gdje ima dosta spontanih. Meni je ovo prva trudnoca i za sad je sve u redu, ali sam nalaz radila cisto da poslije ne budem zalila. Pa me zanima moze li mi temeljem ovih nalaza biti odobrena neka vrsta terapije i jeste li se vi dugo borile kako bi ju dobili? I da li je moguce uopce privatno kupovati te injekcije u slucaju da mi ne dozvole?
Mislim da bi mogla radi faktora xiii, ali treba ti gin ili dr. hematolog ili transfuziolog napisati anamnezu na nalazu, npr. ja imam samo jedan spontani i pai-1 i Mthfr, ali imam članove obitelji koji imaju dvt (duboku vensku trombozu) prije 40-e godine i još neka hiperkoaguabilna stanja i onda mi je radi toga svega propisan Clexan jer je veliki rizik(i još dodatno i aspirin povremeno jer sam imala ogromnu hiperagregabilnost trombocita koja se nije smanjivala s Clexanom), a inače se NMH za blaže mutacije (MTHFR, PAI-1) daje u pravilu tek nakon dva spontana (ako nema neke ob.anamneze). No, tebi je faktor xiii tu, s njim nema zezanja i radi toga bi ti po mom mišljenju -kad sam gledala kriterije za dodjelu NMH terapije - mogli odmah propisati min.dozu.
32... Blagi PCOS, blaga hipotireoza - Euthyrox 25
AMH- 29, MTHFR - C677T- heterozigot, PAI-1 -4G/5G,
missed ab.-2023. - 9 + 5
01/2024 - imamo +
T: 19.9.2024.
Clexane 0.4 💉
Srčeko, traži uputnicu za hematologa i dođi s tim nalazom do njega.
Vezano uz privatno kupovanje injekcija, koliko sam skužila iz drugih komunikacija, moguće je, ali ti vjerojatno mora netko prepisati, da bi mogla platiti i dići. Ima tu cura/mama na forumu koje su spominjale da privatno kupuju, ili su kupile koju kutiju, trebalo bi proći kroz stare postove.
Osobno nisam imala problema dobiti profilaktičku dozu temeljem nalaza krvi i povijesti bolesti.
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Cure, jel vam se dogodi da vam ide krv kad se piknete? Meni se to znalo desiti mozda dva, tri puta mjesecno, ali evo i jucer i danas ide krv. Ne onako puno, ali nije ni samo jedna kapljica.
Od pocetka se bodem u bedra (tako su mi rekli u bolnici - ili u ruku), mozda sam ih "izradila" u ova 4 mjeseca ili sam bas imala srece pa dva dana zaredom pogodila u neku zilu. U svakom slucaju mi je cudno. 🤨
💙5/24💙
Cure, jel vam se dogodi da vam ide krv kad se piknete? Meni se to znalo desiti mozda dva, tri puta mjesecno, ali evo i jucer i danas ide krv. Ne onako puno, ali nije ni samo jedna kapljica.
Od pocetka se bodem u bedra (tako su mi rekli u bolnici - ili u ruku), mozda sam ih "izradila" u ova 4 mjeseca ili sam bas imala srece pa dva dana zaredom pogodila u neku zilu. U svakom slucaju mi je cudno. 🤨
Znalo mi se dogoditi, čak i dosta često. Čini mi se da mi se već dugo nije pojavilo. Ali to je ok; sestre na hematologiji bi mi automatski stavile vatu i flaster. Čak mi je dva puta uletilo nazad kroz iglu u spricu (kad sam se ja sama doma pitala). Nisam se opterećivala, niti se treba opterećivati time :). Pikam se od početka trudnoće u trbuh (povremeno mi sestre dale u ruku/nadlatkticu; dva puta dobila u bedro; 6 mjeseci trudna).
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
Znalo mi se dogoditi, čak i dosta često. Čini mi se da mi se već dugo nije pojavilo. Ali to je ok; sestre na hematologiji bi mi automatski stavile vatu i flaster. Čak mi je dva puta uletilo nazad kroz iglu u spricu (kad sam se ja sama doma pitala). Nisam se opterećivala, niti se treba opterećivati time :). Pikam se od početka trudnoće u trbuh (povremeno mi sestre dale u ruku/nadlatkticu; dva puta dobila u bedro; 6 mjeseci trudna).
Hvala ti, ma mislila sam da nesto krivo radim. 🤣
A i malo pusem i na hladno, cim je neka promjena odmah sto pitanja. 😅
Btw hematolog mi je bio u guzvi kad sam bila pa nisam pitala nista za porod, ali vidim da je na nalaz napisao uzimati clexane 6 tjedana nakon poroda.
💙5/24💙
Evo, rekli su mi u bolnici da bi i nakon poroda trebala uzimati heparin, minimalno 2 tjedna. Imam termin kod imunologa iduci tjedan pa cu trazit da mi napise na nalaz 😀 ja se vodim pod imunologoiju a ne hematologiju
3/2024 💙
Bok, zene. Zanima me jeste li uz ove genetske mutacije i obicne krvne pretrage radile i jos koje nalaze prije nego su vam odobrili heparin ili su i genetske mutacije same po sebi bile dovoljne?
Matka, za odobrenje heparina su bili dovoljni nalazi krvi (relevantne genetske mutacije). Hepatin odobrava hematolog (ili eventualno imunolog, ako je razlog druge prirode).
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
Bananica, jeej! Dobro si se sjetila, da se navede dodatno na nalaz! Budem si stavila i ja podsjetnik, zlu ne trebalo da mi netko pametuje drugačije!
Jesi uzbudena, uskoro (još koji tjedan?) bi trebao biti termin?
👨🦱33
27.8.2023. ➕
18.9.2023. 💓 (6+4)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji