Da, vidjela sam i ja negdje da ne ide epiduralna uz heparin, al mislim da je to u slucaju ak se piknes unutar 24h. Al i ovo sta je granger povise primijetila - ak idem na indukciju onda ce me valjda na vrijeme skinuti sa heparina pa cu moci uzeti epiduralnu. Prvi mi je porod, mislim se, indukcija uz drip i bez epiduralne = ajme meni. Ja sam 33 tt i imam pregled u 35tt pa cu pitati ove detalje. Mogu napisati tu sta mi kazu. Ja sam u Zg
Da, vidjela sam i ja negdje da ne ide epiduralna uz heparin, al mislim da je to u slucaju ak se piknes unutar 24h. Al i ovo sta je granger povise primijetila - ak idem na indukciju onda ce me valjda na vrijeme skinuti sa heparina pa cu moci uzeti epiduralnu. Prvi mi je porod, mislim se, indukcija uz drip i bez epiduralne = ajme meni. Ja sam 33 tt i imam pregled u 35tt pa cu pitati ove detalje. Mogu napisati tu sta mi kazu. Ja sam u Zg
Meni je isto prvi porod i ta ideja indukcije bez epi mi zvuci bas grozno. Ali logicno, ako se dogovori indukcija bez pikanja onda valjda sve moze. I ja sam u zg. 🤣
Planiram u vinogradskoj roditi jer tamo idem hematologu. Ako budes imala neku info, bit cu ti zahvalna. Također ako nesto saznam ranije, napisem.
2x missed ab
Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
💙Baby boy 🤩
Ma da, mislim općenito da su zagrebačke bolnice puno iskusnije jer sigurno imaju puno takvih slučajeva. Ne brini, još malo i noći će postati budnije i život veseliji. Injekcija se nećete više ni sjećati.
Drip bez epiduralne i to satima je fakat baš bed (ja to mogu reći iz prve ruke 🤭), ali to traje tih nekoliko sati i to je to. Možete vi to, žene ste, najsnažnija bića na planetu. 💪💪💪
Bananica kad ti je planirana indukcija? Imate neki tjedan određen ili je u planu pa ćete još dogovoriti?
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Granger, hvala ti na svim info ❤️! Super, sada si me i osvijestila pa da znam kasnije se informirati, ako mi neće napomenuti opcije na vrijeme!
Bananica, svakako javi mišljenje :)
Purple, također iz Zagreba, isto planiram Vinogradsku.
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Joj ma nema na čemu. Vi samo pitajte. Moje iskustvo je najmanje što mogu učiniti. Već sam rekla da bih baš voljela da je bio netko aktivan dok sam bila trudna jer sam imala tisuću pitanja, a nekad sam samo htjela podršku. Tako da tu sam za vas. ❤️
👸36 (trombofilija)
🤴36
5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️
Hvala ti Granger na savjetima i informacijama!! U pravu si, nekako cemo i taj drip izdrzati ako je neizbjezan, samo da sve bude u redu!
MissMagic eh da smo blize u terminima mozda bi bile cimerice, haha. Bas sutra idem hematologu pa cu ga se valjda sjetiti pitati te neke stvari. 💞 Cekamo Bananicu da probije led. 🤣🤣
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Je cure to sta kazete, nakon ovoliko borbe, mislim da mi koncept "boli" uopce ne predstavlja problem 😊 samo da beba "izdrzi" u meni do poroda i da porod prodje dobro, i mogu me na zivo rezat 🙃 (ok ne bas na zivo, al... 😅). Ja se isto vodim u Vinogradskoj i tu planiram roditi. Zasad je na jednom ranijem pregledu spomenuto da me ne bi pustili dalje od 38tt, al nismo ulazili u detalje sto to znaci - tj kad bi isla indukcija. Na iducem cu pitat to sve malo detaljnije - tad bi trebala biti 35 tt, pa je sve to i blize. Uvijek imam pitanja koja na pregledu reduciram jer je guzva, a i jer iskrsnu neke prioritetnije stvari (pitanja) 😅
Je cure to sta kazete, nakon ovoliko borbe, mislim da mi koncept "boli" uopce ne predstavlja problem 😊 samo da beba "izdrzi" u meni do poroda i da porod prodje dobro, i mogu me na zivo rezat 🙃 (ok ne bas na zivo, al… 😅). Ja se isto vodim u Vinogradskoj i tu planiram roditi. Zasad je na jednom ranijem pregledu spomenuto da me ne bi pustili dalje od 38tt, al nismo ulazili u detalje sto to znaci - tj kad bi isla indukcija. Na iducem cu pitat to sve malo detaljnije - tad bi trebala biti 35 tt, pa je sve to i blize. Uvijek imam pitanja koja na pregledu reduciram jer je guzva, a i jer iskrsnu neke prioritetnije stvari (pitanja) 😅
Hahah ma cak bi i na zivo izdrzale 🙈🙈 (al ne zelimo 😅)!
Meni je za Vinogradsku logicno da idem tamo jer vec idem hematologu pa da je sve na istom mjestu. Jedna privatnica mi je preporucila doktora M.Č. pa se možda (kad dode vrijeme) uspijem naruciti kod njega u trudnicku.
A pitanja mi redovito ishlape pa se sjetim u tramvaju kad idem kuci. 🙈🙈
.
Citala sam po fb grupama da su neke na heparinu normalno rodile pa mi nije jasno. 🤷♀️
2x missed ab
💙Baby boy 🤩
Bilo bi fakat smiješno 🤭
👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
👨🦱33
19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
27.8.2023. ➕
terapija Fragmin —> Clexane
18.9.2023. 💓 (6+4)
6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)
Pozdrav, cure..imam jedno pitanje. Od mutacija imam:
Pai-1 4g/5g- heterozigot
MTHFR 677- heterozigot
Faktor XIII- heterozigot
Gin je odmah rekao da bi volio da dobijem makar najnizu mogucu terapiju, ali cisto za svaki slucaj radi obiteljske anamneze gdje ima dosta spontanih. Meni je ovo prva trudnoca i za sad je sve u redu, ali sam nalaz radila cisto da poslije ne budem zalila. Pa me zanima moze li mi temeljem ovih nalaza biti odobrena neka vrsta terapije i jeste li se vi dugo borile kako bi ju dobili? I da li je moguce uopce privatno kupovati te injekcije u slucaju da mi ne dozvole?
Sortiraj odgovore
Najstariji