Heparinske trudnice

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MissMagic1
    10. Veljača 2024. 18:08

Meni su komentirali tri mjeseca nakon poroda. super, 6 tjedana je sitnica :DGranger, sto ako si daš heparin i unutar manje od 24 h zaključiš da si za bolnicu (porod)? Nešto Pamtim da se na dan poroda ne daje heparin, ali kako to skuzis :D? 

👩33 (FV Leiden, MTHFR, PAI-1 heterozigot)
    👨‍🦱33
    19.8.2022. ➕, 1.9. dijagnoza blighted ovum, 8.9. spontani prekid trudnoće (7+0)
    23.2.2023. ➕, 16.3. hematom, sukrvica, čini se ok, 21.3. spontani pobačaj (7+1)
    27.8.2023. ➕
    terapija Fragmin —> Clexane
    18.9.2023. 💓 (6+4)
    6.11. NIFTY, stiže nam 👦 (24.10., 11+4)
    4.1. big anomaly, 3D/4D (22+0)
    25.4. Stigao nam je 👶 (38+0)

Granger
    11. Veljača 2024. 13:55

MissMagic1

Meni su komentirali tri mjeseca nakon poroda. super, 6 tjedana je sitnica :DGranger, sto ako si daš heparin i unutar manje od 24 h zaključiš da si za bolnicu (porod)? Nešto Pamtim da se na dan poroda ne daje heparin, ali kako to skuzis :D?

Joj bolje da ne pričam. 🤭 Ja sam se piknula u 19 i prvi trud osjetila u 22. Uglavnom ništa, ostala sam doma, pratila kako ide i kad sam došla na trudove svakih 5 minuta onda sam otišla u bolnicu to je bilo oko 11 sljedeće jutro. Držali su me na dripu da trudovi ne prestanu do 19 i onda me porodili. U isto vrijeme kad mi je zvonio alarm da se moram piknut je i beba izašla van. Kad smo sve posnimali i poslikali onda je doktorica rekla ajmo sad iskiljučit taj alarm. 😁
    A sad nakon svega, ja sam zapravo rekla taj dan popodne da mi je sve nešto čudno i da me skroz drukčije pritišće beba, ali nije mi bilo dovoljno alarmantno za bolnicu, a sad znam da sam trebala otić da naprave CTG. Rekla mi je doktorica kad sam joj postavila točno to pitanje kako ću ja to znati, da nek dođem ako budem osjećala išta čudno. Uglavnom, bilo.bi najbolje da trudovi počnu pri kraju injekcije pa da jednostavno propustiš iduću, al ja sam dokaz da se može i zeznuti, a da nije veliki bed.
    Nakon poroda sam dobila samo infuziju, krvarila normalno, ništa pojačano i taj dan smo preskočili pikanje, ali idući sam se već opet piknula.  

👸36 (trombofilija)
    🤴36
    5.1.2022. ➕ (💉 Clexane) ➡️ 9/22 beba V 👶❤️

• Bananica80
    11. Veljača 2024. 14:21

Granger

MissMagic1

Joj bolje da ne pričam. 🤭 Ja sam se piknula u 19 i prvi trud osjetila u 22. Uglavnom ništa, ostala sam doma, pratila kako ide i kad sam došla na trudove svakih 5 minuta onda sam otišla u bolnicu to je bilo oko 11 sljedeće jutro. Držali su me na dripu da trudovi ne prestanu do 19 i onda me porodili. U isto vrijeme kad mi je zvonio alarm da se moram piknut je i beba izašla van. Kad smo sve posnimali i poslikali onda je doktorica rekla ajmo sad iskiljučit taj alarm. 😁
    A sad nakon svega, ja sam zapravo rekla taj dan popodne da mi je sve nešto čudno i da me skroz drukčije pritišće beba, ali nije mi bilo dovoljno alarmantno za bolnicu, a sad znam da sam trebala otić da naprave CTG. Rekla mi je doktorica kad sam joj postavila točno to pitanje kako ću ja to znati, da nek dođem ako budem osjećala išta čudno. Uglavnom, bilo.bi najbolje da trudovi počnu pri kraju injekcije pa da jednostavno propustiš iduću, al ja sam dokaz da se može i zeznuti, a da nije veliki bed.
    Nakon poroda sam dobila samo infuziju, krvarila normalno, ništa pojačano i taj dan smo preskočili pikanje, ali idući sam se već opet piknula.

Joj oprosti, al nisam ovo dobro skuzila. Mislis da si trebala na CTG to popodne prije neg su te trudovi ulovili oko 22? A zasto mislis da si trebala, sta bi sa time dobila? Pitam da znam ak bude slicna situacija 😊 I, meni se ne cini da si zeznula, proslo je ravno 24h od zadnjeg pikanja do poroda. Osim ak nisam nesto krivo skontala? 🙃

Granger
    11. Veljača 2024. 16:33

Bananica80

Joj oprosti, al nisam ovo dobro skuzila. Mislis da si trebala na CTG to popodne prije neg su te trudovi ulovili oko 22? A zasto mislis da si trebala, sta bi sa time dobila? Pitam da znam ak bude slicna situacija 😊 I, meni se ne cini da si zeznula, proslo je ravno 24h od zadnjeg pikanja do poroda. Osim ak nisam nesto krivo skontala? 🙃

Ma sve si dobro skužila, ja to sve zbrda zdola opisujem. 🤦‍♀️ Znači taj dan kad su me trudovi uhvatili sam se ja ful čudno osjećala, govorila mužu kako mi je sve nešto čudno, da me beba čudno pritišće. Da sam otišla na CTG možda bi vidjeli da su lagani trudovi krenuli. Možda na kraju krajeva i ne bi, ali doktorica mi je rekla da se javim ako se čudno osjećam, ali nekako mi nije bilo dovoljno čudno. Uglavnom, da mogu ispočetka puhala bi na hladno i na svako čudno.
    Rodila sam točno 24 sata od injekcije, ali rodila bih ja i prije da se nisam piknula. Bila sam pod nadzorom i na dripu da održavamo trudove da prođe čim više vremena pa zato kažem da bolje da se nisam piknula. Mogla sam rodit u 15, a ne se patiti do 19 sati. Ali stvarno su stalno kontrolirali bebu, mene, provjeravali sve i bili spremni da me i ranije porode da je trebalo, ali ovako je bilo bolje i sigurnije. Ne bi mi bio problem inače, ali fakat je boljelo i cijelo vrijeme sam bila bez epiduralne jer mi se nju nisu usudili dati da mi ne nastane hematom na mjestu uboda igle. 
    Nadam se da sam se trunčicu jasnija, meni glava radi brže od prstiju pitanje što ja na kraju napišem. 🙃

👸36 (trombofilija)
    🤴36

• MissMagic1
    11. Veljača 2024. 16:43

Granger

MissMagic1

Hvala ti na podijeljenom iskustvu ❤️

👨‍🦱33
    27.8.2023. ➕
    18.9.2023. 💓 (6+4)

• MissMagic1
    11. Veljača 2024. 16:48

Haha, tak’ i ja tipkam pa si mislim: “jooj di je edit da korigiram odgovor”.
    Aha, vidiš nisam mislila da postoji veza između niskomolekularnog heparina i trudova; mislila sam da je vise “panika” da ne bi više krvarila nego sto bi bez heparina. Ok, bitno da nije drama ako se piknem pa ispadne da mi taj dan krenu trudovi (ja se pak u 10 ujutro pikam). 
    E i super za hint s epiduralnom!
    Smijem li pitati u kojemu si rodilištu rodila, ako si iz Zagreba?

👨‍🦱33
    27.8.2023. ➕
    18.9.2023. 💓 (6+4)

• Bananica80
    11. Veljača 2024. 17:10

Granger hvala ti, sve je jasno. Jesu ti rekli mozda zasto bi trebalo proci 24h od zadnjeg heparina? Negdje sam naletila na info da bi i hematolog trebao bit na porodu - da ne iskrvarimo, al mi to djeluje malo too much :) i vidjela sam isto da se ne moze dat epiduralna ako nije proslo dovoljno vremena od heparina. Sad vidim da su tebi i rekli zasto. Mene ceka indukcija, al kao i ti se pikam navecer (u 20) tako da ako krene raniji porod od dogovora moglo bi bit veselo. Bas cu pitat malo oko toga na iducem pregledu

Granger
    11. Veljača 2024. 19:01

MissMagic1

Haha, tak’ i ja tipkam pa si mislim: “jooj di je edit da korigiram odgovor”.
    Aha, vidiš nisam mislila da postoji veza između niskomolekularnog heparina i trudova; mislila sam da je vise “panika” da ne bi više krvarila nego sto bi bez heparina. Ok, bitno da nije drama ako se piknem pa ispadne da mi taj dan krenu trudovi (ja se pak u 10 ujutro pikam).
    E i super za hint s epiduralnom!
    Smijem li pitati u kojemu si rodilištu rodila, ako si iz Zagreba?

Ma je, panika i je zbog iskrvarenja, ali šta, da je bio neki bed ne bi nas pustili tako, vjerojatno bi obavili carski i dali mi transfuziju. Tako sam ja to nekako zamislila da bi izgledalo. Uglavnom svakako bi za mene bilo bolje da se nisam piknula, ali eto, nisam znala što očekivati pa nisam reagirala na malo čudnjikavo. S tim da sam imala i sreće što vodenjak nije puknuo već su me trudovi samo otvarali. Ja sam bila već na 7 cm dok sam došla u bolnicu, vjerojatno bi bilo drugačije da mi je puknuo vodenjak budući da bi tad morala beba van prije tih 24 sata.
    Ja kažem uvijek da se sve na kraju nekako posloži i čvrsto vjerujem da će i svakoj od vas biti tako. ❤️
    Ja sam rađala u bolnici u Čk-u, mislim da je svaka bolnica u ZG-u puno spremnija na sve te situacije. 

👸36 (trombofilija)
    🤴36

Granger
    11. Veljača 2024. 19:12

Bananica80

Granger hvala ti, sve je jasno. Jesu ti rekli mozda zasto bi trebalo proci 24h od zadnjeg heparina? Negdje sam naletila na info da bi i hematolog trebao bit na porodu - da ne iskrvarimo, al mi to djeluje malo too much :) i vidjela sam isto da se ne moze dat epiduralna ako nije proslo dovoljno vremena od heparina. Sad vidim da su tebi i rekli zasto. Mene ceka indukcija, al kao i ti se pikam navecer (u 20) tako da ako krene raniji porod od dogovora moglo bi bit veselo. Bas cu pitat malo oko toga na iducem pregledu

Nisam to ni pitala, pretpostavila sam da mu je to djelatno vrijeme prije nego se molekule raspadnu i tijelo izluči ostatke. Vjerojatno ko i za ostale lijekove. A budući da krvariš iza poroda onda trebaju na tom mjestu nastat ugrušci da zatvore te rane pa da ne bi on to sprječavao. Ali to je nekako moje viđenje stvari, nisu mi to rekli. Al zapravo super pitanje za postaviti.
    Ja sam ih bila pitala jel bi možda bila bolja indukcija pa da kontroliramo situaciju jer mi se čini da je tako bolje, ali nisu baš bili nešto opterećeni pa sam se i ja opustila oko toga. Vjerojatno ćeš ići ranije na indukciju tako da je manja vjerojatnost da krene samo. A ako i krene, bit će okej. Osim možda što fakat boli, a epiduralnu možda nećeš smjeti. 😐

👸36 (trombofilija)
    🤴36

purple13
    11. Veljača 2024. 19:37

Bok cure, citam bas vasa iskustva s poroda, tj. koliko vidim samo granger je rodila zasad. 🤩
    Meni je jedna doktorica usput spomenula da su takvi slucajevi (heparinski) za indukciju. Svakako cu pitati hematologa je li opasno piknuti se pa roditi unutar 24 sata i je li moguce dobiti epiduralnu i drip ako si se piknuo. Al kao da sam procitala da se nijedno od toga ne daje. 🤔

2x missed ab
    Pai/mthfr homozigot - clexane 0.4
    💙Baby boy 🤩

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.