Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Stelle123
    16. Listopad 2019. 07:45

Meni je taj iz Lidla nekako premastan. Inace uglavnom sam na integralnim krekerima iz DM-a oni su mi nekako bas fini. Sad sam si spremila lijepi smothie s sumskim vocem, pola banane, bademovim mlijekom vidjet cemo rezultate nakon toga. Nego zadnjih dana mi je stomak bas nategnut i tvrdji, ne znam je li od prehrane jer stolica mi je vise manje uredna ili je to normalno ako se salo otopilo? Ima li ko takvih popratnih pojava?

url=https://lilypie.com]

Grizli
    16. Listopad 2019. 08:00

MiniCooper ako citas 😘 sve super kod mene! Nadam se da ste vi dobro! 
    Nasty meni je bas ova u puli komentirala da nekima od gladi secer naraste kad su dugo nataste i da to nema veze sa gestacijskim. Po njoj je bitnije da se nama secer normalno spusta nakon jela, a ovo nataste je rekla do 5.5 ne dize paniku jer da ima slucaja posebno kod mrsavijih trudnica da budu gladne dok dodju vaditi secer jos piju vode i onda on skoci. 
    Ja cu morat pitat u ljekarni dal ima di za bazdariti te aparatice ili da mi daju neki reklamni privremeno jer meni nije jasno opet mi se dogadja da kad jedem po dijeti secer bude ujutro oko 5.3, nakon jela preko 6, a kad jedem normalno svoju prehranu meni secer ujutro ne prelazi 4.8, a 6.0 mi je bio nakon punog tanjura tjestenine sa umakom od vrhnja, piletina, grasak,mrkva i slatki kukuruz (citaj obrok totalno van pameti za dijabeticare). 

Točkica37
    16. Listopad 2019. 08:22

Gdje se bazdare aparatici?

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Nasty
    16. Listopad 2019. 08:56

Cure ja sam svoj aparatić baždarila u svoje dr. opće prakse. Grizli da i gladnim curama može skočiti šećer. I meni i cinerici na profilujje rastao jutro nakon provedenog dana u bolnici a tamo je hrana takva da lesto ostaneš ostaneš gladan. Slažem se nekad ni nema veze s prehranom. Meni jučer ujutro nakon onog jadnog doručka u bolnici šećer je bio 6,1. a navečer nakon što sam cijeli dan svašta jela i uglavnom ležala 6,3. Nego primjetila sam i da mi je uvijek dosta niži kad sam aktivnija nakon obroka. 

16. Listopad 2019. 13:50

Grizli mozda su ti trakice pokvarene dal ti je ista vrijednost kad izmjeris dva puta za redom?
    Ja sam danas ujutro zaboravila izmjeriti odmah nataste pa sam doruckovala dvije fete chia kruha sa abc sirom i popila kavu s mlijekom... nakon tocno 2h mi secer bio 3.6 😮 Mislim da ako secer 2h nakon obroka ne prelazi 7 i ako s vremenom padne ,(ako je prije jela nizi od 5.5) da je to ok. 

16. Listopad 2019. 14:08

Stelle svi lchf kruhovi ili kruhovi s manje ugljikohidrata su masni jer ta prehrana podrazumijeva unos vise masti da se nadoknadi manji unos kalorija zbog manje ugljikohidrata. Danas sva relevantna istrazivanja pokazuju da unos tkz. dobrih masti ne steti organizmu vec mu pomaze. U inozemstvu se iskljucivo takva prehrana preporuca dijabeticarima,a ne ova koja je jos uvijek kod nas aktualna i ima 175 g. uh. No malo ide sporije dok do nas dodu takve informacije 🙃 

Nasty
    16. Listopad 2019. 15:21

Losa ako ikad dođu do naših bolnica takve informacije🤪

• Stelle123
    16. Listopad 2019. 15:34

Losa istina. Al onda drzis secer pod kontrolom, ali narastu trigliceridi. Ja imam plan prehrane radila mi je Anita Supe, ali unistila me probava s time. Dok nisam pocela jest ugljikohidrate imala sam velike probleme sa zatvorom. Trenutno sam i sad na nekom blagom lchf-u. 

url=https://lilypie.com]

16. Listopad 2019. 16:32

Ja odkad jedem kruhove sa chia i lan sjemenkama u koje dodajem psyllium prah te puno povrca probava mi nikad bolja. A cijeli sam zivot imala s tim problema. 

16. Listopad 2019. 16:36

Nasty

Losa ako ikad dođu do naših bolnica takve informacije🤪

Nedavno sam bila u bolnici kod tete koja je bila hospitalizirana a dijabeticar je i za veceru su dobili bijelu tjesteninu zapecenu sa svjezim sirom. Wtf??? Normalno da joj je secer nakon toga 11. Opcenito mi nije jasno zasto u tim bolnickim prehranama za dijabeticare forsaju toliko mlijeka i mlijecnih proizvoda. Ko da su to reklame za Dukat, Vindiju i sl. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.