Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Točkica37
    19. Rujan 2019. 06:42

Pozdrav nove. Ja sam skuzila da nije ni svaki dan isti i da zna bzvz neovisno o hrani bit visi secer..  
    Uglavnom mi ti jedemo vise obroka ali po malo...

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• lucille9
    19. Rujan 2019. 06:53

Zanima me, da li imate aparatiće za provjeru GUKa?

Točkica37
    19. Rujan 2019. 06:56

Sve uglavnom provjeravamo sa aparaticem.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Nasty
    19. Rujan 2019. 07:55

Lucielle aparatić možeš pitat kod dr. opće prakse da ti da reklamni. Meni je moja dr. dala reklamni u kojem bude 10 trakica i 10 iglica. Dodatno mi je dala kutijicu s iglicama. A još trakica sam kupila u ljekarni. 

• piba7
    19. Rujan 2019. 07:55

Ja sam izgubila 2kg u 4 dana.. pretpostavljam da to baš i nije dobro ni za bebu ni za mene. 
    Odradila sam jutros prvo pikanje za GUK, još samo 3 pikanja danas pa ću početi malo više jesti. Kod doktora sam na kontroli za 12 dana, vidjeti ću što on kaze..

Nasty
    19. Rujan 2019. 08:05

A i ja ću malo pojačat hranu ove dane kad idem na vježbe. Tada baš osjetim da sam gladna i da mi je malo hrane. Ostale dane je ok. I jest ću tri voćke, pa ćemo vidit. Pitat ću trenericu koliko kalorija potrošimo na vježbama i toliko ću nadodat taj dan. 

Nasty
    19. Rujan 2019. 08:13

Ja sam od 22.8. na - 2ipo kg. Dr.mi ništa nije komentirao jer sam imala višak od prije trudnoće. Njima je sve ok ako beba napreduje normalno. Mislim da je normalno izgubit koje kilo zbog promjene načina prehrane. I također mislim da se to gubljenje kila neće nastaviti kad se tijelo privikne. Al definitivno ne treba jesti manje od preporučenog. 

• lucille9
    20. Rujan 2019. 08:34

Hvala, informacija mi puno znači, budem pitala dr. za aparatić.

Planiram se točno držati dijete jer kod mene čim malo popustim već punim drugi tanjur. Jučer mi je bilo sveg dostatno, mislim da mi je u zadnje vrijeme više bila navika jesti iz dosade.
    Zanima me, budući da ne volim čisto mlijeko ni jogurte, gledala sam voćne- pa svim imaju dosta šećera. Ima li koja sličan problem i kako to rješavate? Vidjela sam onu AB kulturu voćnu ali je nemogu nać po trgovinama.

Nasty
    20. Rujan 2019. 08:57

Voćni su uglavnom zašećereni. Ja pijem kefir ili acidofil. Možda da vidiš u bio&bio ako imaju bez šećera.. Al tamo su prilično skupi. Ja sam znala nekad ubacit kefir u zdjelicu s borovnicama i nasjeckanim voćem. Nekad bi mi to bio obrok i u to bi ubacila 2 žlice zobenih pahuljica.
    A možeš i mlijeko sa zobenima i malo jabuke i cimeta.. 

mc_zgb
    20. Rujan 2019. 09:44

Da, ti voćni jogurti su puni šećera nažalost. Možda da si uzmeš običan jogurt neki, koji ti najviše paše, i voće i zblendaš sve sama. Bar znaš da si stvarno voće stavila unutra 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.