Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Točkica37
    13. Rujan 2019. 10:46

Super nasty. Bit ce to sve ok. Nije ni inzulin kraj svijeta...

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

• Stelle123
    13. Rujan 2019. 13:24

I ja moram u bolnicu na profil. Ocekivano. I meni tako skace, moglo bi se dogodit da zavrsim na inzulinu, al sad mi je vec to nekako prihvatljivo. Nije kraj svijeta pogotovo sto ne bi trebalo ostati nakon trudnoce, a sad moram poduzet sve da ga snizim. Jel bolje nosit spavacicu ili? Kako ide s tim vaginalnim pregledom, volila bi bar to izbjec, danas sam bila sve je ok po tom pitanju pa da ne skupim jos kakvu bakteriju.

url=https://lilypie.com]

luce35
    13. Rujan 2019. 13:34

Vaginalni pregled rade bez obzira sto te dan ranije pregledao tvoj gin, pokusala sam izbjeci al nije mi nijednom uspjelo 🤣.
    Spavacica ti je zgodnija za ulazak a vec poslijepodne kad obavis uzv i vaginalni mozes pidzamu ako ti vise odgovara

Nasty
    13. Rujan 2019. 14:12

Stelle ništa ti to ne mora značiti. Luce sve dobro napisala. Ja sam imala i spavaćicu i piđamu. Al su sve žene bile u spavaćicama. Možeš dobit i bolničku spavaćicu. Uzmi nešto od hrane od doma, tipa integralni beškot ili možda tunu(bubam sad na pamet, nisam još proučila što smijemo a što ne), možda bademe ili tako nešto, za slučaj da dobiješ tjesteninu ili rižu da ne jedeš. Odvoji voće i jedi nakon 2 sata, nakon mjerenja poslje obroka. Dr. mi je to potvrdila. Danas je za ručak bila riba, lešo kumpir, salata i juha. Da su mi danas mjerili bilo bi ok.. Samo recimo pojedeš dva tri kumpira umjesto sve, kao ja pametna jučer.
    Evo ja zvala svoju dr. opće prakse i dala mi je reklamni aparatić za šećer sa 10kom iglica i trakica i dodatno iglice. Pa možete pitati svoje dr. opće prakse ako imaju reklamno da vam daju. 

Nasty
    13. Rujan 2019. 14:25

E da, jutros kad smo mjerile šećer nakon doručka je meni bio 5,4 a ovoj curi 6. Jer smo naravno jele pametnije. I obavezno doručkuj doma prije dolaska. Sestra nam je rekla da doručkujemo između 7ipo i 8ipo. Pa ovisno o prijemu nakon 2 sata mjere šećer u bolnici. A za slučaj da bude prijem kasnije kao nama onda barem nećeš bit pregladna do ručka.. 

luce35
    13. Rujan 2019. 16:09

Pa sto su te do rucka drzali dolje 🙄.
    Ja iduci tjedan idem na profil, nadam se iza vizite doma pa se navecer vratiti po otpusno

• Stelle123
    13. Rujan 2019. 17:20

Cula sam da nikog ne ostave duze od 1 dan. Tj. spice dijetu pa onda kontrola za 2-3 tjedna ovisi koliko je stanje ozbiljno. Sto jesti pametnije kad i nemas sta jesti. Cula sam da i u St obvezno ide inducirani.

url=https://lilypie.com]

Nasty
    13. Rujan 2019. 17:49

Luce morala sam čekat 2h nakon doručka jer su nas zaprimili kasno pa mi se onaj jučerašnji doručak nije računao. A ja i još jedna kolegica šećerašica smo sišle nakon toga na kavu i cijeđeni sok, pa smo se vratile u podne po otpusno pismo. I na kraju nas zatekao ručak, pa smo malo nešto pojele kad smo vidjele da je riba. I otišle. 

Nasty
    13. Rujan 2019. 17:51

Sretno cure na profilu idući tjedan! 

Nasty
    13. Rujan 2019. 17:56

Stelle uglavnom rade inducirani jer hospitaliziraju 39tt, opet sve ovisi o regulaciji šećera i komplikacijama, ali ako te uhvate trudovi doma onda se izbjegne. Jedna cura što sam je upoznala u čekaoni je došla na guk profil 3 dana prije termina i ostavili su je. A imala je cijelo vrijeme dobre nalaze pa je nisu hoapitalizirali ranije. Da su je uhvatili trudovi doma išlo bi prirodno. Ako sam dobro shvatila. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.