Gestacijski dijabetes

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    HarryPotter
    10. Rujan 2019. 17:11

Grizli

HarryPotter tako sam i ja sluzila da meni vise secer dize recimo kupovni razeni ili integralni kruh koji su mi uz to i zgaravicu radili, nego doma kad umjesim sa obicnim bijelim brasnom. Jela sam isti namaz na istu tezinu kruha i od kupovnog mi bio 6.0, a nakon domaceg 4.7! Vise puta provjerila pa odustala od kupovine tih kvazi razenih i integralnih to samo boja ocito. Za slatko meni recimo ne reagira kad pojedem cokolade one od Kandit nova neka no guilt se zovu. Pojedem po 2 retka i nista cak ni 1h nakon mi secer nije preko 6. A coksa mi je bas fina.

Da, ja mjesim heljdin i razovi kruh doma stalno, i ne kupujem nikakve.. Pite, mermelade, pizze mi ne pasu, al evo koji slatkih kroz tjedan mi odg. Uvijek bacim i setnju dobru, ako se pocastim sa necim.. I ja manje mjerim secer, vise ako znam da sam uvela nes novo il malo "pretjerala" pa da provjerim.. Definitivno i nakon poroda treba bj. Brasno smanjiti bas ono skroz, nista dobro ne donosi. 💪

url=https://lilypie.com]

• Frau_Mund6
    12. Rujan 2019. 09:01

Bok cure, evo i mojih dojmova nakon cjelodnevnih mjerenja. Dakle, pocela sam jesti i mjerit hranu za koju bi bila sigurna da mi dize secer. Tako sam jucer ujutro pojela dvije snite kruha sa maslacem i medom i secer je bio nakon sat ispod 6. Neki dan sam navecer pojela neki obrok, vise se niti ne sjecam o cemu se radi. Nakon 2 sata je bio 5.7 , al je zato ujutro jos uvijek bilo 5.4. Meni je i u prosloj i ovoj trudnoci problem bio samo jutarnji secer. Sinoc sam s malom jela prije 20 musslie sa vocem susenim. Kasnije sam ogladnila i spazala 4 knedle za juhu sa jetricama, bas su mi fino ispale i to nehdhe oko 23. Jutros mi je secer 4.9. Prvi put od kad sam trudna...  
    Znam da bi bilo idealno da navecer secem da sve sta pojedem skinem, no imam malo dijete doma, koje kad stavim spavat nema tko civat ako sam ja vani. Tj nekad i ima, ali nije pravilo. Osim toga, u 22 vec padam u nesvijest..  

Grizli
    12. Rujan 2019. 09:57

Frau ja recimo sam skuzila da za dorucak ili marendu mogu pojesti sto god zelim secer ce mi biti ok jer sam ostatak dana aktivna, al navecer oko 20h moram bas paziti da ne unesem vise od 1 jedinice UH, a ostalog mogu koliko hocu i secer mi bude super ujutro. Meni vec danima je na 4.4 jutarnji. Sad bas naumila danas ako ne zaboravim nakon tosta izmjeriti 2h kasnije bas da vidim. Jednu samo vecer smo bili na nekoj veceri kasnoj sa hrpom UH pa kad smo dosli doma sam isla pol sata peglati samo da ne legnem odmah jer sam znala da ce mi secer divljat, al ok je bilo ujutro 5.1.

KarlaHP
    12. Rujan 2019. 11:19

Pozdrav cure, 
    Zanima me Vaše mišljenje :)
    Radila sam ogtt i nalaz je ovakav:
    Glukoza Na tašte 5,4
    Nakon 60 min 9,5
    Nakon 120 min 6,2
     Kakva iskustva imate s nalazima, ginekolog smatra da bi trebala na VV Radit guk profil?
    Pliz help
    Ps trudna sam 27+5

Točkica37
    12. Rujan 2019. 12:45

Meni je danas probio granicu 9.3 katafakingkatastrofa. Bas sam se sokirala.isla isprobat i pojela cijelo pivsko pecivo i soknod jabuke. Uzas.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Točkica37
    12. Rujan 2019. 12:45

KarlaHP

Pozdrav cure,
    Glukoza Na tašte 5,4
    Nakon 60 min 9,5
    Nakon 120 min 6,2
    Kakva iskustva imate s nalazima, ginekolog smatra da bi trebala na VV Radit guk profil?
    Pliz help
    Ps trudna sam 27+5

A da radi ovog prvog ce te voditi pod gestacijski dijatebes

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

KarlaHP
    12. Rujan 2019. 12:53

Točkica37

KarlaHP

Pozdrav cure,
    Glukoza Na tašte 5,4
    Nakon 60 min 9,5
    Nakon 120 min 6,2
    Pliz help
    Ps trudna sam 27+5

A da radi ovog prvog ce te voditi pod gestacijski dijatebes

Hvala na odg:)
    I radi te prve povišene glukoze  je potrebno raditi guk profil?
    I u prvoj trudnoći su me vodili pod gestacijski ali nisam radila guk profil pa mi ništa nije jasno!

luce35
    12. Rujan 2019. 13:12

Sad rade guk profil i propisu dijetu 1800 kcal za ovako nize vrijednosti. 
    Imas srecu sto to mozes od doma obaviti i donijeti na VV, nas u Splitu sve.hospitaliziraju na 24 sata svaka 3-4 tjedna, pred kraj trudnoce svaka 2 i kad napunimo 39 tt hospitalizacija do poroda

KarlaHP
    12. Rujan 2019. 14:27

Uh da
    Ipak mislim da ću pripazit  prehranu koji dan pa ponovno raditi nalaz ogtt😂

• Frau_Mund6
    12. Rujan 2019. 17:15

Grizli, probat cu tvoju tehniku. Mozda i meni pomogne 😉
    Tockica, kad si to jela? Za koji obrok? Ne mogu vjerovat da je tako visok 😑 a nis sad znas sta moras uzbjegavat. Kakav sok od jabuke? Jabuka u komadu i voda 😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.