Dohrana dojenog djeteta

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ryanne
    25. Siječanj 2016. 18:20

Odbrojavam nešto više od mjesec dana od početka dohrane pa skupljam informacije i zanima me:

1. Da li lagano soliti bebi kašice s povrćem? Ja bih rekla da ne, ali ipak da pitam.
    2. Kako raditi kašice koje zahtijevaju mliječnu komponentu? Pire i sl.? Da li uopće stavljati mliječnu komponentu?
    3. Da li je ok započeti sa povrćem, a ne s voćem? Ja bih počela sa krumpirem+mrkvom.
    4. Ako je beba malo jača, odnosno bucka, da na početku izbjegavam žitarice u kašicama?

Hvala

Ryanne
    25. Siječanj 2016. 19:20

Ahaaa. Hvala. 

Vidis, ja sam procitala da je krumpir jedna od pocetnih namirnica, ali ima puno izvora i nisu svi uskladjeni. 
    Koje povrce bi onda preporucila za pocetak?

renata6
    25. Siječanj 2016. 19:41

Od povrća tikvica, mrkvica, buća za početak a voće tipa jabuka, kruška, eventualno malo šljive( kupovna kašica) radi probave, banana, a od žitarica, proso, palenta, kuk.krupica....po malo kako je veća onda je i širi krug namirnica, veći izbor ćeš sigurno imati na proljeće, ljeto, mislim ako ćeš ih sama kuhati i pripravljati a i tržnice su tad prepune obiljem i voća i povrća.

Ryanne
    26. Siječanj 2016. 09:14

A batat? Na više izvora sam pročitala da se uvodi sa čak 4 mj, pa onda valjda ide i sa 6.
    Shvaćam da su to sve škrobne namirnice, ali možda batat ima drukčiju strukturu škroba. I u receptima se ne kuha nego peče u foliji i izmiksa u pire. Možda je stvar u pečenju.
    Ne znam... jeste ga davale bebama?

S obzirom da mi ožujak nema toliko svježih namirnica pokušavam naći povrće i voće koje bi bilo najmanje tretirano pesticidima, odnosno koje se barem pošteno može oguliti. Nemam baš neku veliku bazu.

mayathequeen
    26. Siječanj 2016. 13:23

Mi smo batat uveli sa oko 6,5mj mislim..njega smo kuhali pa onda za cca mj dana i pecenog klopali..super nam je!

mmama2
    26. Siječanj 2016. 17:30

možeš početi sa amaanthom od žitaica, dobro si pogledaj koje zahtijevaju namakanje prije kuhanja, batat je ok za početak jer je lagan nije iz porodice krumpira i može se čak sirov jesti

url=https://lilypie.com]

bobica9
    26. Siječanj 2016. 22:42

Mi smo prije 3 tjedna počeli sa voćem (jabuka, kruška, banana) i danas sam mu dala blitvu. Na voće se naviknuo i ne traži cicu poslije kašice. Ali danas poslije blitve (dala sam je umjesto voća) je tražio jer mu se nikako nije svidjelo i pojeo je možda 3 žlice. Sa koliko mjeseci bi trebao imati drugi obrok dohrane? Znači, ako će mu biti taj voćni obrok oko 10h, a oko 14h povrtni, do kada bi tako trebalo profunkcionirati? I kada početi sa žitaricama? Ne žurim se baš sa smanjivanjem dojenja, iako je dosta velik, ima 8700g.

Nalah
    31. Siječanj 2016. 11:17

Počeli s povrćem bez ikakvih problema,batat najnormalnije kuhali,prvi puta čujem da se ne kuha,već peče,čak smo se dragi i ja skroz prebacili na njega,jako rijetko sada jedemo običan krumpir.
    Pedica nam je dala zeleno svjetlo za kravlje mlijeko,mora biti 3.2 % mm,jede Veronikino u kombinacijama,čisto još ne dajem,odlično ga je prihvatila bez ikakve reakcije,uglavnom,jede sve,pečem joj kruh i peciva,ali ne solim još,ne pržim,ne pečem u smislu onog prženja,pečenja kako mi veliki jedemo,osim lagano kajganu,s tim ću još pričekati do 2.g.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.