Odbrojavam nešto više od mjesec dana od početka dohrane pa skupljam informacije i zanima me:
1. Da li lagano soliti bebi kašice s povrćem? Ja bih rekla da ne, ali ipak da pitam.
2. Kako raditi kašice koje zahtijevaju mliječnu komponentu? Pire i sl.? Da li uopće stavljati mliječnu komponentu?
3. Da li je ok započeti sa povrćem, a ne s voćem? Ja bih počela sa krumpirem+mrkvom.
4. Ako je beba malo jača, odnosno bucka, da na početku izbjegavam žitarice u kašicama?
Hvala
Ahaaa. Hvala.
Vidis, ja sam procitala da je krumpir jedna od pocetnih namirnica, ali ima puno izvora i nisu svi uskladjeni.
Koje povrce bi onda preporucila za pocetak?
Od povrća tikvica, mrkvica, buća za početak a voće tipa jabuka, kruška, eventualno malo šljive( kupovna kašica) radi probave, banana, a od žitarica, proso, palenta, kuk.krupica....po malo kako je veća onda je i širi krug namirnica, veći izbor ćeš sigurno imati na proljeće, ljeto, mislim ako ćeš ih sama kuhati i pripravljati a i tržnice su tad prepune obiljem i voća i povrća.
A batat? Na više izvora sam pročitala da se uvodi sa čak 4 mj, pa onda valjda ide i sa 6.
Shvaćam da su to sve škrobne namirnice, ali možda batat ima drukčiju strukturu škroba. I u receptima se ne kuha nego peče u foliji i izmiksa u pire. Možda je stvar u pečenju.
Ne znam... jeste ga davale bebama?
S obzirom da mi ožujak nema toliko svježih namirnica pokušavam naći povrće i voće koje bi bilo najmanje tretirano pesticidima, odnosno koje se barem pošteno može oguliti. Nemam baš neku veliku bazu.
Mi smo batat uveli sa oko 6,5mj mislim..njega smo kuhali pa onda za cca mj dana i pecenog klopali..super nam je!
možeš početi sa amaanthom od žitaica, dobro si pogledaj koje zahtijevaju namakanje prije kuhanja, batat je ok za početak jer je lagan nije iz porodice krumpira i može se čak sirov jesti
url=https://lilypie.com]
Mi smo prije 3 tjedna počeli sa voćem (jabuka, kruška, banana) i danas sam mu dala blitvu. Na voće se naviknuo i ne traži cicu poslije kašice. Ali danas poslije blitve (dala sam je umjesto voća) je tražio jer mu se nikako nije svidjelo i pojeo je možda 3 žlice. Sa koliko mjeseci bi trebao imati drugi obrok dohrane? Znači, ako će mu biti taj voćni obrok oko 10h, a oko 14h povrtni, do kada bi tako trebalo profunkcionirati? I kada početi sa žitaricama? Ne žurim se baš sa smanjivanjem dojenja, iako je dosta velik, ima 8700g.
Počeli s povrćem bez ikakvih problema,batat najnormalnije kuhali,prvi puta čujem da se ne kuha,već peče,čak smo se dragi i ja skroz prebacili na njega,jako rijetko sada jedemo običan krumpir.
Pedica nam je dala zeleno svjetlo za kravlje mlijeko,mora biti 3.2 % mm,jede Veronikino u kombinacijama,čisto još ne dajem,odlično ga je prihvatila bez ikakve reakcije,uglavnom,jede sve,pečem joj kruh i peciva,ali ne solim još,ne pržim,ne pečem u smislu onog prženja,pečenja kako mi veliki jedemo,osim lagano kajganu,s tim ću još pričekati do 2.g.
Sortiraj odgovore
Najstariji