Evo mene da kažem rič, dvi Ja sam odustala od dohrane sa 4,5 mj, nekako mi je ipak bilo prerano, i sad vidim da sam dobro napravila, jer ono noćno buđenje nije imalo veze s gladi, bila je to samo neka faza koja je prošla, i sad beba opet super spava.
Drage mame, ovo vam prije svega pišem kao defektolog i kao osoba koja već dulje vrijeme radi s djecom. Nadam se da će te moj savjet shvatiti dobronamjerno..MOLIM VAS NEMOJTE MIKSATI HRANU DJECI. Naime, miksano djeca smo progutaju te im mišići lica, jezika i čeljusti praktički uopće ne rade. Bolje je djeci hranu izgnječiti vilicom ili slično. Ako već miksate pokušajte bar neku komponentu ostavit ne miksanu do kraja. Velik broj djece ima kasnije problema s pravilnom artikulacijom glasova i kontrolom salivacije (sline). Zaista mi nije namjera pametovati, jer to i meni ide na živce, ali ovo je nešto o čemu nitko ne govori samo zbog onih glupih štapnih miksera...Eto toliko..
Drago mi je kad netko stručan potvrdi moje mišljenje ;) Ja svojima u biti nisam miksala kranu osim prvi mjesec dok je bilo učenje na hranu, poslje sam ili sitno ribala ili gnječila. Ni jedna se nije nikad davila hranom i puno brže su počele lijepo jest i žvakat. A vidim da sve više djece samo guta hranu bez žvakanja, baš vjerojatno zbog miksanih kašica.
Ja isto radim u zdravstvu i upoznata sam s tim problemom..ali,meni se jednom dogodilo da mi se pacijent zagrcnuo,poplavio i hvala bogu na brzoj reakciji kolega da nije zavrsilo katastrofalno..od onda imam uzasne strahove od komada hrane..dam ja svom d smokic ili keksic i ruku pa da on to gricka ali toliko se bojim zagrcavanja da je to strasno..moram proci prek toga al to je tak tesko dok imas ruzno iskustvo..uzas..
Ja ne miksam nista od klope, sve gnjecim vilicom, nista se ne buni...ako mi se cini da je i dalje prekruto, dodam malo vode od kuhanja i to je to....
Nisam znala za ovo sto je Bori rekla, ali sam nekako pretpostavila da je bolie da odmah krenemo ovako, nego da miksam ...
Nego, od kad su V-u izasli zubici, losije mi jede.... Taman sam se poveselila kak nam je super krenulo i kak fino jede, i sad od jednom nece....pojede malo, ali onda se pocne mrstiti i gurati jezikom van hranu...i sad smo opet na pocetku....mozda mu je vise dosadilo voce i kombinacije istih, prebacujemo se na povrce
Sortiraj odgovore
Najstariji