Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lola777
    09. Ožujak 2020. 14:11

Poštovana,
    U ovoj fazi sada  povremeno Normabal te 50 mg/dan Zolofta nemate razloga ni za kakav strah.
    Prema kraju trudnoće, primjerice..zadnji 4 do 6 tjedana…Normabel bi bilo dobro „minimizirati“  dakle, da nije na dnevnoj osnovi nego, primjerice, nekoliko puta tjedno..kad ste baš jako anksiozni…ili ne možete uopće spavati (ni danju ni noću).
    Za Zoloft 50 mg to je „niska doza“  i s njom ne treba misliti o nekim komplikacijama.
    No isto je preporučljivo ako je moguće…da se tijekom par tjedana doza smanji (na npr. pola tbl) i onda da zadnjih nekoliko tjedana bude bez lijekova.
    Za plućnu hipertenziju u djece – istina je da su neke studije epidemiološke signalizirale da triciklički antidepresivi i svi iz skupine SSRI (gdje spada i sertralin) bi možda mogli biti povezani s povećanim rizikom primarne plućne hipertenzije novorođenčadi.
    No 1. to nije sasvim sigurno dokazano i 2. ako taj efekt i postoji..radi se povećanju rizika od npr. 1 dijete /10 000 rođenih…na 1.1 dijete/10000 rođenih. To je relativno 10% veći rizik…a aposlutno se radi o porastu s 0.0001% and 0.00011%. Dakle  taj događaj sam po sebi je IZRAZITO RIJEDAK…i „povišenje“ rizika je u apsolutnom iznosu malo…npr. umjesto 10 djece na 100 tisuća…bude 11 na 100 tisuća.
    Tako da s time ne treba „razbijati glavu“. Puno veći rizik i za trudnoći i dijete dolazi od eventualno jako intenzivne anksioznosti/OKP majke.

Ovo što vam rekoh da prema kraju trudnoće, zadnjih tjedana, ako je moguće bi bilo dobro da Normabel bude zaista sporadičan ..a Zoloft, ako je moguće i bez njega je zato jer su isto tako sporadično opisani slučajevi da djeca po porodu imaju apstinencijski sindrom….kao da su oni se „navikli“ na te lijekove..pa kad se porode onda manifestiraju „nedostatak“. To je također izrazito rijekto no mogućnost postoji. Problemi koji iz toga proizlaze  su prolazni i u rodilištu ih neonatolozi „riješe“ bez problema.
    Tako da:  ni s jednim ni s drugim ne morate „razbijati“ glavu. Sada, idućih tjedana koristite svoju terapiju. Prema kraju trudnoće, ako bude bilo moguće, snizit će se doze i lijekovi povući. A ako ne bude moguće, opet ništa strašno jer se 99.999% sigurno ništa loše neće dogoditi.
    Pozdrav
    trkula

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• Ribica12
    09. Ožujak 2020. 14:31

Ma ja bih najrađe isto na zoloft, samo sto mi nije stanje tako kritično da ne mogu izac iz kuce i nasmijati se. Bude svakakvih perioda ali na dane, kako uspijevam i par dana bez normabela, onda mi je nekako žao pocet pit, opet kazem da nisam trudna ne bih dan ovako, odmah bi uzela terapiju, a sad me ta trudnoca malo koci, znam da se smije pit, al opet bolje je bez icega svakako, a kako nisam prelose odgadam. Kao da izdrzim sto vise bez. Al otic cu iduci tjedan popricat s dr da vidim sto on misli o tome,jer ipak je dugo jos ovako 3 mjeseca. Ne zelim! 

26+3❤️

• Ribica12
    09. Ožujak 2020. 14:33

E hvala lola, vise sam dosadna i sebi s tim pitanjima o zoloftu, al ne mogu si pomoc

26+3❤️

• lola777
    09. Ožujak 2020. 15:26

Ribica12

E hvala lola, vise sam dosadna i sebi s tim pitanjima o zoloftu, al ne mogu si pomoc

A i ja sam, najvise bi volila da ne moram piti, al eto da bar uspijem 4 tj prije poroda ne piti.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• Ribica12
    09. Ožujak 2020. 15:28

Koji si tjedan sad

26+3❤️

• Nera20
    09. Ožujak 2020. 16:34

Ribice dr mi je rekao da ne moze odgovarati za tude pacijente kad sam pitala za zoloft i trudnocu 😏

• Ribica12
    09. Ožujak 2020. 16:49

Ahaa😭 sto ti je rekao, koliko mg da pijes

26+3❤️

• Nera20
    09. Ožujak 2020. 16:55

Ali po ovoke sta je lola zaljepila nemas se sta misliti. Vjerodostijniji su ti odgovorili nego 90% sta guglas na netu o zoloftu 😂
    Dr mi je rekao da pijem 1/4 2tj ako ne bude pomaka neka predem na pola tablete i javim mu to.

• Nera20
    09. Ožujak 2020. 16:56

Nosim bebu pa malo krivo tipkam rijeci sorry 🤦‍♀️

• Ribica12
    09. Ožujak 2020. 16:58

Margita0407

Ali po ovoke sta je lola zaljepila nemas se sta misliti. Vjerodostijniji su ti odgovorili nego 90% sta guglas na netu o zoloftu 😂
    Dr mi je rekao da pijem 1/4 2tj ako ne bude pomaka neka predem na pola tablete i javim mu to.

Znam al znas kakve smo mi, treba mi 1001 potvrda🙈 ma samo ti pazi bebicu
    Eto dobro si cula onda za 1/4 tablete. Nadam se da ce ti i ta doza pomoc

26+3❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.