Depresija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Domaćica
    09. Ožujak 2020. 12:34

Ribica12

Haaj, kako sam sama dok muz ne dode s posla ne zelim se dignit, ne znam sto cu radit, pa sam se natjerala spavat. Probudila se sto puta, al sve ucinila da opet zaspem 🙈

Onda večeras disco 🤣🤣🤣

one

• Ribica12
    09. Ožujak 2020. 12:47

Hahahaha tako ce bit jer necu zaspat do 3🙈🙈🙈 što je forumom? Zasto to kaze da si prekrsila pravila? Kakvi snovi te muce

26+3❤️

• lola777
    09. Ožujak 2020. 12:52

Ej, cure, evo i mene. Spremala rucak i tako. Sinoc sam se probudila par puta,maloj curija nosic i kasljucala pa sam malo bila napeta oce li imati fibru i to. Nisam je slala u vrtic za svaki slucaj. Ja sam amo reci ok, malo se javi nervoza, ali prodje.
    I moji su snovi tako, zbrckani i svasta sanjam.

23.05.2020. - stiglo nase drugo zlato!🙏💝💝

• Diamond
    09. Ožujak 2020. 12:54

Kad smo vec kod snova,ja non stoo kosmare imam..i utripovala sam da mi znace nesto lose...I onda citav dan kada se probudim kao da cekam sta ce se lose desiti...Strava zene

• Ribica12
    09. Ožujak 2020. 13:05

Ajme, mogu mislit kako je u nasem stanju imat i lose snove pa se ujutro probudit napet. Mislim ja se i bez snova probudim u nekom strahu, par dana ne, pa par da. Domacice da li prije spavanja razmisljas o necem losem, mozda zbog toga sanjas lose. Opusti se da u miru zaspes. 
    Lola, kuzim da je nervoza jos uvijek tu i da ima losih trenutaka, al usporedi mi stanje s onim prije zolofta? Je li razlika osjetna?
    Margita molim te pitaj dr kad ga budes zvala za trudnocu i zoloft 

26+3❤️

• Domaćica
    09. Ožujak 2020. 13:34

Ribica12

Ajme, mogu mislit kako je u nasem stanju imat i lose snove pa se ujutro probudit napet. Mislim ja se i bez snova probudim u nekom strahu, par dana ne, pa par da. Domacice da li prije spavanja razmisljas o necem losem, mozda zbog toga sanjas lose. Opusti se da u miru zaspes.
    Lola, kuzim da je nervoza jos uvijek tu i da ima losih trenutaka, al usporedi mi stanje s onim prije zolofta? Je li razlika osjetna?
    Margita molim te pitaj dr kad ga budes zvala za trudnocu i zoloft

Ne mislim ništa loše.Meditiram svaku večer i uz to  zaspim.Nemam ja crne misli, meni samo tu i tamo preko dana prođe neki nalet negativne emocije. Zna mi se javit i koja ružna prisilna misao, ne svaki dan, no nisam radi njih tjeskobna. 

one

• lola777
    09. Ožujak 2020. 13:57

Ribica, ma to je ogromna razlika.Ja kad se sijetim toga stanja prije Bozica, ne mogu vjerovati da sam ga prosla.Sad kad gledam, sve skupa to najkriticnije stanje trajalo mi je nekih 7 do 10 dana.Vjerojatno sam na vrime reagirala i odma se javila psihijatru.Jos par dana sam pokusavala sa Normabelima i odgadjala Zoloft, ali to je bilo zivotarenje i toliki trud da budem bolje, al bez velikog pomaka.Sad se smijem, zezam, setam...Naravno, s obzirom na moj OKP te misli svrate, ali ne izazivaju mi ono stanje.Kao da se promini omjer negativnih i pozitivnih misli, u korist onog realnog i trenutnog stanja.Drukcije reagiram.

• lola777
    09. Ožujak 2020. 14:05

Zoloft tj.sertralin se može koristiti tijekom trudnoće, posebno s obzirom da je već prošao prvi trimestar trudnoće. Sertralin pripada skupini antidepresiva koji se zovu SSRI selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina, a oni se uz izuzetak paroksetina smatraju prvim izborom u trudnoći.
    Doza od 50 mg je uobičajena, nije previsoka, primjenjuju se doze do 200 mg te se može ali i ne mora smanjiti pred kraj trudnoće. 

• lola777
    09. Ožujak 2020. 14:06

Opcenito se preprouča da se u dogovoru sa psihijatrom vidi da li se doza 2 do 3 tjedna prije može smanjiti ili ne (na 25 mg). Plućna hipertenzija je rijetka komplikacija koja se povezuje s višim dozama i prije svega jednim drugim antidepresivom tj. paroksetinom.
    Uz sertralin se može i dojiti.
    Za više informacija ako Vam trebaju morat ćete doći u našu ambulantu.Srdačan pozdrav,
    Viktorija Erdeljić Turk

• lola777
    09. Ožujak 2020. 14:08

Ovo ti je odgovor farmakologa koji se bavi i tom problematikom.Pisala sam na nekoliko adresa i isto su odgovorili.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.