Hvala danadanas, javi se kojim savjetom bilo kad 😉
Dobrodošla lynard 😊😊
TP 27.3.2023.
Panorama 👍 Stižu dečko i curica 💙💜
Drage sve koje budete čitale.
Možete li napisat za koja kolica ste se odlučili (ili razmišljate) i zašto + cijena.
Muž i ja smo odlucili prvo tu stavku rijesit s tim da nam se nikako ne svidaju vlakic kolica (npr. Bebetto 42), a vjerujem da je mnogima to stavka zbog širine vrata/prolaza.
Eto kada stignete, pisite 🌷
TP 27.3.2023.
Panorama 👍 Stižu dečko i curica 💙💜
Osjecam se trenutno dobro, prvi trimestar je bio koma, slabine, muka, svaki cas nesto stavit u kljun i tada bi mi bilo bolje, padao tlak, vrucine. Onda se malo stabiliziralo, krecem se, hodam, malo tjelovjezba tako da za sada sam zadovoljna. Imam i dalje situacije u danu kad sam li la a ni sama neznam zasto tocno :D. U 11 tjednu na panorami mi je javilo nekakav atipicni signal tako da sam u 17 tjednu prolazila i kroz amniocentezu, ma koma. Nalazi su hvala bogu uredni kariotipovi, ceka me svejedno jos i genetsko savjetovanje i fetalna ehokardiografija za obaviti do kraja trudnoce (neznam jel fetalna eho i inace pozeljna kod blizanaca?). Najteze mi pada mirovanje, onih tjedan dva nakon amnio mi je bio uzas, leda boljela od lezanja, trnci i svasta nesto. Tako da iskreno se nadam sto duljoj aktivnosti u trudnoci. :)
Drage sve koje budete čitale.
Možete li napisat za koja kolica ste se odlučili (ili razmišljate) i zašto + cijena.
Muž i ja smo odlucili prvo tu stavku rijesit s tim da nam se nikako ne svidaju vlakic kolica (npr. Bebetto 42), a vjerujem da je mnogima to stavka zbog širine vrata/prolaza.
Eto kada stignete, pisite 🌷
Mi isto nikako nismo htjeli vlakic primarno radi toga sto uvijejk jedno dijete bude negdje iza u bunkeru. Onda smo prosli net na dugo i siroko i napisali na papir koji uopce modeli postoje kod nas a da su za blizance, ne moram vam ni govoriti da u trgovini nema nicega sto mozes uzivo i vidjeti i isprobati, a svi nas uvjeravaju da su tandem kolica zapravo super, uska bla bla. Vidjeli smo uzivo icandy orange (doduse nije bio montiran za dvoje), rekli su nam oko 13 000 za sve skupa. Potom smo vidjeli uzivo ta bebetto i ona su mi iskreno najgora, dakle toliko je to dugacko, podnja kosara za novoredende je tolko u tijesnom, ja neznam kako ti do tog djeteta dodes, a i teska su mi bila za upravljanje, ful su duga. Onaj monster twin neznam tocno puni naziv su nam bila kao li la, djeca su jedan do drugog, ne izgledaju lose, ali kosare se samo namontiraju u taj sportski dio pa to treba nesto vezati trakicama, podlagati jastucic ispod. Htjeli smo vidjeli i jane twinlink uzivo ali naravno nismo nasli. Magic baby su nam rekli kako oni nemaju nista za blizance :D Na kraju su nam se najvise svidjela bugaboo donkey, stvarno lijepo izgledaju, kompaktno, sve je na klik i ful jednostavno i djeluju kvakitetno. Naravno cijena je paprena, u cuticloud su nam rekli ako bi uzimali cijeli komplet dakle s autosjedalicama cijena je oko 18k. Tako da cemo ili njih uzeti negdje na netu ili rabljena. :)
Dobrodošle nove trudnice 😊 Jedna grupa je pobjegla na Whatsapp, ali nemojte da vas to obeshrabri 😉 Ako se nađe vas par koje ćete dijeliti svoje savjete i iskustva, brzo će se posložiti nova grupa, a vjerojatno će se i tko od starijih uključiti barem povremeno 😉 Moji twinsi će sad godinu dana, a i dalje bacim pogled na forum tu i tamo… sigurna sam da ima još takvih 😁
Hvala na dobrodošlici 😊! Baš super da i dalje posjećuješ forum!
Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
Muž-'88, 👍
Ivf centar Lučinger
1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨👩👧👦
Osjecam se trenutno dobro, prvi trimestar je bio koma, slabine, muka, svaki cas nesto stavit u kljun i tada bi mi bilo bolje, padao tlak, vrucine. Onda se malo stabiliziralo, krecem se, hodam, malo tjelovjezba tako da za sada sam zadovoljna. Imam i dalje situacije u danu kad sam li la a ni sama neznam zasto tocno :D. U 11 tjednu na panorami mi je javilo nekakav atipicni signal tako da sam u 17 tjednu prolazila i kroz amniocentezu, ma koma. Nalazi su hvala bogu uredni kariotipovi, ceka me svejedno jos i genetsko savjetovanje i fetalna ehokardiografija za obaviti do kraja trudnoce (neznam jel fetalna eho i inace pozeljna kod blizanaca?). Najteze mi pada mirovanje, onih tjedan dva nakon amnio mi je bio uzas, leda boljela od lezanja, trnci i svasta nesto. Tako da iskreno se nadam sto duljoj aktivnosti u trudnoci. :)
Žao mi je da si morala proći amniocentezu, vjerujem da te bilo jako strah, al drago mi je da je sve dobro prošlo i da su bebe zdrave. Ja sam po aktivnosti totalno zamrla, kako sam imala strogo mirovanje radi hematoma i kako radi jakih povraćanja i mučnina nisam nikamo mogla, uspušem se već kod hodanja po stepenicama. A na početku trudnoće sam baš često znala u šetnje i po dva sata. Fali mi to.
Muž-'88, 👍
Ivf centar Lučinger
FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
Žao mi je da si morala proći amniocentezu, vjerujem da te bilo jako strah, al drago mi je da je sve dobro prošlo i da su bebe zdrave. Ja sam po aktivnosti totalno zamrla, kako sam imala strogo mirovanje radi hematoma i kako radi jakih povraćanja i mučnina nisam nikamo mogla, uspušem se već kod hodanja po stepenicama. A na početku trudnoće sam baš često znala u šetnje i po dva sata. Fali mi to.
Ma da, meni su zapravo svi uzv bili u redu pa sam nekako i ja stalno razmisljala kako ce sve biti okej. No ipak je tu strah od komplikacija zahvata i stalno taj “sto ako”. Ali evo za sada su svi uzv u redu, stalno se nesto pregledavam svaki cas me narucuju na preglede. :) Da, fali kretanje, znam da ima trudnica koja stvarno moraju strogo mirovati i skidam im kapu bome kako izdrze.
Žene, kako ste vi s mučninama i povraćanjem? Ja sam taman mislila da će taj period uskoro završiti jer 4 dana nisam povracala, jedino kaj sam imala mucnine tu i tam, i onda eto ti, sad opet vec 3 dana povracam, cak i u noci.
Muž-'88, 👍
Ivf centar Lučinger
Žene, kako ste vi s mučninama i povraćanjem? Ja sam taman mislila da će taj period uskoro završiti jer 4 dana nisam povracala, jedino kaj sam imala mucnine tu i tam, i onda eto ti, sad opet vec 3 dana povracam, cak i u noci.
Do 16 tjedna uzasne mucnine i povracanje,nakon toga ostala zgaravica koja je jos gora,al srecom dobila ljekove na recept pa se tek sad osjecam dobro u 25 tjednu
12.5.+
Dvojajcani blizanci
Do 16 tjedna uzasne mucnine i povracanje,nakon toga ostala zgaravica koja je jos gora,al srecom dobila ljekove na recept pa se tek sad osjecam dobro u 25 tjednu
Super, znači može još i gore 😮💨! Drago mi je da se konačno osjećaš bolje, al bogme trebala si ti to izdržati do sad.
Muž-'88, 👍
Ivf centar Lučinger
Sortiraj odgovore
Najstariji