BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • danadanas
    30. Travanj 2022. 09:47

E da, preporuka svima da provjerite željezo sa 6 mjeseci. Tražite čak i ako vam ne preporuče sami, naročito ako su bebice ranije rođene ili ako du bili mali pri porodu.

Tristan i Nora, 6.10.2021. 💙❤️

• EnaEna
    30. Travanj 2022. 11:23

Mene sad malo zbunise mjere beba ovde na bolnickom UZ. Sad pogledala karton, kad su me zaprimili u srijedu 
    Po ZM 31+1
    Gem 1 33+1
    Gem 2 32+4
    A tezina beba je oko 1800 gr a dan prije kod moje dr privatno bili su oko 1600 gr. 
    Svatam da je to statistika samo i da tezinu tesko pogode. Bitno je da napreduju jednako.

• Adri111
    30. Travanj 2022. 11:55

Tina - Miha i danadanas, i druge mamice, kako ste vi nakon poroda? Jel se teško oporaviti? Kakvi su vam trbuščići nakon poroda🙂?

11.03.2022. imamo +, beta 336
    25.3.2022. ❤️❤️
    5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
    7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
    OTP 18.11.2022.

• danadanas
    30. Travanj 2022. 15:43

Adri111

Tina - Miha i danadanas, i druge mamice, kako ste vi nakon poroda? Jel se teško oporaviti? Kakvi su vam trbuščići nakon poroda🙂?

Meni je oporavak bio ok. Imala sam CR i krenula sam u bolnici odmah prvi dan s okretanjem, ujutro na noge. Cca tjedan dana sam uzimala tablete protiv bolova da mi bude lakše, onda ni to više nije bilo potrebno. Mi smo bili u bolnici 10 dana, do odlaska doma sam već bila dosta ok. Trbuh još nije do kraja splasnuo... doduše kod mene i inače nije bio ravan pa ne znam koliko sam mjerilo, ali da - veći je nego prije i malo visi 😏 Trebalo bi to vježbanjem dovesti malo u red, ali nekako uz njih dvoje nemam baš vremena ni volje za treninge 🤷‍♀️

Tristan i Nora, 6.10.2021. 💙❤️

Tina-Miha
    30. Travanj 2022. 20:26

Adri111 ja sam se super brzo oporavila. Kako je kod nas sve bilo super, mi smo doma bili već 4.dan
    Ja sam se već drugi dan tjerala odmah hodati, i dobro da jesam jer su me taj dan popodne smjestili na odjel babinjača gdje su bebe stalno s vama.
    Moj trbuh se dosta dobro povukao. Nema baš viška kože, već 5kg viška ostalo. Imala sam +22kg kad sam išla roditi, a već 2 tjedna kasnije došla na samo +5kg i to sad stoji tako.
    Doktorica mi je rekla da mi je trbuh takav vjerojatno radi dobre genetike. Bila sam prije trudnoće onak taman, a sad imam pravu guzu i noge 🙈
    Ja sam samo prvi tjedan imala pomoć, svoju mamu, i ostade smo bebači i ja sami. 
    Moram priznati da je meni to sve tak prirodno sjelo. Imala sam dosta iskustva i s bebama prije, pa mi je vjerojatno zato tak lako bilo sve. Patronažna kad je prvi puta došla, pitala me je li uopće trebala dolaziti 🤣
    Danadanas moji su sad 3.mj i suuuper su 
    Imaju malo luđih dana, no tko nema ... 
    Sad mi super spavaju. Nakon kupanja oko 19.00h idu odmah na spavanje. Nema uspavljivanja. Samo u krevetiće ih stavim i to je to. Novost je to da su sad dva tjedna sami u svojoj sobi svaki u svom krevetiću. Dotad su bili skupa u istom kimbaču u dnevnom boravku. Ali ja nikada nisam spavala kraj njih. Uvijek sam otišla u spavaću sobu. Ionako čujem svaki njihov šum. I sad vidim da mi je to bila najbolja odluka ikad.
    Bude se oko 01.00h za papicu i spavaju do jutra.
    Jona je mali ranoranioc, pa već u 05.00h zna biti kao mala sovica. A Ezra se ne budi do 07.00h
    Hranim ih u tandemu. Kupila sam im one "kifla"jastuke. Stavim jednog s lijeva, drugog s desna i opleti 🤣
    Svaki dan me sve više iznenađuju. Najviše obožavam naša pričanja i njihovo glasno smijanje ❤️

SeníRemmus
    02. Svibanj 2022. 09:48

Curke samo da se nabrzinu javim, krenuli smo u projekt zvan kuća pa smo leteći zadnjih tjedana - mi smo uskoro 4.mjeseca, grčevi prošli, zubići krenuli  Imamo rutinu: spavanje od 21h do 8h uz jedno hranjenje oko 5h, kroz dan 5 obroka, točno na minutu. Imaju oboje 6.5 kg, smiju se na glas,prepoznaju se, super drže glavicu kad su na buši. Lakše je puno nego prvih mjeseci, znaju se po 1 h zaigrati sami u Baby Gymu ili sa slikovnicama. I dalje furamo 2 šetnje na dan, tada jedino spavaju po danu, ali ne bunim se - glavno da po noći odrape pošteno  Meni je ostalo još 3 kg do predtrudničke kilaže, trbuh je strijast i rastegnut, ali doći će na svoje s vremenom. Radim vježbe za dijastazu i vidim napredak. Netko je pisao za forsiranje vaginalaca na SD, slažem se jer i meni je bio isforsiran, toliko dugo sam bila na ful dripu da mi je maternica popustila nakon poroda od naprezanja pa su me krpali tamo da ne iskrvarim nakon vaginalnog poroda. Iako je bilo stresno i izgubila sam jako puno krvi,oporavila sam se super i sada kad gledam unazad mozda i bolje da nisam isla na carski, koji sam jako prozeljkivala u trudnoci. Najviše tako mislim jer klinci su s 9 dana zavrsili u Klaićevoj i tamo sam se danonocno brinula za njih, inhalirala ih svaka 3 h i hranila i ne znam kako bih to fizicki uspjela uz oporavak od carskog. Drzite mi se trudnice, meni vec fali busa i htjela bih jos par beba u buducnosti  mamicama i bebicama puno pozdrava od nas 

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    IVF/ICSI + FET 🐧🐧 uspješan ✅
    Anja i Jan rođeni 06.01.2022. ❤❤

• Lutalica12345
    02. Svibanj 2022. 12:05

Očito da se u zadnje vrijeme svugdje u ZG forsiraju vaginalni porod blizanaca dovodeći time često u opasnost majke koja što su na SD SenniRemmus,a u mojem slučaju u Vinogradskoj oboje djecu. Ne mislim da ne treba probati ako nema indikacija za carski,ali ako se u bilo kojem trenutku poroda jave indikacije mislim da bi to trebao biti prvi izbor,a ne nalijeganje na trbuh i vakum za prvog,a onda ipak carski za drugog blizanca.  

SeníRemmus
    02. Svibanj 2022. 13:13

Lutalice slažem se u potpunosti, žao mi je - sad sam pročitala tvoje iskustvo 🥺 Nadam se da ste i ti i bebe dobro. Kod nas je bio isforsiran vaginalni jer sam rađala na praznik, usred korone, godisnjih i skijanja,: osoblja nije bilo, rodilište prepuno, a zbog te pretrpanosti i rada osoblja s blagom temperaturom (ali negativnima na kovid) smo kasnije i zavrsili u Klaićevoj. 13 beba sa SD je zajedno s mojima tjedan dana od poroda završilo u Klaićevoj s upalama pluća i bronhiolitisima izazavanim RSVom pokupljenom u rodilištu. Cimerice sa SD su mi postale cimerice u Klaićevoj, čak su pulmolozi iz Klaićeve slali službeni dopis na SD da si testiraju djelatnike jer netko jer imaju proboj RSVa od šmrkavih djelatnika koji moraju raditi bolesni jer nema tko drugi, a pola ih je van stroja zbog omikrona bilo. Dan kad sam ja rađala su još jedni blizanci rođeni na vakuum u boksu do mene (druga curica okretana unutarnjim zahvatom), a prekoputa u boksu zadak vaginalno: niti jedna od nas nije isla na carski jer nije bilo doktora da izvede zahvat (prim.Habek jedini u smjeni+specijalizanti) pa se do kraja krajeva forsirao vaginalni porod. Uz nas 3 komplicirana poroda taj dan je bilo i oko 25 "običnih". Jednostavno niz nesretnih događaja nas je zadesio, ne zelim kriviti ni doktore ni sestre jer i njima je bilo tesko, jedna sestra s babinjaca je plakala na mom krevetu od nemoci i stresa kad mi je donijela bebice bez tetra pelena jer je rodiliste ostalo bez (nije imao tko oprati). Za iduci porod ne mislim vise na SD, ali vidim da ni na Vinogradskoj nije bas bajno i na kraju se ipak sve nazalost svede na sreću 😔

Ja 1991., PCO, trombofilija
    MM 1992., teški OAT
    IVF/ICSI + FET 🐧🐧 uspješan ✅
    Anja i Jan rođeni 06.01.2022. ❤❤

• Lutalica12345
    02. Svibanj 2022. 13:23

I ja sam rađala za vikend😭 Očito moraš paziti da ti porod ne krene za praznik ili vikend. Takav porod se ne zaboravlja,a posljedice za bebe svatko tko imalo zna o tome zna da mora čekati do 3-5 godina. 

• ribic
    02. Svibanj 2022. 18:01

Pozdrav curke, evo jos jedne trudnice s blizancima. Ivf, dvojajcani, danas smo na 7+1. Trenutno u strahu od svakog pregleda (danas imali i iduci je za 2 tjedna) i tako 😀 Ne povracam al mucnine i zgaravica vec 2 tjedna tj. odmah od pocetka 5. tjedna.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.