Tess88 cestitam 😍♥️🍀
Moj pregled danas super prosao, tlak bio 110/70,kile miruju a bebe obe su skoro po 1600 gr. Grlic je 31mm i zatvoren. Polozaj beba je takav da cu definitivno na carski,druga beba je poprijeko. Bebe nemirne,ismijala mi se dr kad sam pitala da nisu slucajno 3 bebe koliko znaju biti nemirne🤣
Kaze da to stezanje stomaka su ustvari pripreme. Pitali ju da li je normlano da osjetim bol i kao da me pece na jednom mjestu, gdje beba 2 udara i gura glavicom(pod rebra) kaze da jeste jer beba tu razvlaci. Bukvalno onaj osjecaj kao kad gori,tj upali se misic.
Sutra idem se javiti u bolnicu, ona misli da necu dugo ostati jer kaze sto bi oni tebe drzali i da im budes trosak kad je sve u redu. Samo ce te po protokolu za blizanacke trudnoce pregledati i odraditi sve pretrage i nalaze. I da, rekla je da su bebe vece za sedmicu dana. Tako da nema sanse da ja doguram do termina... Fragmin mi se iskljucuje 3 dana prije dogovorenog carskoga. Sad pokusavam da zaspim jer sam bas lose spavala, i jos me muci kiselina..
Ostalo mi samo jos jednom preci po spisku i ubaciti stvari u torbu za bolnice. Odradila sam i test da ne moram sutra u autu sjedit i cekat rezultat.
Tess88 cestitam 😍♥️🍀
Moj pregled danas super prosao, tlak bio 110/70,kile miruju a bebe obe su skoro po 1600 gr. Grlic je 31mm i zatvoren. Polozaj beba je takav da cu definitivno na carski,druga beba je poprijeko. Bebe nemirne,ismijala mi se dr kad sam pitala da nisu slucajno 3 bebe koliko znaju biti nemirne🤣
Kaze da to stezanje stomaka su ustvari pripreme. Pitali ju da li je normlano da osjetim bol i kao da me pece na jednom mjestu, gdje beba 2 udara i gura glavicom(pod rebra) kaze da jeste jer beba tu razvlaci. Bukvalno onaj osjecaj kao kad gori,tj upali se misic.
Sutra idem se javiti u bolnicu, ona misli da necu dugo ostati jer kaze sto bi oni tebe drzali i da im budes trosak kad je sve u redu. Samo ce te po protokolu za blizanacke trudnoce pregledati i odraditi sve pretrage i nalaze. I da, rekla je da su bebe vece za sedmicu dana. Tako da nema sanse da ja doguram do termina… Fragmin mi se iskljucuje 3 dana prije dogovorenog carskoga. Sad pokusavam da zaspim jer sam bas lose spavala, i jos me muci kiselina..
Ostalo mi samo jos jednom preci po spisku i ubaciti stvari u torbu za bolnice. Odradila sam i test da ne moram sutra u autu sjedit i cekat rezultat.
EnaEna, super za dobar pregled i sretno u bolnici da sve bude kako treba 🤞🏻 javni nam što su ti sve radili od pretraga.
07/2021: IVF
09/2021: FET 2 blastice 🙏
6 dnt: ➕️ 9 dnt: 435, 11 dnt: 835, 15 dnt: 3695 🥰🙏
UZV: 6+2 imamo 2 srčeka ❤❤, 9+6 ✅️, 13+1 mini anomaly scan ✅️, Panorama ✅️, dolaze nam curica i dečko ❤💙, 20+1 veliki anomaly scan ✅️
Tess 88 čestitke. Mislila sam da neću, ali vidim da stvarno sve češće forsiraju vaginalan porod blizanaca. Drago mi je da je kod tebe sve ispalo super na SD, ali meni u Vinogradskoj ugrozili oboje djece😥 Na kraju jedno rodila vaginalno uz razne intervencije, a drugo na carski. Nadam se da ćete vi koje tek trebate roditi imati bolja iskustva. Sretno svima.
Tess 88 čestitke. Mislila sam da neću, ali vidim da stvarno sve češće forsiraju vaginalan porod blizanaca. Drago mi je da je kod tebe sve ispalo super na SD, ali meni u Vinogradskoj ugrozili oboje djece😥 Na kraju jedno rodila vaginalno uz razne intervencije, a drugo na carski. Nadam se da ćete vi koje tek trebate roditi imati bolja iskustva. Sretno svima.
Iskreno, ja se nadam CR. Znam da je za moj slučaj prerano govoriti još o bilo čem, ali kako sam 39+, dva puta operirala srce, ja se nadam da ne ću morati prolaziti fizičko naprezanje prirodnog poroda. Nisam sigurna dal je to indikacija za carski, ali vidjet ćemo. Imam jedan prirodni porod iza sebe, ali to je bilo prije operacije srca.
11.03.2022. imamo +, beta 336
25.3.2022. ❤️❤️
5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
OTP 18.11.2022.
Cure drage svaka čast bolnici SD, ali baš zbog toga jer sam čula da inzistiraju probati vaginalni porod s blizancima pa kako bude, ja odustala od SD (jer je sve ok i nema po mojem dr.potrebe za ZG jer nisam iz ZG, al da je neki problem sa mnom il bebama isla bih na SD) i odlucila za bolnicu VT gdje ne riskiraju prirodno s blizancima i odmah receno najbolje carski rez. Pogotovo nakon IVF-a. Moj ginekolog je također zagovornik prirodnog poroda, ali ne kod blizanaca iako su okrenuti glavicama oboje dolje i vjerojatno ne bi bilo problema, ali… s blizancima se ne riskira jer dok se jedan rađa, navodno drugi pati… a najgore je dok jedan uspije vaginalno pa dalje nejde i na kraju hitni carski rez pa je oporavak dvostruki (jos ako je i rez dvostruki 🙈)… tako da izborite se za carski rez (jest to operacija i nije bazazleno, ali manje je opasno ako je lijepo planirano i dogovoreno nego nakon muke hitno)
Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
MM 86. - sve ok,
VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)
Imam pitanje - iscjedak krajem trudnice je sve jači, sto je normalno… moj gin mi pred cca dva mjeseca dao rojazol kremu da namazem izvana svaku vecer da si olaksam… dao mi tada i polygin neke vaginalete (za gljivicne i bakterijske infekcija) za svaku trecu noc. Ja sam ih koristila rjeđe (po potrebi jaceg iscjedka) i imam evo jos 3 komada. U zadnje vrijeme imam na stidnici bijele naslage (slicno gljjvicama, al ne ko gljivice, bas naslage neke), nemam ni svrbeža ni peckanja ni boli, nista, ne bih ni znala za to da nisam uz ogledalo isla kratiti dlačice, jer ne vidim se od trbuha 😆, al cesto tijekom tusiranja ne uspijem oprati to do kraja.. redovito namažem ipak rojazolom. Nije mi radio gin briseve jer za carski ne trebaju…. Istina, ni ne pregledava me vaginalno nego samo uzv preko trbuha (ima uzv 4D)… jel koja imala ovakve naslage?
Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
MM 86. - sve ok,
VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)
Da se i ja javim iz bolnice, pa da vas citam kasnije. E ljuta sam na samu sebe jer sam tako placljiva,imam osjecaj da sam najgora ovde.
Zapirmili me oko pola11, kratko UZ odradili i CTG sve uredno. Pa onda na odjel. Pa tamo opet jedan pa drugi UZ (i preko stomaka i vaginalno) pa rukom. Nisam znala da sam otvorena 1 prst.
Urin i krv i briseve mi uzeli.
Ali sam sama sebi umalo napravila problem jer sam uznemirila na ctg pa bebi 1 bili otkucaji preko 200, samo se vrti i okrece.... jos kad dodjose 2-3 doktorice pa oko mene a ja se jos vise prepala i uznemirila, rasplakla 🤦. Jedna govori pa sad sam ju gledala, protoci bili dobri, druga dr mi dala bensedin da popijem, reko hajd mi dajte 5 min smiricu se ja. Dali mi onu masku sa kisikom da disem. Smirila sam se ja i bez tablete. Tek sad sam svjesna koliko svaka nasa emocija utice na nase bebe. Poslusajte moj savjet i sto manje nerviranja i bespotrebnog stresa.
Dobila sam 1 od 6 injekcija za razvoj bebinih pluca za svaki slucaj. Kaze sestra da ova injekcija ce da pece i boli,ali nista strasno ja sam mislila da ce vise. Sad hocu da pokusam malo odspavati ali su kreveti bas neudobni. Pa nikako ni da prikunjam. Ostalo sve je ok i doktori i sestre su fine,rucak je bio solidan.
Po svemu sudeci mislim da cu ja duze ostati ovde 🤷
Sad me muci to sto sam 1 cm otvorena... Sutra cu skupljati urin 24 h. I jos su nesto rekli ali nisam zapamtila.
I ovde,ja sam u BIH isto forsiraju vaginali porod. Kao a sto carski, pa reko beba je jedna poprijeko. Kao mozda se i okrene. Nisam htjela puno snjom u pricu. Reko pa vidjecemo.
EnaEna kako si danas?
11.03.2022. imamo +, beta 336
25.3.2022. ❤️❤️
5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
OTP 18.11.2022.
Pozdrav svima,. Evo i ja vam se prikljucujem, mi cekamo 2 deckica, termin 15.8. Sada smo 24+4.. svima puno pozdrava 🥰🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji