BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anavi985
    07. Travanj 2022. 09:28

Adiiii - ja tek zadnjih nekoliko dana manje radim po kuhinji jer čim stojim ili hodam malo dulje noge mi nateknu do užasa… to rješavam da noge stavim na povišeno kroz sat-dva i onda su donekle ok… ruke (šake) mi nateknu najviše kroz noć i nakon popijene puno tekućine ujutro splasnu. Kontrakcije imam redovito (češće ako se malci jaaaako ritaju, a to zadnja dva tjedna rade cijeli dan). Traju oko pola minute. Umorna nisam toliko jer odspavam barem 8 sati kroz noć na dvije-tri-četiri rate (piškim barem dva put noću). A dok noću ustajem iz kreveta i hodam do wc-a me toliko boli dolje da jedva hodam. Malci se spustili niže i glavice su dolje pa je pritisak na puni mjehur jači. Povremeno me i noge od težine bole, pogotovo koljena. Leđa također, ali podnošljivo unatoč teretu. Ja sam u prvom tromjesečju dobila jedva 1 kg iako nisam puno povraćala. A onda se redalo 2,5-4 mjesečno kg. Jedino evo sad od 28.do 32.tjedna ni pola kg nisam dobila a bebe skupa 1,5 kg. 
    Mene jedino od jučer poslijepodne boli dolje dok hodam (taj dio gdje se spajaju trbusni misici-suprug medicinar pa mi objasnio) jer me u vlastitom dvoristu napao (krenuo trceci i rezeci prema meni) neciji pas pa sam trcala unutra, a inace se gegam i jako sam spora, ni sad ne znam kak sam uspjela uopce trčati… adrenalin valjda.
    Bebe su toliko zivahne da nekad čekam jel ce koja iskocit kroz trbuh, zna biti i bolno (pocne peci koža iznutra), a na zadnjem uzv dr.jedva pohvatao sa sondom nozice da ih izmjeri. 
    Al sve je to ok dok je sve ok.

Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
    MM 86. - sve ok,
    VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
    SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
    20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
    Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)

Adiiii
    07. Travanj 2022. 20:31

Anavi985 drago mi ie da su bebice dobro i zivahne 😊. Hvala ti na komentaru, probat cu se malo vise motivirati. 😘

• EnaEna
    08. Travanj 2022. 06:15

Adiiii
    Ja sam ti 29 tt,stim da mirujem neke 3-4 nedelje ali bas. I do tada sam se pazila ali sad mi je rekla da moram jer mi je smeksan grlic i malo se skratio. A zivim na trecem spratu bez lifta. Tako da mi  penjanje uz stepenice pravi problem.
    Na pocetku sam imala mucnine ali bez povracanja.
    Do unazad 4-5 nedelja sam bila super kao leptiric 😂 sad bih se vec uporedila sa nekom drugom zivotinjicom.
    Uvela mi je terapiju za tlak jer je bio 130/90. Stonse tice kila i ogtt, iako sam +15 kg ogtt mi je bio odlican, cak mi moj dr enokrinolog brisao iz nalaza ostecenu tolersnciju na glukozu. A inace imam inzulinsku i pila sam glukofaz do 4-5 mjeseca. Niie mi niko od njih nista rekao za kilazu mada vodim racuna sta jedem i krvna slika mi je super. Kaze dr kao i da nisam trudna. Nisam pocela oticati.
    Sad kako su bebe vece i jedna se cesto zaglavi pod rebra,muci me zeludac i slabije jedem. Ali gledam da imam cesce obroke. Priie 9 dana sam bila na kontroli, bebe se prate imale su tad po 1000 gr..
    U 32 tt ce me poslati u bolnicu, takva im je praksa ovde. Mada kaze da je to 7 dana ali sumnjam da ce me pustit dok ne rodim. 
    Moje.bebe su nemirne ali ne smeta mi. Nekad imam osjecaj da rade kruzni trening kako se pomjeraju. 

Adiiii
    08. Travanj 2022. 10:45

EnaEna
    Da, ja sam bila tjedan dana u izolaciji i nakon toga sam se pocela dosta umarati i biti manje pokretna. Ja sam na drugom katu isto bez stepenica. Meni je dobro da nisam do sad dobila puno kila jer sam startala s velikom kilazom, pa me strah i zbog tlaka, jednostavno zbog svega previse brinem. Treba mi oduzeti mobitel da ne citam svasta, sve moguce komplikacije po internetu 😂. 

Anavi985
    Jos sam ti htjela reci da je mene ugrizao pas na pocetku trudnoce ali je proslo dobro, hvala Bogu. Dobro da si izbjegla taj stres. 
    Hvala vam puno cure ❤️❤️ Neka nam svima sve prodje super

Tìna292
    08. Travanj 2022. 17:18

Hej Adiiii, evo da se i ja javim u 32.tjednu 😊 ja mirujem vec zadnjih mjesec i pol. Najvise me boli zdjelica i prepone i bas osjecam sve vise pritisak u donjem dijelu trbuha kad se krecem. Mozda je ta bol pojacana i zbog lezanja, ali i trbuh je vec bas veliki pa me niti ne čudi. Hodam po stanu ko patkica i osjecam se bas veliko 😅, a sto se tiče kila sad sam na +16 kg, također sam kao i EnaEna imala inzulinsku prije trudnoce, ali sada je OGTT za čudo top 👌 Po noci mi je sve teze se okretati, a cesti su i periodi nespavanja (tipa od 4 do 7h), valjda bebice pripremaju na ono što nas čeka. Cerviks mi je jos dobar i zatvoren i bebe dobro napreduju, a to je na kraju krajeva najbitnije. Sada su na 1850g decko i 1700g curka. Bez obzira na sve poteskoce, sve je to nama par tjedana u zivotu i sve ce brzo proci, samo neka oni što kasnije dođu da budu što veći i jači. 

07/2021: IVF
    09/2021: FET 2 blastice 🙏
    6 dnt: ➕️ 9 dnt: 435, 11 dnt: 835, 15 dnt: 3695 🥰🙏
    UZV: 6+2 imamo 2 srčeka ❤❤, 9+6 ✅️, 13+1 mini anomaly scan ✅️, Panorama ✅️, dolaze nam curica i dečko ❤💙, 20+1 veliki anomaly scan ✅️

• EnaEna
    08. Travanj 2022. 19:24

Ja sam danas tj od prije 2-3 sata neka fuj 🤢 opet me zeza zeludac, imam osjecaj da gori iznutra. 
     Pila sam 10 dana tablete za tlak jer je bio 130/90 i evo danas ne pijem a on je vec oko 130/90. A i glava me boli.
    Mozda bi bilo bolje da ga nisam ni mjerila. Mada sam skontala da sam metropata sto se tice glavobolje a i fali mi da malo izadjem na zrak. 
    Eto malo sam se iskukala. Bebe se vrte pa mi je odmah lakse,jest da se ne mogu nikako nastimatim ali to su slatke mukice. 
    Sljedeci pregled mi je u poned. Krv i urin sve uredno, pa mi je odmah lakse. 
    Tina292 isto je i meni nocu, odspavam nekad 3-4 sata u komadu pa onda se sjednem jer me ukoci lijevi bok a na desnom djeca se pobune pa krene zurka. Pogotovo beba 2 ona bas voli moja rebra i zeludac 😂

Kod mene je jedna beba sa posteljicom nazad i malo nize a druga sa naprijed i vislje. Tako da kad krenu stereo  skakati razvlace stomak kao zvaku 😂🤷

Adiiii
    10. Travanj 2022. 20:05

Super cure, bas mi je drago cuti vasa iskustva i dozivljaje jer mi je ovo prva trudnoca i ne znam nikoga tko je nosio twinsiće. 
    EnaEna otvori sirom prozor, a ako je hladno dobro se utopli. Nadam se da je prosao zelidac i da je tlak bolje. L
    Tina292 i ja se osjecam veliko :). Zasad samo povremeno osjecam pritisak dole, najcesce kad se dobro najedem. 

I meni je lakse kad sve bude dobro. Secer mi je bio los prosli tjedan, pa se moram ranije javiti u dnevnu bolnicu. Valjda ce se popraviti, ali sad se vise ne mogu toliko kretati pa je mozda i zato narasao. Samo neka nama bebice rastu i da bude sve u redu ❤️❤️🥰🥰🥰

• EnaEna
    10. Travanj 2022. 22:34

Adiii,
    Pa tlak je sad ok, zeludac kako kad. Ali rjesim to sa malo medicinske sode bikarbone (kupi se u apoteci).
    I ja se osjecam ogromno :) sve se teze namjestam da legnem. 
    Sutra idem na UZ pa mi odmah lakse. Jer se bebe tako okrecu da vise ne znam gdje je koja 🥰🥰
    Nadam se da ti je secer samo trenutno bio povisen, da ce biti dobar. 

Tina292, mene u 32 ceka hospitalizacija, sumnjam da cu biti samo 7 dana dok mi odrade nalaze. 
    Mirujem vec vise od mjesec dana. 
    Ali sve za bebice ♥️♥️

• Adri111
    12. Travanj 2022. 13:04

Bok, svima! Nova sam ovdje, ali redovito vas čitam pa sam odlučila se pridružiti. Trenutno sam u 9tt i tek sam na početku. U 6.tt smo saznali da čekamo blizance iako nije bilo veliko iznenađenje budući da smo bili na MPO.😉

11.03.2022. imamo +, beta 336
    25.3.2022. ❤️❤️
    5/22 Panorama✅ , čekamo dečkiće💙💙
    7/22 anomaly scan ✅, fet.ehokardiografija ✅
    OTP 18.11.2022.

• EnaEna
    12. Travanj 2022. 19:36

Adri111

Bok, svima! Nova sam ovdje, ali redovito vas čitam pa sam odlučila se pridružiti. Trenutno sam u 9tt i tek sam na početku. U 6.tt smo saznali da čekamo blizance iako nije bilo veliko iznenađenje budući da smo bili na MPO.😉

Super. Cestitam ♥️♥️ da ide sve skolski ti zelim. 🍀🍀

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.