BLIZANACKA TRUDNOCA 😊

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dorapamidora
    31. Kolovoz 2020. 10:24

flower93

Kad ste vi prvi put počele osjećati svoje bebe? Meni je ovo prva trudnoća, odmah blizanačka i jedva čekam da ih osjetimtrbuh raste iz dana u dan i već se stvarno jako vidi, pa samo čekam kad ću počet osjećati svoja dva dečka

Ja sam prvi put osjetila krajem 20.tjedna i pocetkom 21.tjedna. U pocetku nisam bila sigurna jel to to, jesu li mi to crijeva, jel mi krulji zeludan... 😅 ali u ovom periodu koji sam napisala sam bas osjetila da su to ta dva mala bica ❣❣

flower93
    31. Kolovoz 2020. 11:03

Uh pa to se onda još moram punih 4 tjedna strpiti  ja sam se nadala, s obzirom da se radi o blizancima, da je moguće i ranije osjetiti pokrete 

• keti13
    31. Kolovoz 2020. 11:03

doranorafora

Nina12

Cure meni do sad najbolje za zgaravicu pomaze solja mlijeka. Zna me probuditi u noći i tako mi se place više od stalnog ustajanja. Kako vi osjetite bebice? Kod mene ima i udaraca al više vidim kretanje rukice ili nogice po stomaku, i na momente kao da zatreperi stomak. Ne znam kako bi drugačije opisala.

Ja imam osjecaj da zele iskociti 😅 bas ko da skakucu unutra. Ne vidim nikakvo kretanje, al vjerujem da je fora 🙃🙃
    Jedan je mirniji (ovaj donji) i njega rijedje osjetim, al zato je ovaj gornji lud ko siba 🙈 njega bas osjetim jako.

Ja imam isti osjećaj.... jedna je curka nisko u zdjelici i mirnija je, najčešće ju osjetim kada štuca a druga se smjestila ispod rebara popreko i udara na sve strane🥰🤭
    Ja sam prvi put nešto osjetila tek u 22.tjednu i to baš malo....isto nisam bila sigurna jel to beba ili crijeva ali onda kada je bilo par dana za redom skužila sam da su to one🥰
    Meni za žgaravicu pomažu bademi i kefir 😋

Nina12
    31. Kolovoz 2020. 11:54

flower93

Uh pa to se onda još moram punih 4 tjedna strpitija sam se nadala, s obzirom da se radi o blizancima, da je moguće i ranije osjetiti pokrete

Ma sve zavisi od trudnice do trudnice ja sam skroz rano ih počela ocjecati već u tvojim sedmicama ali samo u određenim pozama sjedenja. Npr. polusjedeci položaj i umirim se i onda osjetim kao lagane dodire iznutra. Ali ne brini se brzo će doći vrijeme kad krenu da prave lom unutra. ☺️

Nina12
    31. Kolovoz 2020. 11:57

Cure Jel vama teško disati, ja se bukvalno gusim, u noći znam ustati i sjediti da se nadisem 😁 nema sanse da spavam s jednim jastukom skoro pa u polusjedecem položaju spavam al svejedno mi je teško disati. 

dorapamidora
    31. Kolovoz 2020. 13:41

flower93

Uh pa to se onda još moram punih 4 tjedna strpitija sam se nadala, s obzirom da se radi o blizancima, da je moguće i ranije osjetiti pokrete

Iskreno, ja sam pak bila uvjerena da cu ih kasnije osjetit jer su vjerojatno manji nego kad je jedna beba pa da su samim time i slabiji oni i njihovi udarci.

Charlies
    31. Kolovoz 2020. 15:39

flower93

Ja sam rano, oko 15 tj ali u pocetku je to bilo ko nekakvo škakljanje nježno. 

Charlies
    31. Kolovoz 2020. 15:42

Nina12

Cure Jel vama teško disati, ja se bukvalno gusim, u noći znam ustati i sjediti da se nadisem 😁 nema sanse da spavam s jednim jastukom skoro pa u polusjedecem položaju spavam al svejedno mi je teško disati.

Ja isto ne mogu ležati skroz, nego uzdignuto, a i dignem noge, pa mali jastucic ispod trbuha i jedan iza leđa... Imam 100 jastuka oko sebe.😬

tajchika005
    31. Kolovoz 2020. 18:31

Ja sam prve “pokrete” beba pocela osjecati vec u 15tt. To su bila lagana skakljanja, ko male ribice u trbuhu. Nije bilo svaki dan i samo dok sam lezala na ledima, najcesce navecer. 
    Prvi udarac sam osjetila u 22tt, bas se visjelo kako je poskocio trbuh, svaki dan je bilo sve cesce i jace. 
    Decko je na zadak, obozava lupati mamu po cerviksu sto mi je bolno i neugodno, po mjehuru i rodnici. 
    Curka je skroz gore u rebrima, poprecno, i voli idarati u sise 😀😀
    Pokrete na kozi ne vidim jer imam posteljicu naprijed i podosta spekeca pa je to amortizer da se ne vidi na kozi. 
    Ali zato trbuh poskace kad lupkaju. 
    Sad sam se vec navikla da neke dane i noci lupaju non stop, a onda dan dva udare tek tu i tamo. Valjda je to njihova rutina pa se ne zabrinjavam 😀

tajchika005
    31. Kolovoz 2020. 18:50

Bila sam danas na pregledu kod svog soc. gina. 
    Procjena tezine je za oba cca 1100gr, veli doktor da je to dobro. Krvna slika i ogtt je super!! Zatvorena, sve cvrsto dolje. 
    Velicina trbuha je za 33tjedan kad bi nosila 1 bebu. Tako da mogu polako, bez panike pripremato stvari za bolnicu i bebu. Cisto nek se nade iako nema za sad nikakvih problema. 
    Tako smo danas kooonacnooo narucili kolica!!! 
    Jos je danas popust u lesnini pa preko neta planiramo naruciti krevetice i komodu da nesto ustedimo ako se vec moze. 
    Naravno, na sve se ceka 2-4tjedna tako da nam bude taman. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.