Veliki pozdrav svim buducim mamama blizancica ❤
Nova sam ovdje i jos uvijek pod sokom.
Trudna sam s blizancicima 6tj4dana.
Vracena je jedna blastocista koja se prepolovila, i sada imam blizancice u istoj posteljici.
Tako da sam pod velikim sokom, nisam bila ni sigurna hoce li postupak uspjeti tj hocu li imati bar jednu bebu, kad ono dvije.
Pred tjedan dana sam bila na prvom pregledu jel sam prokrvarila svjezu krv, pa su vidjeli da jedno srce kuca a drugo ne.
Jucer sam ponovo isla na pregled i obadva srceka kucaju i hvala bogu sve je dobro, samo moram dosta paziti.
I sada vec ovako rano panika kako cu uspiti sve to 😞🤪👩👧👦👩👧👧
Cestitam draga moja od srca ❤
Ti i ja smo u istoj situaciji, i ja imam blizance u jednoj posteljici i moram priznati da mi je to zadavalo dosta straha i stalno sam pricala o svim mogucim negativnim ishodima, ali onda sam jednostavno shvatila da nemam nista od toga straha i panike. Sad panicarim samo par dana prije pregleda, ostale dane sam najhrabrija na svitu 😊😊
Uglavnom, ides dan po dan, cuvas se i veselis toj prekrasnoj vijesti 🙃
Koliko si trudna ?
Doranorafora nisam nista citala o tim posteljicama.. Zasto su moguci negativni ishodi kad dijele istu posteljicu?
Koliko sam ja upucena oko posteljica, kada su dvije su dvojajacni blizanci i nije toliko rizicno a koj jedne posteljice su jednojajacni ali ako djele posteljicu moraju imati amnionicku supljinu odvojenu, ako nemaju budu sijamski blizanci rijetko ali se mora paziti na to
Sta je amnijska supljina? Kad se to gleda, u kojem tt? 😵
Mislim da se poslije 10tt vidi ali nisam sigurna
Srecom ja nisam imala krvarenja i nadam se da ce tako i ostati 🙏
Sto se tice blizanaca, svi znamo da se oni od samog pocetka vode kao rizicna trudnoca. Najbolja opcija je kad su dvije posteljice i dvije vrecice.
Nakon toga, postoje ovi koji imaju jednu posteljicu kao sto je moj slucaj, ali imaju dvije te vrecice. Kad je jedna posteljica, to znaci da su jednojajcani i kod njih postoji opasnost od blizanacke transfuzije. Naime, kako primaju hranu, kisik i krv oboje preko iste posteljice moze se dogoditi da jedan prima previse i dolazi do preopterecenja dok ovaj drugi dobiva premalo i postaje anemican. To se najcesce, po statistici, dogadja iza 20.tjedna. Ali dobar doktor vodi racuna o tome i prati razvijaju li se jednako. Ukoliko dodje do blizanacke tranzfuzije i ona se ne sanira, dolazi do smrti oba blizanca. Ukoliko se primijeti na vrijeme, trudnice se salju u inozemstvo preko HZZO i tamo se laserskim ultrazvukom presijeku krvne zile u posteljici tako da svako ima svoj dio posteljice. Nakon toga bude sve ok. Nasi doktori u Hrvatskoj bi znali napraviti tu operaciju, ali nemaju taj uredjaj. Godisnje u Hrvatskoj bude sve skupa oko deset takvih slucajeva. Ako ne mogu dobit euro jackpot, onda valjda necu bit ni jedna od tih deset 😅
Treci slucaj je kad imaju jednu posteljicu i jednu vrecicu, takvi se blizanci zovu mono-mono i oni su jaaaako rijetki i koliko sam uspjela procitati (a imam i prijateljicu koja je izgubila mono-mono blizance) oni nazalost vecinom ne opstaju.
Eto, to je to sto se tice posteljica i vrecica 🙃 mozda zvuci zastrasujuce, ali moramo biti svjesne rizika.... i razmisljati pozitivno, ja evo bas sutra cu napuniti punih 20 tjedana 😊
Doranorafora nisam nista citala o tim posteljicama.. Zasto su moguci negativni ishodi kad dijele istu posteljicu?
Koliko sam ja upucena oko posteljica, kada su dvije su dvojajacni blizanci i nije toliko rizicno a koj jedne posteljice su jednojajacni ali ako djele posteljicu moraju imati amnionicku supljinu odvojenu, ako nemaju budu sijamski blizanci rijetko ali se mora paziti na to
Ako imaju jednu posteljicu to znaci da su jednojajcani blizanci istog spola.
Ukoliko su dvije posteljice, mogu biti i jednojajcani ili dvojajcani, istog ili razlicitog spola.
Meni nitko nije spominjao koliko imam posteljica 😵 a ja, tupava, nisam ni pitala. Na samom startu sam imala 2 GV i ZV. To je onda neka predispozicija da ima svatko svoju posteljicu ili?
Meni nitko nije spominjao koliko imam posteljica 😵 a ja, tupava, nisam ni pitala. Na samom startu sam imala 2 GV i ZV. To je onda neka predispozicija da ima svatko svoju posteljicu ili?
To se najbolje vidi oko 12.tjedna. Tako da ako te jako zanima, odi kod nekoga...jesi ti u Zg?
Veliki pozdrav svim buducim mamama blizancica ❤
Nova sam ovdje i jos uvijek pod sokom.
Trudna sam s blizancicima 6tj4dana.
Vracena je jedna blastocista koja se prepolovila, i sada imam blizancice u istoj posteljici.
Tako da sam pod velikim sokom, nisam bila ni sigurna hoce li postupak uspjeti tj hocu li imati bar jednu bebu, kad ono dvije.
Pred tjedan dana sam bila na prvom pregledu jel sam prokrvarila svjezu krv, pa su vidjeli da jedno srce kuca a drugo ne.
Jucer sam ponovo isla na pregled i obadva srceka kucaju i hvala bogu sve je dobro, samo moram dosta paziti.
I sada vec ovako rano panika kako cu uspiti sve to 😞🤪👩👧👦👩👧👧
Čestitam!!! 💜 💜🥰
Moji su u odvojenim posteljicama, ali imala sam problema s krvarenjem koje je trajalo 5 tjedana i sve je super sad, zna to biti često pogotovo s blizancima, razmisljaj pozitivno. Drži se, sve će biti u redu i kako doranorafora kaže dan po dan.
Takoder cestitke i sve naj naj da sto lakse docekas kraj ❤❤
Ja sam koristila Crinone gel kada sam dobila krvarenje ali nisu znali tocno zbog cega, pa su mi maknuli gel i stavili na inekcije, za sada je ok imam samo smedi iscjedak, ali to su rekli da je normalno , i upozorili su me da cu jos krvariti.
Sada jedino cekam novi termin da vidim sta i kako dalje, da provjerimo dali je odvojena amnijska supljina, sta je najvaznije.
Koliko si trudna?
Ja sam radi ivf-a od početka na Utrogestanima, a sad sam i dalje na kombinaciji Duphastona i Utrogestana. Krvarila sam između 12 i 17tj. 25 tjedana sam sad, nosim curice. Probaj i ti staviti ovu trakice dole što prati tjedne.
Srecom ja nisam imala krvarenja i nadam se da ce tako i ostati 🙏
Sto se tice blizanaca, svi znamo da se oni od samog pocetka vode kao rizicna trudnoca. Najbolja opcija je kad su dvije posteljice i dvije vrecice.
Nakon toga, postoje ovi koji imaju jednu posteljicu kao sto je moj slucaj, ali imaju dvije te vrecice. Kad je jedna posteljica, to znaci da su jednojajcani i kod njih postoji opasnost od blizanacke transfuzije. Naime, kako primaju hranu, kisik i krv oboje preko iste posteljice moze se dogoditi da jedan prima previse i dolazi do preopterecenja dok ovaj drugi dobiva premalo i postaje anemican. To se najcesce, po statistici, dogadja iza 20.tjedna. Ali dobar doktor vodi racuna o tome i prati razvijaju li se jednako. Ukoliko dodje do blizanacke tranzfuzije i ona se ne sanira, dolazi do smrti oba blizanca. Ukoliko se primijeti na vrijeme, trudnice se salju u inozemstvo preko HZZO i tamo se laserskim ultrazvukom presijeku krvne zile u posteljici tako da svako ima svoj dio posteljice. Nakon toga bude sve ok. Nasi doktori u Hrvatskoj bi znali napraviti tu operaciju, ali nemaju taj uredjaj. Godisnje u Hrvatskoj bude sve skupa oko deset takvih slucajeva. Ako ne mogu dobit euro jackpot, onda valjda necu bit ni jedna od tih deset 😅
Treci slucaj je kad imaju jednu posteljicu i jednu vrecicu, takvi se blizanci zovu mono-mono i oni su jaaaako rijetki i koliko sam uspjela procitati (a imam i prijateljicu koja je izgubila mono-mono blizance) oni nazalost vecinom ne opstaju.
Eto, to je to sto se tice posteljica i vrecica 🙃 mozda zvuci zastrasujuce, ali moramo biti svjesne rizika…. i razmisljati pozitivno, ja evo bas sutra cu napuniti punih 20 tjedana 😊
Wow nisam znala ovako detaljno o ovome.
Sortiraj odgovore
Najstariji