e da...naravno...to pod obavezno... pogotovo ako te recimo naruce u ponedjeljak...a ja jos ne rodim do tada i sigurno cu morat u ponedjeljak opet doci... a u najgorem slucaju... svakak cu bit u bolnici u ponedjeljak makar i rodila...hehe
Laura 21.08.2014 :-*
Da ne započinjem novu temu, idemo malo oživjeti ovu:
Babinje ili 6 tjedana ženina oporavka
Sad kad se dosta mojih frendica porodilo, muči me stvar posjeta:
Moj bebi stiže u 11. mj., znači taman u sezoni gripa i prehlada. A vidim okolo da sva rodbina strašno voli male bebice ljubiti po glavi i licu.
Mene to užasava.
Ne da ne volim svoje ili muževu obitelj, ali nisam baš sigurna da ću moći prešutjeti tolike klice dok je bebač najranjiviji.
Ili pretjerujem?
Ajde majke, kako ste vi to rješavale?
Ja sam već svojoj okolini rekla da ne želim nikakvo cmakanje, diranje po licu i tako to, dok mi sin malo ne ojača... Ok, nije se još ni rodio, ali ja sam ti to onako preventive radi... Još ni nije sezona gripa i prehlada, a ja se užasavam toga.
Baš sam pričala sa prijateljicom o tome, ona ima sina od 3,5 godine. I rekla mi je kako je to riješila kad su ljudi počeli ulijetati kod malog sa neopranim rukama i ljubakati. Bez ustručavanja ih je slala u kupaonu na pranje ruku, a ove ljubilice upozorila da se beba ne ljubi, i da se dira po stopalima.
Svatko normalan će shvatiti ako "izdaš" tako neko upozorenje, a svatko tko već ima dijete bi već i trebao/la znati kako je to... Draga Dada, napraviš i kažeš kako misliš da je najbolje, a ostali nek pjevaju!
Krešimir 19.08.2014. <3
Ti njih još s vrata, molim skidanje cipela, pranje ruku u kupaonu....tako da ostanu zatečeni, mislim oni koji još uvijek nemaju ta navike, tako da znaju odmah za drugi put kad dođu u goste! Za ljubljenje ti nemam savjet, kod mene nitko nije ljubakao, a rođena je u 11 mj!
Dakle kod mene je idi peri ruke i mozes ga primit ali ne ljubi mu ruke jer to je prvo sta stavlja u usta,za nogice nemam problema poljube ih ja poslije obrisem i to je to ali je zabrana po rukama !
A sto se tice bolesti nama je pedijatrica rekla da je najgori 8,9,10mj i 2,3 .. Kao za te rota viruse i slicno..A sad opet moze se razbolit bilo kad po mom misljenju..
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Moj sin je rodjen u 3 mjesecu, znaci isto kriticno razdoblje i mozda ce netko misliti da sam ludjakinja, ali ja sam prije svega svima rekla da posjete primamo tek nakon mjesec dana. Prvih mjesec dana sam si uzela fore da se nas troje naviknemo na novi nacin zivota i da malac na koncu konca malo ojaca. Diranje i ljubakanje po glavi i rukama sam s vrata svima zabranila, a i pranje ruku je naravno bilo obavezno. Mislim sorry, moje dijete moja pravila. Nitko se nije uvrijedio, barem ja nisam primjetila. :-)
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
Moj mali je rođen u 12.mj. i mi smo isto prvi mjesec zabranili posjete svima osim ono stvarno najbližima - bake, dede i to. A od onda ko god je došao prvo je bio upućen u kupaonu na pranje ruku Ljubljenja nije bilo, valjda su sami došli do zaključka da je taj zimski period škakljiv kaj se tih bolesti tiče. Tak da cure ne ustručavajte se postaviti svoja pravila
:) ja mislim da ću i ovima bližima (bar njegovoj strani familije, moji su nekak razumniji i skuže nakon što im se kaže samo jednom da je to tako) morati ponavljati da nema ljubljenja bebe...
ja stvarno ne znam kako ću se riješiti ljubilica. pogotovo jer je zimska beba..
Sortiraj odgovore
Najstariji