drage moje, mislim da ove teme nema ako mi nije promaknula, mozda se negdje i spominjalo no evo da imamo na jednom mjestu.
dakle sto sve treba za bebin izlazak iz bolnice? kako ju obuci od glave do pete s obzirom na godisnje doba (mene zanima za rujan no mozete poslije i za druga godisnja doba raspravljati)
koju velicinu robice i sto sve treba da bas beba bude spremna za svoj prvi izlazak?
Ja robicu nisam pakirala ostavila sam mami jer nisam znala kakvo ce biti vrijeme a i bila sam duze u bolnici,dakle ja sam uzela bodi dugih rukava,vesticu i hlacice velicine 56..treba i pelena,suprug je dosao ja kosarom po njega :)
Ako ti nema ko spakirat kao meni mama jer se muzevi u to bas ne razumiju mozes spremiti dvije varijante za toplije tj. hladnije vrijeme :)
Eto nadam se da sam ti pomogla:)
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
ja sam sve spremila u istu vrecicu i muz ce mi sve donjeti tako da sam sigurna... dugi ili kratki rukavici...sve je u jednoj vrecici,a vrecica u autosjedalici...
e da...i dekica je jos unutra za svaki slucaj...
Laura 21.08.2014 :-*
Ja sam svog u 9.mj obukla u benkicu, bodic i hlacice sa carapicama i sestra ga je zamotala u dekicu i u kosaru. I naravno kapica na glavu. Tada je recimo bilo malo hladnije ali ne prehladno.
Moj se rodio u 3. Mj pa ako nekom zatreba... Pripremila sam: bodybenkicu dugi rukav, carapice, tuticu plisanu dugi rukav i kapicu. Sve te stvari pripremila sam u dvije razlicite velicine (50 i 56) i stavila jednu velicinu u plavu, a drugu velicinu u crvenu vrecicu. Tako da sam onda muzu samo rekla koju boju vrecice da uzme. Uz to sam u torbu od kolica pripremila kremu za guzu i pelenu, dvije tetra pelene i jednu pelenu za siroko povijanje (za svaki slucaj). Torba je zajedno s dekicom stajala u autosjedalici. Dan kad smo izlazili bio je prilicno topal i suncan, nekih 16-17 stupnjeva cca.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
mi smo išli doma u 3 mjesecu u dugoj body benkici, dugim hlačicama zatvorenim dolje, u dekici sa kapicom, a sada u 7 mjesecu sve isto osim dekice, i kapica full tanka pamučna, tek toliko, kako god da bude ne bi nikome preporučila u kratko da obuće dijete malo mi je to preveć jer nemaju oni regulator za hlađenje i grijanje pa u tankom pamučnom nemre im biti prehladno ni pretoplo. kaj se tiče vinogradske lilice trebaš svoje pelene za bebu, kremicu i maramice, oni ti mogu tu i tamo sa pelenicom uskočiti, robica ti treba samo za izlazak iz rodilišta, znači mužek pozvoni da sestri robicu i stolicu il u čemu već ide doma, sestra ti obuće bebu dok ti sebe središ i preda bebu tateku van, jer ti ne smiješ teško nosit, a tu je i torba i stolica i beba, ugl to ti je to...
url=https://lilypie.com]
mi imamo puno robice posudene ali bi joj bas kupili kompletic svega za taj prvi izlazak.. pa sad ne znam jel ok da joj samo 56 velicinu kupimo? i ak bude sitnija, ovo bi joj bilo samo malo sire kaj ne??
Moj se rodio u 10mj i obukla ga u dugu bodi benkicu, odjelce pamucno s dugim rukavima i kapica i dekica.
Kaj se velicina tice Lilice moj se rodio 50 i obukli ga u 50 i svejedno je plivao u tome :))))
Tako da s obzirom da su curke sitnije opcenito mislim da ti 56 bude jako veliko.
Al pripremi ti 50 i 56 pa vidi kad se rodi u kaj cete ju obuc :)
Ja sad planiram za 9mj isto bodi benkicu dugih rukava i odjelce pamucno dugih rukava i pamucnu dekicu. Njima je hladnije nego nama i treba im jedan sloj vise odjece.
Moj prvi je bio jako sitni kad se rodio, a u Baby media shopu u Zagrebu sam našla set za novorođenče, u biti nema veličine nego samo piše da je za novorođenče. Set se sastoji od bodića, kapice i šlapica. To sam donijela u bolnicu da u tome ide doma i znam da je sestra u bolnici bila oduševljena, rekla je da joj je to prvi puta od kad radi da je djetetu obukla bodi da ne pliva u njemu i kapicu koja mu je taman. Sad kad gledam u taj bodić ne mogu vjerovat da je moj miš bio tak mali.
Sortiraj odgovore
Najstariji