Bebe Proljeće 2020 🌼👶🏻🍼

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    21. Srpanj 2020. 20:01

Nemam sto komentirati Karla ti si vec super pripremljena za sve 😊 ponovila bih svakako ne mrkva i krumpir za prve kasice. Tikvice najbolje, butternut im je super, jabuke, kruske. Jer mrkva ce vam ih zatvoriti i imat cete problema sa stolicom.
    Ja od pomagala sam blender uzela slican tipa nutribulet. A sve malo samo prokuhavala koliko je potrebno u padelici, kasnije kad je vecinu toga jela vec njeno sam samo odvajala prije nego bih nama zacinila. Starija mi stvarno nije imala nikakvih problema i odmah je sve prihvatila, a i sad sve jede i sad me bas zanima oce bebacica zezati kad je sa starijom tako savrseno islo 😬
    E da moja obozava bit na trbuhu od pocetka i skoro od 2 tjedna spava na trbuhu sto znam i opet ponavljam nije preporucljivo za nocno spavanje, ali ona na leđima nije tila 5 min spavati. Sad eto sa 4 mj se vrti na oba boka, preferira se okrenuti na trbuh preko lijevog boka, a sa trbuha nazad na leđa preko desnog, ali to jos ne radi precesto, cesce pocne kenjkati da je ja okrenem nazad na leđa. A cim je okrenem na leđa ona se odmah na trbuh vraca i sve ispocetka 😂
    Vrti se za igrackama ko kazaljka na satu i obrnuto. 

21. Srpanj 2020. 20:09

neverland

Anita91

Karla89

Anita91 pa koliko mj ima bebica? Da vas već šalje fizijatru..
    Naša je tek sad prije nekih 2-3tj krenula ruke koristiti i odizati se rukama gore..do tad je samo glavu gore držala kratko a ruke širom držala.. sve će oni to skužit sami samo treba vremena..
    Cure, strpite se još malo oko rutine..mi smo s 2.5mj uhvatili ritam i evo prošli 4mj još smo u tom ritmu.. preko dana obavezno nakon 2-2.5h ide spavat..nekad odspava 15min, a nekad dva sata, al spavat mora..i super nam je to. Nema nervoze niti ništa.

Sad u nedjelju ce biti tocno 3 mjeseca, kaze pedica da ima slaba ramena jer se ne koristi rukicama na podlozi, ona digne glavicu ali to izgeda kao da radi ledjnjake 🤣.
    E i zaboravila sam napisati, rekla nam je i da ako primjetim da ne dobiva bas na tezini da pocnemo s kasicama vec za mjesec dana, ali da pocnemo sa povrcem, znaci prvo kuhana mrkvica po 5 zlicica na dan, pa drugi tjedan pojacamo na 10 zlicica i ako ce joj to pasati onda predjemo na tikvice, pa kasnije krumpirice i tako dalje.

Mozda sam jos nesto htjela napisati ali je isparilo 🤣

I moja isto tako. Nakon 3 sec počne plakati. Stavi ruke iza i ništa, samo zalijepi glavu dolje i plače, urla. Sad ju sama podignem na laktove iako nema neke koristi baš od toga, izvodim neke pizdarije da ne počne plakati i tako izdrži možda par min, 2 max. Ali da sama odupre, nema šanse.. kaže ped da će vidjeti tek 4 mj ako ne napreduje da ćemo an vježbe. Sad se pitam je li ona normalna ili ja nisam?🙄
    Muž dolazi ovaj tjedan i ide na godišnji, onda zbog korone vjerojatno ne radi. A i kad radi dođe oko 17, a oko 19 ja nju već kupam i uspavljujem tak da nikakve koristi od njega baš 😳 jedino vikend

Jesi probala ujutro kad je dobre volje?

skoljka
    21. Srpanj 2020. 22:39

Mybaby ma kakav ombre, nisam ga ni primjetila. Nego koje dobre noge 🤤 i ti imas tetovazu, i ja 🤪, i volis radler, i ja 🤪

Sve sam procitala, ali pravim najdrazi muzev kolac, sutra mu rockas, pa onda nisam odmah komentirala sad pola zaboravila. 
    Ugl vi koje ste bile na pikicama i kontrolama, da prodje bez temperature i dodatne nervoze. 
    Te zlicice iz Dm sam ja bas prije par dana kupila u pakiranju 3 komada za 17 kn tak nesto, ako na te mislite.
    Ja nisam imala namjeru kupovati te aparate za kasice, kuhat cu na pari ili u malo vode, dok vidim kako njemu bude draze, a imam blender, stapni, sjeckalicu, tak da snaci cu se 🤷🏻‍♀️

My baby
    21. Srpanj 2020. 22:47

Skoljka hahha hvala ti❤️Eto jedna za drugu smo stvorene🤪

Majuska
    21. Srpanj 2020. 23:00

Koliko sam primjetila vecina vas doji ,pa imali tko ko daje dohranu  ? 
    Ja ostajem bez mljeka pa mi je curica sve vise na dohrani .
    Korostim novalac 1 koji je do sad bio ok ali je bio samo dodatak ako joj fali i nije bilo nikakvih problema.
    Unazad tjedan dana ona jako al bas jako bljuca ,toliko da bude ona cijela mokra i ja ...
    Sad sam nekako bas zabrinuta jer neznam u cemu je problem ? 
    Jel mislite da je do hrane ,do prejedanja ili je to reakcija prelaska na dohranu ?

Boa35
    21. Srpanj 2020. 23:30

Majuska

Koliko sam primjetila vecina vas doji ,pa imali tko ko daje dohranu ?
    Ja ostajem bez mljeka pa mi je curica sve vise na dohrani .
    Korostim novalac 1 koji je do sad bio ok ali je bio samo dodatak ako joj fali i nije bilo nikakvih problema.
    Unazad tjedan dana ona jako al bas jako bljuca ,toliko da bude ona cijela mokra i ja …
    Sad sam nekako bas zabrinuta jer neznam u cemu je problem ?
    Jel mislite da je do hrane ,do prejedanja ili je to reakcija prelaska na dohranu ?

Nemam pametan savjet, jer mi samo dojimo.. 
    Ali kako znaš da nemaš dovoljno mlijeka? To sam se ja nekoliko put pitala kak ću znati imam li dovoljno mlijeka?! 
    Koliko ti beba ima mokrih i pokakanih pelena dnevno i dobiva li na težini? Ako je to sve ok, onda vjerojatno imaš dovoljno mlijeka.. 🤷 jesi probala s čajem za dojilje i puno tekućine piti? 
    A i možda bi je trebala češće stavljati na cicu da navuće još više? Ja da sumnjam da nemam dovoljno mlijeka išla bi na kombinaciju da prvo dam cicu, pa kad je gotova ponuditi još malo ad.. ne znam griješim li s tim mišljenjem, nek me cure isprave.. 

Boa35
    21. Srpanj 2020. 23:40

Majuska pobježe mi post.. znam da se ad ne smije mijenjati, ali možda joj stvarno smeta sad kad jede veću količinu.. 
    Mi smo prvih dva tj davali NAN pro, ali samo jedan obrok oko ponoći, nikad nije bljucala niti ništa.. al dobro, naša M inače nikad ne bljuca..u ovih 4mj ne znam je li 5x bljucnula.. 
    Vjerujem da će ti cure koje daju ad imat neki pametan savjet.. ja se nadam da ćete riješiti problem ❤️

skoljka
    21. Srpanj 2020. 23:56

Mybaby 😁
    Majuska ja dajem jedan obrok dohrane navecer, do sad smo koristili NAN sensitiv, sad smo na pro1. On pojede koliko on hoce i ne brljuca, jedino kad je halapljiv pa pojede sve jer ja  uvojek napravim vise, onda tocno taj visak bljucne, ali tako je i kad doji, svaki put kad se prejede bljuca, to cesto zna biti, ali ja tocno znam kad se prejeo, a kad nije dovoljno pojeo.

A sta je s tobom, kako znas da ti nestaje mlijeka, vi ste jos na pocetku, zasto je par dana ne stavljas svaka dva sata na cicu da ti navuce mlijeko, ili se navukla na bocicu pa joj mrsko dojiti, ako je to upitanju to se moze rjeasiti, ne daji ad, nego cesce nudi cicu da se vrati na tvornicke sto bi Miki rekla. Ili je neki drugi razlog? I da obavezno uvijek prvo cica pa tek onda bocica, jer ima na bocicu ide. Rze i to im je lako, a za cicu treba truda i snage 😉

skoljka
    22. Srpanj 2020. 00:00

E da ovo s bljucanjem moze biti da halapljivo jede pa se i zraka naguta onda bi je u toku hranjenja trebala dizati da podrigne, ne samo na kraju. 

Majuska
    22. Srpanj 2020. 00:06

A jooj svasta je kod mene ...prvo nemma bas bradavica pa smo  sa sesiricima ...onda je bils ljena vuci pa da joj ne dajem dohranu k
    Ja se izdajala i tako je ta izdajalica radila stalno samo da bude na mom mljeku i da ga navucem i jesam ...
    Po izdajanju zapravo znam da imam manje mljeka ,jer se kolicina u pola smanjila pa ispadne da je samo ujutri i navecer na mom mljeku .
    A kad joj dam cicu sva je zivcana i pocne vuc pa pusti pa se zagrcne i isto visak izbaci 🙃

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.