AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina_Kobra30
    03. Travanj 2023. 17:24

Drage moje žene! 
    Evo moje strane priče. 
    Nakon godinu dana braka i pokušavanja da ostanem trudna, odlučili smo se na pregled. Meni je 36, mužu 34.
    Moji nalazi skroz uredni te je bio red da i muž obavi pretragu. 
    Obavili smo spermiogram u rujnu 2022. i dijagnosticirana mu je varikokela (muž je i sumnjao manju) - oligoasthenozoospermia - izrazito smanjena plodnost spermija zbog male koncentracije progresivno aktivnih spermija.
    Na preporuku ginekologa, sa nalazima smo otišli privatnom urologu u Čakovec - Urovitalia dr. Plešnar.
    Čitajući njegove nalaze, rekao je da nalazi nisu toliko loši i da je prirodna oplodnja moguća.
    Da preciziram, ja nakon seksa odmah jurila u WC na piškanje.
    Dobila zabranu to raditi. I nisam više jurila na WC. 🤭 Ali iščekivali smo mengu ko nikad slijedeći mjesec, dva... I naravno... Razočaranje! 

Eto, danas je 3.4. i odradili smo prvi pregled u trudnoći.🤰🏻
    Da, dobro ste vidjele. Trudna sam 7 tjedana i zatrudnila na prirodan način. Zatrudnila kad o tome nismo nimalo razmišljali.☺️🤗🤰🏻❤️

Moje preporuke su da vaše polovice posjete dr. Plešnara u Čakovcu, Urovitalia.

Bit će, samo možda nije vrijeme. 
    Bog zna razlog. 🙏🏻

Crvenkapica94
    03. Travanj 2023. 18:58

Tina čestitam na trudnoći i želim ti sve najbolje ❤️
    No međutim velika je razlika dijagnoze tvog muža i naših. Znam i ja parove kod kojih je s muške strane bilo varikokela i ostalih -zoospermija, i isto su ostvarili trudnoće prirodnim putem. Kod nas svih (s dijagnozom azoospermije) je broj spermija jedna velika NULA, te je zbog toga trudnoća prirodnim putem ravna šansi da komet pogodi zemlju sutra. Ima i takvih slučajeva naravno, jednom u milijun parova. Onaj tko želi čekati tu šansu ili je prepustiti Božjoj volji ima na to puno pravo. Međutim, nama koji smo spremni iskoristiti sve mogućnosti moderne medicine i tehnologije, takvi komentari poput "dogodit će se kad najmanje razmišljate" i slični, samo štete i iskreno nije im mjesto na ovom forumu. Hvala na preporuci i svu sreću želim s trudnoćom ❤️

👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
    👱🏻‍♂️34 - neopstruktivna azoospermia
    📍 Zadar
    1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
    2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
    4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
    10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
    +5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
    Veritas uredan - stiže dečko 💙
    22.07.2024. 👶🏻💙

momtobe2022
    03. Travanj 2023. 20:35

Tratinčice, na zadnjem nalazu prije štoperice piše mi 11 mm 🙄 Valjda sam dobro sve očitala. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    03. Travanj 2023. 20:58

momtobe2022

Tratinčice, na zadnjem nalazu prije štoperice piše mi 11 mm 🙄 Valjda sam dobro sve očitala.

Hm, to mi nekako malo zvuči 🤣🤣
    Meni su folikuli bili npr 10dc- 16mm vec🤣🤣
    Koliko puta si morala ići na folikulometriju dok ste bili u Hr? Jesu ti tamo napravili uzv kad si došla?🤷‍♀️

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

momtobe2022
    04. Travanj 2023. 09:10

Promaknulo mi je nešto važno na tom nalazu, a to je znak veće. Meni ih ovdje dr. nije mjerio pojedinačno nego piše broj folikula i >11. I tako na svim nalazima. Bila sam na 3 Fmetrije. 2. dc, 8. dc i 10 dc. Krivo sam napisala, aspiracija je bila 15. dan. 
    Tamo nisam imala pregled. Napravili su mi uzv pola minute prije nego sam zaspala na stolu u operacijskoj sali. Prije toga ništa nisu pregledavali. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    04. Travanj 2023. 09:23

momtobe2022

Promaknulo mi je nešto važno na tom nalazu, a to je znak veće. Meni ih ovdje dr. nije mjerio pojedinačno nego piše broj folikula i >11. I tako na svim nalazima. Bila sam na 3 Fmetrije. 2. dc, 8. dc i 10 dc. Krivo sam napisala, aspiracija je bila 15. dan.
    Tamo nisam imala pregled. Napravili su mi uzv pola minute prije nego sam zaspala na stolu u operacijskoj sali. Prije toga ništa nisu pregledavali.

Ahaaaa, e sad ima smisla 🤣😁 kontam!
    Meni su napisali da odem sedmi dan na uzv pa ćemo se dogovorit za dalje..  vjerujem da ću ići na 7dc i 9dc.
    Kada ste vi kretali na put? Kad si imala aspiraciju, u koje vrijeme? Išli ste po noći ili mi možemo svojom voljom doći dan prije da se odmorimo, ali u njihov smještaj? 
    Pitat ću ja to sve na konzultacijama,  ali nas zanima kako ste vi 🤣 jeste li došli dan prije ili to jutro pred aspiraciju?😶
    Ima li frižider u sobi? Što sve ima?🤣🤣
    Nemoj mi zamjeriti na 100 pitanja 🤣znam da nećeš, volimo tvoju profesionalnu deformaciju. 🤣🤣

Trudimo se od 9/21.

Tratinčica123
    04. Travanj 2023. 09:24

I da, kojeg si doktora/ doktoricu imala? 
    Ako se zakači vikend aspiracija ili transfer,  normalno rade?🙄🙄

Trudimo se od 9/21.

momtobe2022
    04. Travanj 2023. 13:33

Jan Voboril je tamo bio dr. koji je bio na aspiraciji i kasnije na transferu. Kad sam osjetila simptome OHSSa pregledala me neka druga doktorica. 
    Meni su, igrom slučaja, i transfer i aspiracija padali ponedjeljkom. Mi smo oba puta došli u nedjelju popodne, odmorili i onda krenuli u kliniku. 
    Prvi put smo bili u hoteli Michael jer je njihov smještaj bio popunjen. Andrijana nam je rezervirala sobu. 
    https://hotelmichael.cz/en/
    Drugi put smo bili u njihovom smještaju i taj mi je možda mrrrvicu bolji jer je soba nešto prostranija, ali zbilja nije neka razlika. U Michaelu je velika kupaona, pa je to njegova prednost. Obje sobe imaju hladnjak. To je sve u nekoj šumetini, pa apsolutno nikakvog sadržaja nema. Moraš autom koju minutu do civilizacije 😅 
    Sve što je neodgodivo u klinici se odvija bilo koji dan. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    04. Travanj 2023. 13:57

Meni su sad rekli da ću razgovarati online s nekom doktoricom i uvijek su mi pisali što doktorica kaže, pa pretpostavljam da pripadam nekoj ženskoj osobi🤣
    U redu, super. Bitno da oni organiziraju smještaj da smo po tom pitanju mirni.
    Mi isto planiramo krenuti odmah rano ujutro nakon stoperice, da se odmorimo malo taj dan još.
    1. U kliniku si došla to jutro na aspiraciju?
    2. Koliko si nakon anestezije morala ostati tamo kod njih? 
    3. Kako si primjetila simptome OHSSa, što si osjećala? Pripremi me. 🤣
    .
    Ti ćeš biti najsretnija žena na svijetu kad mi odemo u Prag, jer ti više neću biti dosadna!!🤣🤣
    Ali beskrajno sam ti zahvalna na svemuu❤
    .
    I da, skuzili smo da idemo u neku šumetinu🙄😂

Trudimo se od 9/21.

momtobe2022
    04. Travanj 2023. 20:30

Gledala sam na njihovu stranicu, tog doktora više nema kao ni doktorice koje me pregledavala. Pretpostavljam da više ne rade tamo…
    Aspiracija je rano ujutro. Andrijana će ti napisati u zadnjem mailu upute za to jutro. Uglavnom da ništa ne jedeš i prije toga morate pročitati i potpisati 3000 papira 🤯 To si slikaj da doma možeš još jednom sve detaljno pročitati jer većinu ne dobivaš natrag. 
    Od ulaska u salu do buđenja u sobi prošlo je 15-ak minuta. Nakon toga ostala sam još otprilike sat vremena dok nisu pripremili sve moje papire za otpust. Ovisi i koja ćeš biti po redu jer istim redom otpuštaju. 
    OHSS sam primijetila po bolovima u trbuhu koji mi je bio jako velik. Na koži sam vidjela bijele crte koliko se rastegnula u ta 2-3 dana. Bolio me cijeli trup dok sam se kretala i mokrenje mi je bilo totalno smanjeno. Popiješ litru vode, popiškiš pola deci… Bilo mi je toliko loše da mi nismo nigdje mrdnuli. Pojeli smo tih par večera u krugu od par km od hotela i to sam jedva otišla. 
    Veće šanse za OHSS imaju mlade žene s puno folikula kao i one koje su u terapiji koristile Gonal. Dakle, po svim točkama sam bila kandidat + one dvije štoperice. 🤯 Uopće me ne čudi. Zbilja se nadam da će te to zaobići. Imala sam dojam da je njima to nešto što dosta olako shvaćaju i što im se zna dogoditi dok mi je ovdje dr. kad sam ga pitala koliko je to često rekao da je on imao jedan takav slučaj u pet godina. 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.