Pozdrav svima!
Evo da napišem svoje iskustvo s ovom nažalost teškom temom.
Redovno sam pratio forum od moje dijagnoze azoospermije od prošle godine.
Vjv jedan od rijetkih na ovoj temi koji nije ljepsa polovica nego ona "malo" grublja...
S obzirom da su mi pomogla vaša iskustva u cijeloj prici nadam se da ce i ovo moje barem nekome pomoci i dati malo nade u happy end.
Prvi spermiogram u 5/22 i kao svakome od vas šok- dijagnoza azoospermija.
Pregled kod doktorice u Citu i potvrda NOA - neopstruktivna azoospermija, sa prisustvom vairokokele II stupnja.
Napravio nalaze kariogram i mikrodelecija i sve uredu, također i svi hormoni u normalnim parametrima.
Propisana terapija clomifena u 7/22 da malo pojaca razinu testosterona (iznad 20) uz proxeed plus, vitamin c, n-acetly-cysteine.
Nakon 3 mjeseca terapije clomifena ponovo sam radio spermiogram dijagnoza opet ista-ništa.
Odluka je bila da se ide na operaciju variokokele te da ce to možda povecati malo šanse za pronalazak kod M-tese operacije.
Odlazak kod doktora u Split radi operacije variokokele dobijem odbijenicu za operaciju i rekao da ne vidi smisao svega toga u mom slucaju. Na moje inzistiranje ipak me odluci operirat ako odem prvo na pregled u ZG kod dr.Hauptmana te da mi on mora dati zeleno svjetlo.
Pregled kod dr.Hauptmana koji me ugodno iznenadio pristupom i strpljenjem te dao zeleno svjetlo za operaciju na kraju.
Da je imao i suprotno misljenje ja bih svakako išao na operaciju privatno jer sam to odlucio u startu nakon njene dijagnoze..
Operacije variokokele krajem 2022g te radim prvi spermiogram u 3/23 nakon kojeg dijagnoza bude cryptozoospermia.(tri nepokretna)
Dogovorio se s doktoricom za m-tese pocetkom 5 mjeseca i ocito je bilo da je operacija variokokele potakla nešto "bolje" spermiograme.
Sami time davala je i više šansi da ce se naci nešto upotrebljivo.
Napravim jos dva spermiograma tokom 3 i 4 mjeseca sve ista dijagnoza cryptozospermia (par nepokretnih svaki put)
Krajem 4/23 radim novi spermiogram opet se vratilo na staro - azoospermija.
Na dan operacije dajem uzorak ujutro i opet isto azoospermija...doktorica ostaje svejedno optimisticna da ce za koji sat na samoj operaciji uspiti pronaci nešto .
Na kraju m-tese operacije ipak dobijem dobre vijesti da se naslo dovoljno plivaca za potpomognutu oplodnju te sad sljedi druga bitka nadam se uspješna
Malo da pohvalim osoblje u Cita i dr.Jelenu koji su stvarno bili profesionalni i ugodni tokom cijelog procesa!
Mala korekcija operacija je obavljena pocetkom 4-og mjeseca ne 5-og malo sam otišao u buducnost
Jutro cure i dečki 😁☺️
Crvenkapice, ma da.. ja ne znam, meni se to tako fino rasporedi, da se uopće ne kuži da imam toliko kila... ja mislim da je za mene idealno oko 75kg i tad se stvarno najbolje osjećam.. evo trudim se do 1.6 izgubiti koju kilicu i nadam se da ću uspjeti 😂
Ali kad čitam za OHSS, ne znam dal zelim😂😂
.
PixelPro, hvala za podijeljeno iskustvo. Mislim da je u tom slučaju stvarno bila problem ta varikokela i drago mi je da vam je mTese bila uspješna i želim vam sreću u postupku!🥳🤞
I postpisujem da je dr.Hauptman stvarno odličan čovjek i doktor 👍
.
Sanjaa, jesi li ti nestala zato što si trudna ili😜😜
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Tratincice 😂😂😂 u petak mi je punkcija,nazalost terapija nije bila dobra tako da na kraju imamo samo 2 folikula 🤯 u šoku sam od jucer i ne mogu virovat da smo od mojih 22 antralaca dosli na dva folikula 🤯 i ljuta sam i razocarana i znam da je dovoljna jedna jajna ali ne nadam se nicem jer je dr samo jucer govorio o sljedecem postupku 🤯🤯🤯
sanjass322@gmail.com
Tratincice 😂😂😂u petak mi je punkcija,nazalost terapija nije bila dobra tako da na kraju imamo samo 2 folikula 🤯 u šoku sam od jucer i ne mogu virovat da smo od mojih 22 antralaca dosli na dva folikula 🤯 i ljuta sam i razocarana i znam da je dovoljna jedna jajna ali ne nadam se nicem jer je dr samo jucer govorio o sljedecem postupku 🤯🤯🤯
Ajme, da.. zaista mala brojka, ali baš tako, nikad se ne zna. 🤷♀️ netko je na forumu spominjao jednu ženu koja je prošla 2,3 stimulirana i nikad niti jedna jajna stanica i onda slijedeći pokušaj jedna jedina jajna i bilo je uspješno 😁 samo ostanite pozitivni!!
.
Ja se moram sad nasmijati i našaliti...
"Ono kad imamo više spermija na ovoj temi nego jajnih stanica" 🤣🤣🤣🤣
Ja se isto bojim takvih scenarija..
Podsjeti nas, kakvu terapiju si ti imala?😎
Trudimo se od 9/21.
Bas si me nasmijala 😂😂 imala sam pergoveris 150 i cetrotide a do sad u ostalim stimuliranim postupcima rekovelle i dobili bi od 13-18 folikula samo je kod mene stvar da je malo malo nizi lh pa je uz to trebalo i menopur ubacit ali se dr odlucio za pergoveris i ocito mi ta kombinacija ne odgovara 🤷♀️ bit cemo pametniji u narednom postupku 😂
sanjass322@gmail.com
Bas si me nasmijala 😂😂 imala sam pergoveris 150 i cetrotide a do sad u ostalim stimuliranim postupcima rekovelle i dobili bi od 13-18 folikula samo je kod mene stvar da je malo malo nizi lh pa je uz to trebalo i menopur ubacit ali se dr odlucio za pergoveris i ocito mi ta kombinacija ne odgovara 🤷♀️ bit cemo pametniji u narednom postupku 😂
Ako ovaj ne uspije, bit će bolje sigurno u narednom ciklusu 🤞☺️ svaki puta bi terapija trebala biti bolja i bolje, ali navijamo za ovaj ciklus 🥳🙈
Trudimo se od 9/21.
Tratončice, odgođeni transfer se ne plaća i za to ti je dosta 24 sata jer odmah nakon možeš doma. Mi smo ipak došli dan ranije i prespavali i noć nakon transfera, ali to je bio naš izbor.
Jedino se pripremi za dodatno plaćanje ako budete imali više od tri mala snjegovića za čuvanje. Ne sjećam se točno koliko smo to doplatili, ali mislim da nije bilo više od 200-300€. I svake godine plaćaš 150€ nastavak čuvanja.
Moji simptomi trajali su nešto manje od dva tjedna. Nakon povratka iz Praga morala sam strogo mirovati zbog opasnosti od torzije jajnika koja se rješava jedino operacijom i išla sam svaka tri dana na pregled.
PixelPro, drago mi je pročitati jednu pozitivnu mušku priču. Sretno dalje tebi i dragoj 💕 Neki dan mi je muž rekao da je netko u Muškom recenziraju (predobra grupa na FB 😂) postavio pitanje o azoo. Možda tamo bude još koja korisna info ne samo za tebe nego i za cure.
👩🏻 ✅
👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
postupak s doniram stanicama
bebica stigla 🤍 👶🏻🤍
Momtobe, Možeš li molim te pročitati što su meni napisali da plaćamo, pa reći jeste li na to sve još nešto doplatili ili su to na što ti misliš naveli već ovdje? https://ibb.co/phrthR3 hvala!!
Kad sam preračunala ispadne negdje oko 11.500kn.
Bome si se ti dobro izvukla. Što su ti rekli nakon transfera? Da li si išla raditi/bila na mirovanju ili?
Trudimo se od 9/21.
I moj muž je pročitao u Muškom recenziraju to o azoospermiji, ali nije bilo nekih korisnih savjeta puno. Sve što već znamo. Mi smo ovdje mogle otvoriti svoju kliniku haha 😂
Sanja ne gubi nadu, meni je prije punkcije rečeno da će biti samo 3 jajne stanice, na kraju ih je bilo 5. Od tih 5 samo 1 zrela i oplođena, ali eto nekom uspije i ta jedna, to se stvarno nikad ne zna.
Tratinčice umirem na ovaj komentar da imamo više spermija nego jajnih stanica 😂😂😂😂 a tragedije od života 😂😂
PixelPro dobro došao u grupu ❤️ vidim i vi ste u Cita, možda se sretnemo uskoro. Kad krećete u postupak? Jel znaš koliko ampula ste dobili s m-tese?
👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
👱🏻♂️34 - neopstruktivna azoospermia
📍 Zadar
1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
+5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
Veritas uredan - stiže dečko 💙
22.07.2024. 👶🏻💙
Sortiraj odgovore
Najstariji