AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lucy08
    09. Travanj 2025. 20:03

Ssanjas

MaricaZnami smo u pon putovali za Prag i navecer sam dobila stopericu,sve mi se izmiksalo u glavi 🙈 u utorak smo bili turisti a u srijedu bila na punkciji za 5 dana od punkcije na transferu i odmah iza transfera putovali za Zg.
    Lucybolje ne pitaj 🤣 izludili me testovi,prvo sam imala super sjenice,onda sam ostala bez testova i isla u ljekarnu i kupila neki žnj test koji je bio negativan i vec sam se pripremala za fet 🙈🙈 i na kraju isla u dm i kupila sve testove koje su tamo imali i njihov test je odmah bio pozitivan 🥰 Sad pratim svaki dan i crtica je samo tamnija,evo 9dnt sam konacno odahnula i napravila samo dva testa,inace ko luda svaki dan po 3 testa 😆😆😫😫
    https://ibb.co/wN3wTjHg
    Evo ovo je danjasnji test 🥰

Rekla sam ti da su ti testovi ludi, lipo ti sutra i u subotu vadi betu pa ces bit malo manje luda 😅
    Trudnice čestitam! 🥳😘

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• Maka123
    16. Travanj 2025. 23:22

Pozdrav, da li je neko nakon neuspjelih biopsija (tese i mtese) uspio nekakvim drugim putem naći spolne stanice?Možda da je bio kod dr.Tureka ili neki pripravci kao npr. Prolistem, a vidjela sam i neke informacije na netu vezano za isoretinoin. Ako ima tko neka saznanja, bila bih zahvalna.

• MaricaZna
    17. Travanj 2025. 12:48

Cure koje ste bile u Pragu, jeste li imali kakvih problema s anestezijom tj anestezilogom.
    Meni su poslali popis nalaza koje trebam dostaviti, sve sam poslala i pitala je li ok, al stalno napominju te nalaze, pa me zanima je li vama svima sve bilo ok? 

Tratinčica123☺
    17. Travanj 2025. 14:50

MaricaZna

Cure koje ste bile u Pragu, jeste li imali kakvih problema s anestezijom tj anestezilogom.
    Meni su poslali popis nalaza koje trebam dostaviti, sve sam poslala i pitala je li ok, al stalno napominju te nalaze, pa me zanima je li vama svima sve bilo ok?

Da, sve je bilo u redu. Meni su samo uzeli sve nalaze, negdje odnijeli na 10 minuta, vratili i to je to. Nikakvih problema. 
    Obavila sam sve što su tražili, izvadila od dr opće prakse potvrdu da sam zdrava i to je to. 🥰

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

• MaricaZna
    17. Travanj 2025. 15:23

Tratinčica123☺

MaricaZna

Da, sve je bilo u redu. Meni su samo uzeli sve nalaze, negdje odnijeli na 10 minuta, vratili i to je to. Nikakvih problema.
    Obavila sam sve što su tražili, izvadila od dr opće prakse potvrdu da sam zdrava i to je to. 🥰

Hvala na info! Mi putujemo u subotu i aspiracija je na Uskrsnji ponedjeljak, tako mi je ispalo  pa smo malo zivčani, posto dolaze samo dežurni doktori, i nigdje nista ne radi 🙈

Tratinčica123☺
    22. Travanj 2025. 12:43

MaricaZna

Tratinčica123☺

MaricaZna

Hvala na info! Mi putujemo u subotu i aspiracija je na Uskrsnji ponedjeljak, tako mi je ispalo pa smo malo zivčani, posto dolaze samo dežurni doktori, i nigdje nista ne radi 🙈

Heeeeej, kako je prošla aspiracija, javi nam se 🤗

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️25- PCOS, 🙋‍♂️29- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
    Stigla princeza 29.04.24.🥰

• Maya20
    22. Travanj 2025. 14:32

Maka123

Pozdrav, da li je neko nakon neuspjelih biopsija (tese i mtese) uspio nekakvim drugim putem naći spolne stanice?Možda da je bio kod dr.Tureka ili neki pripravci kao npr. Prolistem, a vidjela sam i neke informacije na netu vezano za isoretinoin. Ako ima tko neka saznanja, bila bih zahvalna.

• Maya20
    22. Travanj 2025. 14:34

Maka123

Pozdrav Maka123, moj suprug ima dve neuspele mtese. Trenutno čekamo odgovor vezano za lečenje matičnim ćelijama u Albaniji i Dubaiju. Od njegovih operacija prošlo je dosta, ali do sad nismo naišli ni na jedan vid adekvatne terapije ili bilo čega drugog, a dosta istražujemo. 

riamaro
    07. Svibanj 2025. 14:15

Pozdrav svima, 

Cure s druge teme su me uputile da se tu javim, jer više ne znam gdje, kako i kuda. 
    Iza sebe imamo 3 postupka MPO: 2 ICSI u stimuliranim ciklusima i 1 inseminacija (ovo je trebao biti ICSI u prirodnom ciklusu, ali ovulirala), zbog muškog faktora koji "ispada" nepopravljiv.

Očajnički tražim iskustva ljudi kako bismo napravili barem neki korak naprijed. 

Kod nas je slučaj asthenozoospermija - nepokretljivi spermatozoidi, prouzrokovana najvjerojatnije teškom hormonskom neravnotežom - hipogonadizam uz visoki estradiol. Prisutna i "beznačajna" varikokela. Terapija klomifenom je popravila hormonsku sliku, ali uzrokovala morfološki neispravnu spermu.  
    U zadnjem postupku, od 10 zdravih/zrelih jajnih stanica, ostao je samo 1 trodnevni zametak. 

MM se pazi prehranom, ne pije, ne puši, ima umjerenu tjelesnu aktivnost, pije dodatke prehrani, već dvije godine intenzivno se trudi. Kariogram uredan, mikrodelecije y kromosoma - i taj nalaz uredan. 

Molim preporuke od kuda krenuti? 
    Endokrinolog nam je preporučio TESE i zamrzavanje, dok embriolozi to odbijaju jer zamrzavanjem narušavaju kvalitetu sjemena. 
    Kod koga ići dalje? 3 urologa/androloga smo promijenili, nitko nije pretjerano zainteresiran, dobijemo odgovor "Idite u postupak", a postupak ne uspijeva.... Endokrinolog kao nešto pokušava, ali evo... 

Broj spermija je normalan, čak izrazito visok i prije ove morfologije, progresivna pokretljivost je bila jedva 1%. I bez obzira na taj visoki broj mi embriologica kaže "jedva smo imali s čim raditi"...

Ako imate ikakve savjete/iskustva gdje da kucamo na vrata, bila bih neizmjerno zahvalna.

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
    🧔🏽‍♂️ 30 asthenozoospermia
    - 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl- 9🥚1❄️ FET - biokemijska 😔
    - 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️
    - 4-5/2025 Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle - 10🥚 1 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ 9+2 ♥️ 12+3 ♥️ 16+6 ⏳

riamarro@hotmail.com

riamaro
    07. Svibanj 2025. 14:16

Da napomenem, otvoreni smo i za Sloveniju, Hrvatsku i BiH.

👩🏽 29 AMH 23,6 - hipo/hashi
    🧔🏽‍♂️ 30 asthenozoospermia
    - 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl- 9🥚1❄️ FET - biokemijska 😔
    - 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️
    - 4-5/2025 Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle - 10🥚 1 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 6+2 imamo ♥️ 9+2 ♥️ 12+3 ♥️ 16+6 ⏳

riamarro@hotmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.