AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hela
    08. Travanj 2025. 17:11

MaricaZna

Hela

Pozdrav cure,
    Saznali smo da suprug ima azoospermiju pred nekih godinu dana i sada vec 5 mjeseci cekamo poziv s Rebra na mTESE, ali smo u međuvremenu pročitali o dr. Emreu i nešto o poliklinici Cito. Ja sam pred 3 dana slala upit dr. Emreu koji je isti dan odgovorio da li bi se dogovorili za online sastanak, ali još nije odgovorio na moj mail kada bi bio slobodan.
    Bila bi jako zahvalna kada bi mi napisale svoja iskustva s obje klinike. Da li je normalno da se toliko čeka odgovor od dr. Emre? Kako ste zadovoljne i kako su muževi bili zadovoljni s poliklinikom Cito?
    Hvala puno!💗

Hela, pozdrav!
    Mi smo s dr.Emre isto imali iskustvo da nije redovit na mailu i whatsuppu. Moj savjet je da mu šaljete poruke i budete 'dosadni', a tako mi je dosta ljudi reklo koji su bili kod njega. Kako smo skužili kod njega u klinici, on je tamo cijele dane s pacijentima, i onda vjerojatno ako odmah ne odgovori, zaboravi, samo mu se nadoveži na prošli mail i reci da šaljete podsjetnik za sastanak.

Bok, baš si danas razmišljam da mu opet pošaljem poruku, a ne bi htjela gnjaviti čovjeka.  Sad je prošlo 2 tjedna od maila i tjedan od poruke na whatsappu, a palo mi je na pamet da vidi poruku, ali mu se puno ljudi javi pa zaboravi ili više ne vidi od ostalih poruka koje dobije. Hvala na savjetu, javili ste se baš kada mi je trebalo  Koliko je bila velika varikokela kod tvojeg muža? Mojem je Hauptman napisao da ima veličine 2.7mm, ali joj isto nije pridavao veliku pažnju.

• MaricaZna
    09. Travanj 2025. 11:47

@Hela
    Išla sam sad tražiti nalaze, Hauptman mu je napisao varikokela do 2,1 i nije apsolutno davao nikakve pažnje varikokeli. Na što je dr.Emre rekao da je ogromna i da bi ju on operirao.
    Mi da sad radimo nešto drugačije bi sa svim nalazima otišli kod Emrea na kratko samo da muž obavi 1 pregled, jer kad ga je on tamo pogledao rekao je da bi radije prvo operirao varikokelu, ali kako sam ja već bila u stimulaciji onda smo radili microTese.
    Poslije operacije varikokele se radi spermiogram i nakon 18mj da se vidi moguća promjena. Nama je to previše i zbog mojih godina tako da idemo  u prag. Muž će operirati varikokelu poslije Praga, jer smo poslije microTese i svega oboje bili psihički i fizički loše tako da nije išao odmah, iako se može na operaciju već 1mj nakon microTese.
    Drugi doktor iz Istanbula kojem smo se isto javili prije, Tansel Kaplancan, (ima parova koji su išli i kod njega) je inzistirao da mu muž prvo dođe na pregled na kojem bi on napravio obradu i odlučio se za terapiju i postupke. Znam da je skupo, ali mi bi sad s ovim znanjem zaletili se tamo na 2-3 čim smo dobili krvne nalaze i genetiku, to bi nam uštedilo puno vremena.

• MaricaZna
    09. Travanj 2025. 11:52

@Ssanjas 
    Evo jutros bila na UZV u IVF, kod doktora Grbavca,bio je skroz ok. I poslije pregleda on izađe samnom do recepcije i da moje nalaze sestri tamo i predamnom kaže - Gospođa treba na kontrolu početkom idućeg tjedna. Mene pozdravi i ode u ordinaciju. I sestra mi da te iste nalaze i kaže, hvala vi se onda javite ako još šta trebate. :D Ja ona - pa sad odma trebam termin za ponedjeljak ili utorak :D :D :D :D :D 
    Očito je neka zbunjola, ali bili su svi ok i dobila sam svoj termin za folikulometriju.
    BIla sam i prije Istanbula kod dr.Grbavca, ali samo na 1 pregledu jer smo tad odmah letjeli u Istanbul.
    Kad ste vi putovali za Prag, dan nakon što si daš stop inekciju?

Lucy08
    09. Travanj 2025. 12:08

MaricaZna zao mi je zbog negativne m tesse. Neka vam je sa srecom u Pragu da bebica sta prije stigne u vas zagrljaj ❤️🤗
    Ssanjas kako napreduje testiranje? 

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

• Hela
    09. Travanj 2025. 12:29

MaricaZna

@Hela
    Išla sam sad tražiti nalaze, Hauptman mu je napisao varikokela do 2,1 i nije apsolutno davao nikakve pažnje varikokeli. Na što je dr.Emre rekao da je ogromna i da bi ju on operirao.
    Mi da sad radimo nešto drugačije bi sa svim nalazima otišli kod Emrea na kratko samo da muž obavi 1 pregled, jer kad ga je on tamo pogledao rekao je da bi radije prvo operirao varikokelu, ali kako sam ja već bila u stimulaciji onda smo radili microTese.
    Poslije operacije varikokele se radi spermiogram i nakon 18mj da se vidi moguća promjena. Nama je to previše i zbog mojih godina tako da idemo u prag. Muž će operirati varikokelu poslije Praga, jer smo poslije microTese i svega oboje bili psihički i fizički loše tako da nije išao odmah, iako se može na operaciju već 1mj nakon microTese.
    Drugi doktor iz Istanbula kojem smo se isto javili prije, Tansel Kaplancan, (ima parova koji su išli i kod njega) je inzistirao da mu muž prvo dođe na pregled na kojem bi on napravio obradu i odlučio se za terapiju i postupke. Znam da je skupo, ali mi bi sad s ovim znanjem zaletili se tamo na 2-3 čim smo dobili krvne nalaze i genetiku, to bi nam uštedilo puno vremena.

Hauptman je mojem mužu rekao da se varikokela operira u dvadesetim godinama. Da i nama bi to definitivno bilo previše vremena s obzirom na moje i njegove godine (ja sam 37, a on 43), a već nam je sada prošlo godina i 4 mj. u čekanju svega. Ako vam nije problem podijeliti koliko vi imate godina?
    Da li vam je možda Emre rekao da mTese nije uspjela radi varikokele? Kako je vama izgledao prvi razgovor s Emre, da li on isto traži da se dolazi na pregled ili daje neku terapiju na temelju nalaza koje imamo sada? Hvala vam na svim informacijama. 

• Ssanjas
    09. Travanj 2025. 15:27

MaricaZna mi smo u pon putovali za Prag i navecer sam dobila stopericu,sve mi se izmiksalo u glavi 🙈 u utorak smo bili turisti a u srijedu bila na punkciji za 5 dana od punkcije na transferu i odmah iza transfera putovali za Zg.
    Lucy bolje ne pitaj 🤣 izludili me testovi,prvo sam imala super sjenice,onda sam ostala bez testova i isla u ljekarnu i kupila neki žnj test koji je bio negativan i vec sam se pripremala za fet 🙈🙈 i na kraju isla u dm i kupila sve testove koje su tamo imali i njihov test je odmah bio pozitivan 🥰 Sad pratim svaki dan i crtica je samo tamnija,evo 9dnt sam konacno odahnula i napravila samo dva testa,inace ko luda svaki dan po 3 testa 😆😆😫😫
    https://ibb.co/wN3wTjHg
    Evo ovo je danjasnji test 🥰

sanjass322@gmail.com

• MaricaZna
    09. Travanj 2025. 15:34

Emre ne traži prvi pregled, preko maila smo mu poslali sve nalaze i dogovorili smo se za paralelno stimulaciju i na dan aspiracije microTese. Ali kad tamo dođete on naravno pregleda muškarca i na tom pregledu je rekao da bi operirao varikokelu. Ja imam 36, muž 37.
    Za varikokelu nemaju pojma, jer nekima bitno utječe na ishod a nekima ne, i nema nekog istraživanja koje bi išta potvrdilo 100%. Varikokela se može operirati privatno na apr mjesta u ZG, ST i OS.  Mužu su na pregledu za vojsku rekli da to ima (s 18g) ali kao, ako mu ne smeta i ne boli ga, ne mora ništa, i apsolutno niko nigdje to ne spominje u nekom javnom zdravstvu i prevenciji. Ja nisam znala ni što je to, ni da postoji dok nam se nije dogodilo. Da je to tad operirao možda bi mogao imati djecu.  Sad svima govorim da pregledavaju sinove i šalju ih kod doktora u pubertetu....

• Hela
    09. Travanj 2025. 15:52

MaricaZna

Emre ne traži prvi pregled, preko maila smo mu poslali sve nalaze i dogovorili smo se za paralelno stimulaciju i na dan aspiracije microTese. Ali kad tamo dođete on naravno pregleda muškarca i na tom pregledu je rekao da bi operirao varikokelu. Ja imam 36, muž 37.
    Za varikokelu nemaju pojma, jer nekima bitno utječe na ishod a nekima ne, i nema nekog istraživanja koje bi išta potvrdilo 100%. Varikokela se može operirati privatno na apr mjesta u ZG, ST i OS. Mužu su na pregledu za vojsku rekli da to ima (s 18g) ali kao, ako mu ne smeta i ne boli ga, ne mora ništa, i apsolutno niko nigdje to ne spominje u nekom javnom zdravstvu i prevenciji. Ja nisam znala ni što je to, ni da postoji dok nam se nije dogodilo. Da je to tad operirao možda bi mogao imati djecu. Sad svima govorim da pregledavaju sinove i šalju ih kod doktora u pubertetu….

Nama su svi nalazi naravno na hrvatskom, jel to smeta? Eto, a vaš muž je stariji od 20, znači može se i kasnije operirati. Mojem nitko nije rekao da ima varikokelu, a išao je doktoru s nekih 23-24 godine jer ga je baš to boljelo i nisu mu rekli da je to to. Da je znao možda bi i otišao operirati. Nama zapravo nitko do sada nije točno rekao od čega je njemu azoospermija, pretpostavljaju da je od kasne operacije testisa kad je bio mali. U pravu ste, baš sam si i ja sad o tome razmišljala kako treba djecu što prije slati na taj pregled.
    Kakvi su vama i mužu bili hormoni?

• Ninanix
    09. Travanj 2025. 19:55

Ma mogu vas pitat čim smo bili kod androloga pitao nas je tj dečka da li je imao zaušnjake,pa smo mi naravno išli poslje čitati i gledati po internetu šta je to ubiti ma da dečko govori da nije imao,a može li biti da se to prebolilo a da se nije znalo da je prebolio i da li se to može provjeriti? Mislim je li koja od vas išla provjeravati i pitati ? Ja koliko sam probala čitati po internetu nisam našla odgovore 

• Ninanix
    09. Travanj 2025. 19:57

Moj dečko sve normalno,nije imao problema u pubertetu,testisi se spustili atrofični kaže doktor, testosteron sasvim normalan osim šta su lh i fsh jako visoki a Antimullerov hormon 0.03 jel nečiji muž/dečko imao tako niski taj hormon? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.