Ono što ti ja mogu reći iz svog iskustva je da što prije odete kod nekog privatnika, tipa u Split u polikliniku Cito ili razmislite o odlasku u inozemstvo. Mi smo se sada odlučili na Istanbul kod dr. Emre (vrati se par stranica unazad, cure su mi pisale svoja iskustva za Istanbul) pa čekamo da se javi. Ovdje kod nas se sve predugo čeka. Vidim da su tvoji nalazi isto jako visoki ili niski, amh je dosta nizak tako da tu nije samo problem azoospermije. Ne znam jesi ikada išla na pregled za štitnjaču jer povišeni SHBG može biti od hipertireoze.
Dečko bi ti trebao napraviti kariogram i mikrodelecije jer se tu zapravo pokazuje da li postoje neke anomalije. Mi smo išli u Breyer jer se brzo dobiju nalazi.
Eto to je neko moje iskustvo, ali pročitaj si šta su druge cure pisale, naći ćeš više odgovora.
Ono što ti ja mogu reći iz svog iskustva je da što prije odete kod nekog privatnika, tipa u Split u polikliniku Cito ili razmislite o odlasku u inozemstvo. Mi smo se sada odlučili na Istanbul kod dr. Emre (vrati se par stranica unazad, cure su mi pisale svoja iskustva za Istanbul) pa čekamo da se javi. Ovdje kod nas se sve predugo čeka. Vidim da su tvoji nalazi isto jako visoki ili niski, amh je dosta nizak tako da tu nije samo problem azoospermije. Ne znam jesi ikada išla na pregled za štitnjaču jer povišeniSHBG može biti od hipertireoze.
Dečko bi ti trebao napraviti kariogram i mikrodelecije jer se tu zapravo pokazuje da li postoje neke anomalije. Mi smo išli u Breyer jer se brzo dobiju nalazi.
Eto to je neko moje iskustvo, ali pročitaj si šta su druge cure pisale, naći ćeš više odgovora.
Pa evo čitala sam jučer da je dosta vas imalo uspjeh a neki i ne,dečko mi je dosta udeprimiran trenutno...mislim da je sam taj pristup doktora bio pogrešan jer niti smo sve nalaze još do kraja napravili niti je išao na taj mtese,što nam je zadnja opcija.Iskustvo u rijeci s ovim doktorom nam je baš loše,ali zato doktorica iz Pule Mirela Markanović Mišan je odlična!
Pozdrav curke,evo i nas u klubu! Znači mene zanimaju iskustva dali netko tko ima azoospermiju moze imati dijete? Mislim da li ima vas koji ste uspjeli?
Naime ja i dečko pokušavamo već skoro 3 godine,i nikako pa nikako…na kraju ajmo mi kod doktora.Ja zdrava ko dren njemu problem azoospermija i da su testisi atrofični.
Bio dečko kod urologa privatno spermiogram same nule,otišli u bolnicu u Pulu na odjel humane reprodukcije isto ponovovljeni spermiogram 0. Upute nas kod androloga,evo danas išli u Rijeku naravno doktorica nam dala krivu uputnicu,putni nalog isto nisu dali ali ajde to je manje bitno. Ušli smo u ordinaciju kod tog androloga čovjek je samo pogledao ovaj spermiogram i hormone te nam je samo rekao "neznam da li ćete moći uopće imati dijete,pošto imate loše nalaze pa možda da ni ne idete dalje na umjetnu oplodnju".
Ma da dečko mora ići još neke pretrage radit ali ih nismo mogli jer nismo imali dobre uputnice,ma da nam je doktorica kod koje smo bili u Puli rekla da bi trebali u Zagreb pa da kada naprave biopsiju testisa da će se tek moći vidjeti da li ima zdravih spermija za oplodnju ili ne. Jer stvarno čovjek nas je ubedirao i ušokirao totalno,di sad gledamo što dalje. Iako doktor nije sto posto siguran da li dečko ima zdrave sperme ili ne,i ima samo jedan spermiogram možda da se ponovi.
A hormoni su bili svi dosta ili visoko ili nisko
FSH hormon 52.2
LH 34.2
SHBG 66.7
FAI (TTEST) 21.14
Antimullerov hormon 0.3
I sada je pitanje da li da idemo na drugo mišljenje,jer ovakav pristup je bio vrlo loš.Je li nečiji dečko/muž imao ovakve nalaze i da li ste uspjeli i kakva iskustva ste imali s doktorima i gdje?
Izvinjavam se na dugom postu ali nadam se da ću možda naći malo olakšanja ovdje i neki savjet ili slično iskustvo.
:)
Jel mu urađen UZV testisa?
Ja vam savjetujem da odete do Splita u Cita kod dr R na konzultacije s nalazima, napravit ce mu uzv testisa i dat svoje misljenje sto dalje vam je cinit. Statistika ovdje na ovoj temi je da jedino ona uspjesno u Hrvatskoj s pozitivnim rezultatom izvodi m tessu. Cemu ici u Istambul, trošit vise novaca nego trebate kad imamo strucnjaka i u Hrvatskoj.
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Jučer mu je napravio uzv testisa,i na nalaz je samo napisao da su atrofični testisi sve ostalo da je okej i za azoospermija.Pa kao da idemo još neke dvije pretrage obaviti tj dečko pa da onda vidimo dalje...i to nakon sta mu je napravio uzv testisa,i na nalaz je samo napisao da su atrofični testisi svio uzv je rekao...ma da mi se čini da je nama najbolje u ZG na mtese otići nakon svih nalaza kako nam je doktorica odma i rekla.
Mislim da meni netko kaže da se ne može a nije ni u potpunosti siguran...s time da je hormonalni nalaz rađen prije 2 mjeseca i zadnji spermiogram prije 4 mjeseca
Jučer mu je napravio uzv testisa,i na nalaz je samo napisao da su atrofični testisi sve ostalo da je okej i za azoospermija.Pa kao da idemo još neke dvije pretrage obaviti tj dečko pa da onda vidimo dalje…i to nakon sta mu je napravio uzv testisa,i na nalaz je samo napisao da su atrofični testisi svio uzv je rekao…ma da mi se čini da je nama najbolje u ZG na mtese otići nakon svih nalaza kako nam je doktorica odma i rekla.
Mislim da meni netko kaže da se ne može a nije ni u potpunosti siguran…s time da je hormonalni nalaz rađen prije 2 mjeseca i zadnji spermiogram prije 4 mjeseca
Tesko vam je suocit se sad s takvom dijagnozom za koju niste ni znali da postoji, šok je, deprimirajuce... Sve znam i svi smo to prošli. Najbolje vam je sad stat na balun, neka vam sad to malo sjedne, naoruzajte se strpljenjem, dobro proucite sve opcije i donesite odluku za sljedece korake. Sve se ceka, nista se ne rjesava za tren, ovo je proces koji ce te morat proc postepeno ako se na to odlucite. Ja sam vam dala svoje preporuke, sina imamo zahvaljujuci Citu, a vi idite di mislite da je najbolje. Neka vam je sa srecom! 🤗🤞
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Ninanix ja cu se nadovezat na Lucy,iako mi nismo uspjeli u Cita al cijeli tim je tamo stvarno super,moj muz je prosao 2 tese i 2 microtese i na kraju nas je put odveo u Prag i evo sad nas tamo ceka jos 11 smrznutih blastica,nama odustajanje nikad nije bila opcija.
Jako je tezak put i dug proces ali bitno je da imate jedno drugo,opcije uvijek postoje.
Sretno svakako i drzim vam sve palceve ❤️
sanjass322@gmail.com
Ići ćemo obaviti još te dvije pretrage pa ćemo onda za Zagreb na mts-e pa ćemo vidjeti što dalje. I rekli su nam odmah jer sam jutros napisala mail neka se ponove svi nalazi prije nego što idemo kod njih tako da mi je lakše. A i dečku isto jer svakako želimo traži drugo mišljenje jer mislim da ne možeš na temelju dva stara nalaza reći odmah e ne može se a nije se sve napravilo do kraja. Tako da imamo nade i nadamo se najboljem, samo pozitivno razmišljanje.Kako kaže jedna izreka koju sam čula "nije kraj dokle god debela pjevačica pjeva"! 😁
Ninanix ja cu se nadovezat na Lucy,iako mi nismo uspjeli u Cita al cijeli tim je tamo stvarno super,moj muz je prosao 2 tese i 2 microtese i na kraju nas je put odveo u Prag i evo sad nas tamo ceka jos 11 smrznutih blastica,nama odustajanje nikad nije bila opcija.
Jako je tezak put i dug proces ali bitno je da imate jedno drugo,opcije uvijek postoje.
Sretno svakako i drzim vam sve palceve ❤️
Kad je FET? Sretno da uskoro nam se javiš s pozitivnim testom! 🥳❤️🤞
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
Baš se nadam da ćemo sve dobiti najbolje moguće ishode i najbolje rezultate!!! Glavu gore,ovo je i nama samo jedna mala preprekica koju ćemo zaobići! 😁😁
Lucy danas sam 4dnt jedne blastice,jos nam je ostalo 11 blastica smrznuto. 🙈❤️
sanjass322@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji