AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Hela
    28. Ožujak 2025. 16:23

IvonaSi2509

Hela

Pozdrav cure,
    Saznali smo da suprug ima azoospermiju pred nekih godinu dana i sada vec 5 mjeseci cekamo poziv s Rebra na mTESE, ali smo u međuvremenu pročitali o dr. Emreu i nešto o poliklinici Cito. Ja sam pred 3 dana slala upit dr. Emreu koji je isti dan odgovorio da li bi se dogovorili za online sastanak, ali još nije odgovorio na moj mail kada bi bio slobodan.
    Bila bi jako zahvalna kada bi mi napisale svoja iskustva s obje klinike. Da li je normalno da se toliko čeka odgovor od dr. Emre? Kako ste zadovoljne i kako su muževi bili zadovoljni s poliklinikom Cito?
    Hvala puno!💗

Dobrodošla na temu,ovako,ja ti za Emrea mogu reći da ima baš baš puno pacijenata,ali naći će brzo vremena da odgovori.Ako želiš ja ti mogu poslati broj.Mi smo bili kod Hauptmana te na nalaze koje smo poslali muž nije bio kandidat za mtese pa nas ne otkantao(tražio inhibin b ,fsh,lh…) dok je Emrea zanimao samo Estradiol u Testosteron.Dobio Arimidex terapiju,testosteron sa 8 došao na 14,a Estradiol je padao.I zaista odemo u Istanbul,dobijemo na mtese 12spermija,ali nažalost naš ishod nije bio dobitan,no mi imamo pozitivne recenzije i za njega i za gin Suleymana.Ali i nakon godinu dana i dalje se čujemo s doktorom i smatramo da je toliko kvalitetan urolog da nismo takvog doktora nikad vidjeli.Posvećen poslu,uljudan i kulturan.Samo engleski znat i sve 5.Ako bilo što još treba samo reci.

Hvala ti na odgovoru. Mi smo isto kod Hauptmana, njegovi svi nalazi su dobri tako da mu je baš on rekao da ide na mTESE. Zvali smo rebro neki dan da pitamo gdje se suprug uopce nalazi na listi cekanja i sve sto su nam rekli je koji je redni broj, ne znaju niti od koliko ljudi niti nikakav datum. Meni je to sve jako neobicno. Žao mi je sto vama na kraju nije uspjelo.
    Da li mi mozes reci kolika je cijena mTESE kod Emrea? Mi bi onda vjerojatno tamo isli i na ivf, nekako mi to najvise ima smisla. Pricekati cu onda jos malo da se javi, pa ako ce trebati mozes mi dati broj. :)

IvonaSi2509
    28. Ožujak 2025. 17:30

Hela

IvonaSi2509

Hela

Pozdrav cure,
    Saznali smo da suprug ima azoospermiju pred nekih godinu dana i sada vec 5 mjeseci cekamo poziv s Rebra na mTESE, ali smo u međuvremenu pročitali o dr. Emreu i nešto o poliklinici Cito. Ja sam pred 3 dana slala upit dr. Emreu koji je isti dan odgovorio da li bi se dogovorili za online sastanak, ali još nije odgovorio na moj mail kada bi bio slobodan.
    Bila bi jako zahvalna kada bi mi napisale svoja iskustva s obje klinike. Da li je normalno da se toliko čeka odgovor od dr. Emre? Kako ste zadovoljne i kako su muževi bili zadovoljni s poliklinikom Cito?
    Hvala puno!💗

Dobrodošla na temu,ovako,ja ti za Emrea mogu reći da ima baš baš puno pacijenata,ali naći će brzo vremena da odgovori.Ako želiš ja ti mogu poslati broj.Mi smo bili kod Hauptmana te na nalaze koje smo poslali muž nije bio kandidat za mtese pa nas ne otkantao(tražio inhibin b ,fsh,lh…) dok je Emrea zanimao samo Estradiol u Testosteron.Dobio Arimidex terapiju,testosteron sa 8 došao na 14,a Estradiol je padao.I zaista odemo u Istanbul,dobijemo na mtese 12spermija,ali nažalost naš ishod nije bio dobitan,no mi imamo pozitivne recenzije i za njega i za gin Suleymana.Ali i nakon godinu dana i dalje se čujemo s doktorom i smatramo da je toliko kvalitetan urolog da nismo takvog doktora nikad vidjeli.Posvećen poslu,uljudan i kulturan.Samo engleski znat i sve 5.Ako bilo što još treba samo reci.

Hvala ti na odgovoru. Mi smo isto kod Hauptmana, njegovi svi nalazi su dobri tako da mu je baš on rekao da ide na mTESE. Zvali smo rebro neki dan da pitamo gdje se suprug uopce nalazi na listi cekanja i sve sto su nam rekli je koji je redni broj, ne znaju niti od koliko ljudi niti nikakav datum. Meni je to sve jako neobicno. Žao mi je sto vama na kraju nije uspjelo.
    Da li mi mozes reci kolika je cijena mTESE kod Emrea? Mi bi onda vjerojatno tamo isli i na ivf, nekako mi to najvise ima smisla. Pricekati cu onda jos malo da se javi, pa ako ce trebati mozes mi dati broj. :)

Gle,znam da se jaaaako dugo čeka kod Hauptmana,čak miislim da jave tjedan dana prije kad je operacija,pa onda 2tj čekanje nalaza(isto mislim) a to će ti najbolje reći cure koje su to prošle.Kod Emrea je opet da mora bit terapija pa onda operacija,s tim da rezultate znaš odmah i paralelno ide se mtese i punkcija jajnih stanica.Mi smo za IVF i mtese dali oko 8.000e plus lijekovi mislim da su bili.Ali nije nam žao iskreno. ❤️

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    17.04.25| FET | ❄️❄️ ⏳

• Hela
    28. Ožujak 2025. 18:02

Rekao je da ćemo sigurno čekati 3 mjeseca, sad je vec skoro proslo 6. :/ Tu kod nas se jos ceka i odobrenje za transfer u polikliniku nekih mjesec dana. Kad sve sve zbroji bome puno vremena prođe. Kod nas su svi rezultati nalaza dobri tako da ne bi trebala terapija. 

• Hela
    29. Ožujak 2025. 07:26

IvonaSi2509

Hela

IvonaSi2509

Hela

Pozdrav cure,
    Bila bi jako zahvalna kada bi mi napisale svoja iskustva s obje klinike. Da li je normalno da se toliko čeka odgovor od dr. Emre? Kako ste zadovoljne i kako su muževi bili zadovoljni s poliklin

Gle,znam da se jaaaako dugo čeka kod Hauptmana,čak miislim da jave tjedan dana prije kad je operacija,pa onda 2tj čekanje nalaza(isto mislim) a to će ti najbolje reći cure koje su to prošle.Kod Emrea je opet da mora bit terapija pa onda operacija,s tim da rezultate znaš odmah i paralelno ide se mtese i punkcija jajnih stanica.Mi smo za IVF i mtese dali oko 8.000e plus lijekovi mislim da su bili.Ali nije nam žao iskreno. ❤️

Zaboravila sam te jucer pitati koliko ste cekali na termin od kad ste se culi s dr. Emre? I kako ste sa smjestajem, jel oni organiziraju to?

IvonaSi2509
    29. Ožujak 2025. 12:48

Hela

IvonaSi2509

Hela

IvonaSi2509

Hela

Pozdrav cure,
    Bila bi jako zahvalna kada bi mi napisale svoja iskustva s obje klinike. Da li je normalno da se toliko čeka odgovor od dr. Emre? Kako ste zadovoljne i kako su muževi bili zadovoljni s poliklin

Zaboravila sam te jucer pitati koliko ste cekali na termin od kad ste se culi s dr. Emre? I kako ste sa smjestajem, jel oni organiziraju to?

Mi smo konzultacije obavili početkom listopada 2023.Terapija je bila skroz do veljače,a sjećam se 2.1.2024 već smo za 12.2 dogovorili termin u Istanbulu i ostali smo do 7.3.2024,a smještaj smo preko bookinga,znači 21 noćenje 2 osobe 600e u hotelu 3 zvijezdice.Nađe se i jeftinije i sve je full jeftinije tamo,nismo bili baš pri novcu ali smo svakako se najeli,napili i bili u ugodnom smještaju.Je nam bilo tamo dugo,ali je bilo divno.
    Evo broj od Emrea pa se čuj s njim,ionako će ti ako se odlučite trebati radi nalaza i to. +90 533 364 18 78. I da,u Turskoj su duplo jeftiniji lijekovi nego kod nas u ex Yu ili Češka,samo ja sam jako puno imala lijekova pa smo imali jedno 1000e samo na lijekove.Imala sam Gonal,Meriofert,Cetrotide,Ovitrelle,Femmara,Klomen,Coraspin(Aspirin kod njih)za muža još nakon mtese nešto protiv bolova,upala.Uglavnom imali smo brdo lijekova.Nisam sigurna al mislim da me tada izašao Gonal 900iu možda 200e.Znam da mi je Gonala ostalo i dr Suleymanu sam odnjela neka da nekome od žena tko nije baš u mogućnosti platiti lijekove,žao mi je bilo bacit a Gonal svakako ima posebne igle.

👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    17.04.25| FET | ❄️❄️ ⏳

• Hela
    29. Ožujak 2025. 14:49

IvonaSi2509

Hela

IvonaSi2509

Hela

IvonaSi2509

Hela

Pozdrav cure,

Mi smo konzultacije obavili početkom listopada 2023.Terapija je bila skroz do veljače,a sjećam se 2.1.2024 već smo za 12.2 dogovorili termin u Istanbulu i ostali smo do 7.3.2024,a smještaj smo preko bookinga,znači 21 noćenje 2 osobe 600e u hotelu 3 zvijezdice.Nađe se i jeftinije i sve je full jeftinije tamo,nismo bili baš pri novcu ali smo svakako se najeli,napili i bili u ugodnom smještaju.Je nam bilo tamo dugo,ali je bilo divno.

Evo broj od Emrea pa se čuj s njim,ionako će ti ako se odlučite trebati radi nalaza i to.+90 533 364 18 78. I da,u Turskoj su duplo jeftiniji lijekovi nego kod nas u ex Yu ili Češka,samo ja sam jako puno imala lijekova pa smo imali jedno 1000e samo na lijekove.Imala sam Gonal,Meriofert,Cetrotide,Ovitrelle,Femmara,Klomen,Coraspin(Aspirin kod njih)za muža još nakon mtese nešto protiv bolova,upala.Uglavnom imali smo brdo lijekova.Nisam sigurna al mislim da me tada izašao Gonal 900iu možda 200e.Znam da mi je Gonala ostalo i dr Suleymanu sam odnjela neka da nekome od žena tko nije baš u mogućnosti platiti lijekove,žao mi je bilo bacit a Gonal svakako ima posebne igle.

Za šta su sve ti ljekovi? Moram priznati da o tome nisam ništa čitala. 🙈 Meni su svi nalazi hormona dobri, jedino imam hipotireozu, ali to je već dugo po kontrolom. Ta terapija je bila za oboje ili samo za muža?
    Hvala ti za broj. Ne znam da li bi sada slala poruku jer čekam da se javi za taj online sastanak. Da ne udavim čovjeka odmah 😅

IvonaSi2509
    29. Ožujak 2025. 16:14

Hela

IvonaSi2509

Hela

IvonaSi2509

Hela

IvonaSi2509

Hela

Pozdrav cure,

Evo broj od Emrea pa se čuj s njim,ionako će ti ako se odlučite trebati radi nalaza i to.+90 533 364 18 78. I da,u Turskoj su duplo jeftiniji lijekovi nego kod nas u ex Yu ili Češka,samo ja sam jako puno imala lijekova pa smo imali jedno 1000e samo na lijekove.Imala sam Gonal,Meriofert,Cetrotide,Ovitrelle,Femmara,Klomen,Coraspin(Aspirin kod njih)za muža još nakon mtese nešto protiv bolova,upala.Uglavnom imali smo brdo lijekova.Nisam sigurna al mislim da me tada izašao Gonal 900iu možda 200e.Znam da mi je Gonala ostalo i dr Suleymanu sam odnjela neka da nekome od žena tko nije baš u mogućnosti platiti lijekove,žao mi je bilo bacit a Gonal svakako ima posebne igle.

Za šta su sve ti ljekovi? Moram priznati da o tome nisam ništa čitala.🙈 Meni su svi nalazi hormona dobri, jedino imamhipotireozu, ali to je već dugo po kontrolom. Ta terapija je bila za oboje ili samo za muža?
    Hvala ti za broj. Ne znam da li bi sada slala poruku jer čekam da se javi za taj online sastanak. Da ne udavim čovjeka odmah😅

Aj molim te javi mi se na mail ivona.sipura@hotmail.com jer napisala sam post,nije ga objavilo 🙄

👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    17.04.25| FET | ❄️❄️ ⏳

• Hela
    29. Ožujak 2025. 17:37

IvonaSi2509

Hela

IvonaSi2509

Hela

IvonaSi2509

Hela

IvonaSi2509

Hela

Pozdrav cure,

Za šta su sve ti ljekovi? Moram priznati da o tome nisam ništa čitala.🙈 Meni su svi nalazi hormona dobri, jedino imamhipotireozu, ali to je već dugo po kontrolom. Ta terapija je bila za oboje ili samo za muža?
    Hvala ti za broj. Ne znam da li bi sada slala poruku jer čekam da se javi za taj online sastanak. Da ne udavim čovjeka odmah😅

Aj molim te javi mi se na mail ivona.sipura@hotmail.com jer napisala sam post,nije ga objavilo 🙄

Poslala sam ti mail. Vidi jel ti mozda otislo u spam 😄

• Marina35
    31. Ožujak 2025. 22:51

momtobe2022

Pozdrav!
    Ukratko bih s vama htjela podijeliti našu pozitivnu priču koja u prosincu dobiva najljepši mogući kraj (ili novi početak).
    Suprugu (30 god.) je dijagnosticirana azoospermija u listopadu 2020. Na nalazu su bile same nule.
    AMH 41
    FSH povišen 25.5
    UZV uredan, varikokela nije prisutna
    Prisutna mikrodelecija Y AZFc
    TESE postupak odrađen u lipnju 2021.
    Rezultati su stigli nakon 10-ak dana. U svim uzorcima pronađene su samo Sertolijeve stanice. Piše još štošta, ali ništa obećavajuće. Također, suprug je dan nakon postupka zbog hematoma završio na drugoj hitnoj operaciji na kojoj mu je zamalo uklonjen jedan testis. Nakon toga nije nam palo na pamet da više prolazi bilo kakve muke. Njegovo zdravlje bilo je na prvom mjestu.
    Znali smo da su nam opcije posvajanje ili donacija spermija. Nismo dvojili.
    Usput, svi moji nalazi bili su školski uredni (30 god.)
    Isti dan kada smo dobili rezultate biopsije kontaktirali smo polikliniku Pronatal Sanatorium u Pragu i poslali im prikupljene nalaze i naveli kako bismo htjeli ući u postupak s doniranim muškim stanicama. Primili smo detaljan odgovor u kojem su bile navedene pretrage koje još (uglavnom ja) treba napraviti. Nakon svih prikupljenih nalaza dobila sam minimalnu moguću hormonsku terapiju i put u Prag bio je dogovoren.
    Postupak je bio uspješan. Na transferu je prebačena jedna blastocista koja u meni raste već 24 tjedna, a u Pragu smo ostavili još 4 zamrznute bebice.❄️
    Na prvu se čini da nam je od nalaza azoospermije (listopad 2020.) do postupka (travanj 2022.) prošlo mnogo vremena, no treba uzeti u obzir da nam je najveći neprijatelj bila korona koje je sve maksimalno odužila. Na početku smo htjeli krenuti privatno jer je tako obično brže, ali nijedna klinika u tom trenutku nije imala urologa na raspolaganju jer su svi bili u bolnicama. Jedino što nam je ostalo kao opcija bila je Petrova + Rebro.
    O samom postupku u Pragu se nisam previše raspisala jer je to neka druga tema.
    Od lošeg spermiograma, pa sve do lošeg nalaza biopsije NITI U JEDNOM JEDINOM TRENUTKU nismo sumnjali u to da ćemo imati svoju bebu. Ali baš nijednu sekundu. Stalno smo mislili na sljedeći korak i loše vijesti ostavljali smo iza sebe. Djevojčica koju čekamo je naša od glave do pete i o doniranoj stanici uopće ne mislimo. Od trenutka kada smo dobili pozitivnu betu i vidjeli slike na UZV sva briga, nalazi, brojevi, cijeli postupak i dijagnoze više nisu postojale.
    Zato samo hrabro, pozitivno, mirno i ZAJEDNO.❤️

• Marina35
    31. Ožujak 2025. 23:07

Pozdrav,

Od kad smo saznali za azzospermiju ja sam na ovom forumu svaki dan i citam stalno jedno te isto i mislim da vec znam sve napamet🙈
    Jednostavno nemozes vjerovati da se to tebi dogada.
    Nadam se da ste jos ovdje i da cu dobiti odgovor..
    Moramo napraviti kariogram i ymikrodelecije gdje je najbolje da idemo?
    Hvala puno na odgovoru i stvarno ste super sve🤍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.