Pozdrav cure drage evo da s vama podijelim naši priču :)
Prošlo ljeto prošlo ljeto suprugu dijagnosticirana azospermija u poliklinici Cito u 10/21 napravljena micro tessa s pozitivnim rezultatom (dr Radovniković) sve pohvale . Aspiracija i prvi transfer u prvom mj dvije trodnevne blastice (beta negativna ) .
Napravljena duža pauza zbog korone dok mi je organizsm doša u normalu ..
Sad sam krenula s Estrofemom ..transfer sredinom 9 mj 🤗🙏💪
Sretno svima !!!
Sve pohvale za polikliniku Cito i osoblje 🤗🥰
Pozdrav,
Od kad smo saznali za azzospermiju ja sam na ovom forumu svaki dan i citam stalno jedno te isto i mislim da vec znam sve napamet.
Jednostavno nemozes vjerovati da se to tebi dogada.
Nadam se da ste jos ovdje i da cu dobiti odgovor..
Moramo napraviti kariogram i ymikrodelecije gdje je najbolje da idemo?
Hvala puno na odgovoru i stvarno ste super sve
Pozdrav,
Od kad smo saznali za azzospermiju ja sam na ovom forumu svaki dan i citam stalno jedno te isto i mislim da vec znam sve napamet.
Jednostavno nemozes vjerovati da se to tebi dogada.
Nadam se da ste jos ovdje i da cu dobiti odgovor..
Moramo napraviti kariogram i ymikrodelecije gdje je najbolje da idemo?
Hvala puno na odgovoru i stvarno ste super sve
Pozdrav, mi smo kariogram i mikrodelecije radili u Breyeru jer se najbrže dobiju rezultati. Kad se radi na Rebru čeka se 2-3 mjeseca, a u Breyeru dobijete za 2 tjedna. Istina da dosta košta, ali uštedite si puno živciranja.
Niste sami. I meni i suprugu je to prvotno bio veliki šok, ali smo krenuli dan po dan. Mene najviše živciraju sva ta čekanja na rezultate, pa ako treba ponovno raditi spermiogram, pa naručivanja kod urologa.. a vrijeme ide. Mislim da ja još najmanje znam o ovoj temi ovdje, ali ako vas još nešto zanima samo pitajte. ❤️
Pozdrav cure,
Saznali smo da suprug ima azoospermiju pred nekih godinu dana i sada vec 5 mjeseci cekamo poziv s Rebra na mTESE, ali smo u međuvremenu pročitali o dr. Emreu i nešto o poliklinici Cito. Ja sam pred 3 dana slala upit dr. Emreu koji je isti dan odgovorio da li bi se dogovorili za online sastanak, ali još nije odgovorio na moj mail kada bi bio slobodan.
Bila bi jako zahvalna kada bi mi napisale svoja iskustva s obje klinike. Da li je normalno da se toliko čeka odgovor od dr. Emre? Kako ste zadovoljne i kako su muževi bili zadovoljni s poliklinikom Cito?
Hvala puno!💗
MM je radio mTese u Citu. Najprije je napravio spermiogram u bolnici, sve 0. Nakon pregleda u Citu izvadio je hormone i ponovio spermiogram koji je potvrdio dijagnozu i doktorica je rekla da ne bi čekala nego odmah išla na mTese i da mu daje mislim 50-50 šanse da će se nešto naći. Operacija je zakazana dosta brzo i dosta brzo su našli spermije i to dosta njih tako da nisu puno kopali. Oporavak je bio trajao desetak dana, sve u svemu MM je zadovoljan. Na kraju se spermiogram popravio nakon operacije varikokela tako da smrznuti materijal od mTese nismo ni koristili nego svježi i beba je tu😃 Zna li se kod vas uzrok azoospermije?
💃ok 🤵oligoasthenozo/azoospermia
05/24 - 1. IVF/ICSI - 7dnt ➕ , 1.uzv - 6+4❤️
Nifty ✅ Stigao dečko☺️
Pozdrav cure,
Saznali smo da suprug ima azoospermiju pred nekih godinu dana i sada vec 5 mjeseci cekamo poziv s Rebra na mTESE, ali smo u međuvremenu pročitali o dr. Emreu i nešto o poliklinici Cito. Ja sam pred 3 dana slala upit dr. Emreu koji je isti dan odgovorio da li bi se dogovorili za online sastanak, ali još nije odgovorio na moj mail kada bi bio slobodan.
Bila bi jako zahvalna kada bi mi napisale svoja iskustva s obje klinike. Da li je normalno da se toliko čeka odgovor od dr. Emre? Kako ste zadovoljne i kako su muževi bili zadovoljni s poliklinikom Cito?
Hvala puno!💗
MM je radio mTese u Citu. Najprije je napravio spermiogram u bolnici, sve 0. Nakon pregleda u Citu izvadio je hormone i ponovio spermiogram koji je potvrdio dijagnozu i doktorica je rekla da ne bi čekala nego odmah išla na mTese i da mu daje mislim 50-50 šanse da će se nešto naći. Operacija je zakazana dosta brzo i dosta brzo su našli spermije i to dosta njih tako da nisu puno kopali. Oporavak je bio trajao desetak dana, sve u svemu MM je zadovoljan. Na kraju se spermiogram popravio nakon operacije varikokela tako da smrznuti materijal od mTese nismo ni koristili nego svježi i beba je tu😃 Zna li se kod vas uzrok azoospermije?
Nama su rekli da je uzrok kasna operacija spustanja testisa u djetinjstvu, zapravo tako pretpostavljaju. Njemu su svi nalazi hormona dobri, a nismo isli odmah na operaciju jer smo prvo htjeli napraviti jos koji spermiogram i probati sa suplementima.
Drago mi je da je vama sve uspjelo! 😃
Hela evo da se i ja javim sa svojim iskustvom s Dr. Emreom. Za početak savjetujem da mu se javite porukom, na mail smo i mi čekali odgovor jako dugo, dok je na poruku jako brzo odgovorio.
Mog muža su ovdje odavno otpisali i rekli mu da nikad neće moći imati svoju djecu. To je bilo prije nego je mene upoznao, ali ja sam kopala i tražila dok nisam pronašla dr. Emrea. Rezultat su dva prekrasna dječaka koji će sljedeći mjesec slaviti svoj prvi rođendan 🥰
Vidim da si dosta zbunjena oko svega, lijekova, smještaja i ostalog, kao sto sam i sama bila. Ali kad nekako kreneš u sve to, snalaziš se i putem sve naučiš. A i uvijek možeš ovdje pitati sto god te zanima.
Lijekovi koje Ivona spominje, odnose se i na tebe. Bez obzira sto je kod tebe sve u redu, ako se ide u ivf, i ti moraš uzimati lijekove i injekcije da se sve naštima kako treba i da šanse budu maksimalne.
Moj suprug je isto dobio terapiju od Emrea, Ovitrelle je primao jednom tjedno, 3 mjeseca ako se dobro sjećam. Svi su nas ovdje gledali u čudu kad smo pokušavali doći do recepta jer je to lijek koji se daje ženama inače, ali doktor je očito znao sto radi.
Mi smo dogovorili da ja krećem u stimulaciju kad smo došli u Istanbul, pa kad budem spremna, suprug ide na operaciju i ako mu pronađu dovoljno materijala, nakon njega ja odmah na punkciju.
Srećom pronašli su dovoljno, i oplodili su 10 jajnih stanica. Od toga ih se zadržalo 5 do 5. dana koliko se ceka da dođu do stadija blastociste. Tada smo ih zamrznuli i čekali sljedeći ciklus da se moje tijelo oporavi od punkcije.
Sljedeći put smo došli, odradili transfer dvije blastice i obe su se uhvatile. Danas su to dva prekrasna dječaka i ja se još uvijek ponekad ne mogu načuditi tome da smo ih stvarno dobili.
Ostale 3 su smrznute u Istanbulu, i možda se odlučimo za još jedno dijete kroz koju godinu. Iako ja već imam 34 godine, i curicu iz prvog braka, a muž 43 godine, pa nismo sigurni u to 😂 Ali htjeli smo si to ostaviti kao opciju, pa plaćamo godišnje 300 eura da ih čuvaju.
Previše sam istipkala pa moram podijeliti na dva posta 😅
👱🏻♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
Veritas ✅️
17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵
Svašta sam ti napisala, a posla toga nisam ni spomenula. Ali tu sam ako se odlučite ići i rado ću pomoći koliko mogu.
.
Također moram spomenuti da su ginekolozi koji surađuju s Emreom u njihovoj klinici, dr. Suleyman i dr. Numan, profesionalni liječnici, ali prije svega divni ljudi. A za dr. Emrea i njegov pristup bi mogla napisati poseban post. Prije svega jedan veliki čovjek koji živi svoj posao i osjeća prije svega. Od mene samo pohvale za svih njih ❤️
.
Ako te još sto zanima, slobodno pitaj 😊
👱🏻♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
Veritas ✅️
17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵
Hvala ti puno na odgovoru. :) Veliko mi je olakšanje cuti toliko pozitivnih stvari o dr. Emre i njegovim kolegama jer mislim da smo se u glavi vec prakticki odlucili da idemo na tu opciju. Drago mi je da vam je sve uspjelo i da su na kraju cak dosli i blizanci!
Bas sam danas poslala poruku pa čekam da mi odgovori. Ginekologica mi je rekla da cu uzimati injekcije, ali nije spominjala jos neke lijekove pa me zato malo zateklo, ali vidjeti cemo sta ce reci. Kakvi su rezultati hormona bili tvojem mužu?
Kariogram i Mikrodelecije smo muž i ja obavili privatno. Poliklinika Analiza i Synlab. Za nekih 10 dana smo imali oba nalaza. 😊
.
Draga Lotta, gdje si, kako si, koliko tjedana?? 😍😍🥰🥰
Trudimo se od 9/21.
👱♀️25- PCOS, 🙋♂️29- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/–10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 🧚💗
Stigla princeza 29.04.24.🥰
Pozdrav curke,evo i nas u klubu! Znači mene zanimaju iskustva dali netko tko ima azoospermiju moze imati dijete? Mislim da li ima vas koji ste uspjeli?
Naime ja i dečko pokušavamo već skoro 3 godine,i nikako pa nikako...na kraju ajmo mi kod doktora.Ja zdrava ko dren njemu problem azoospermija i da su testisi atrofični.
Bio dečko kod urologa privatno spermiogram same nule,otišli u bolnicu u Pulu na odjel humane reprodukcije isto ponovovljeni spermiogram 0. Upute nas kod androloga,evo danas išli u Rijeku naravno doktorica nam dala krivu uputnicu,putni nalog isto nisu dali ali ajde to je manje bitno. Ušli smo u ordinaciju kod tog androloga čovjek je samo pogledao ovaj spermiogram i hormone te nam je samo rekao "neznam da li ćete moći uopće imati dijete,pošto imate loše nalaze pa možda da ni ne idete dalje na umjetnu oplodnju".
Ma da dečko mora ići još neke pretrage radit ali ih nismo mogli jer nismo imali dobre uputnice,ma da nam je doktorica kod koje smo bili u Puli rekla da bi trebali u Zagreb pa da kada naprave biopsiju testisa da će se tek moći vidjeti da li ima zdravih spermija za oplodnju ili ne. Jer stvarno čovjek nas je ubedirao i ušokirao totalno,di sad gledamo što dalje. Iako doktor nije sto posto siguran da li dečko ima zdrave sperme ili ne,i ima samo jedan spermiogram možda da se ponovi.
A hormoni su bili svi dosta ili visoko ili nisko
FSH hormon 52.2
LH 34.2
SHBG 66.7
FAI (TTEST) 21.14
Antimullerov hormon 0.3
I sada je pitanje da li da idemo na drugo mišljenje,jer ovakav pristup je bio vrlo loš.Je li nečiji dečko/muž imao ovakve nalaze i da li ste uspjeli i kakva iskustva ste imali s doktorima i gdje?
Izvinjavam se na dugom postu ali nadam se da ću možda naći malo olakšanja ovdje i neki savjet ili slično iskustvo.
:)
Pozdrav mojoj staroj ekipici i zelim dobrodošlicu novim azoospermicarima!
Mi smo proslavili prvi rockas 🥳 Sve je super kod nas, djecak raste, uzivamo s njim u svakom danu... Kako ste vi svi?
Novi azoospermicari, malo iscitajte nase prijasnje razgovore pa ce te pronac dosta odgovora na vasa pitanja. Ja sam na pocetku teme opisala nase pozitivno iskustvo i svima preporucam da za pocetak odu do Cita u Split kod dr. Radovnikovic, mi imamo sina zahvaljujuci timu strucnjaka Cito ❤️
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Sortiraj odgovore
Najstariji