AZOOSPERMIJA

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Leona89

Broj poruka: 692

Prijavi adminu

Lotta ne radim, ja sam odmah otišla na komplikacije jer imam težak posao. Slažem se, ako me i ostave ranije u bolnici, bar ću biti na sigurnom🥰♥️😘
    Tratinčice mjerim redovito, vidjet ćemo što će reći na kontroli, idem sljedeći tjedan 🙏🏻♥️😘
    Lotta testići su top, ja vidim crte na oba, čestitam i neka lijepo tamne🥰slobodno vadiš betu i ranije ako će testić lijepo tamniti, a ne sumnjam da hoće♥️ što se tiče Prolutexa ja sam prvi kupila u ljekarni Filipović u Zagrebu, Zagorska ulica jer sam morala odmah početi, a onda dok sam skupila info išla sam u Mađarsku jer su duplo jeftiniji tamo, meni se isplatilo jer sam ga dugo pikala. Pitaj što te zanima. Moraš imati original recept iz Praga koji ja nisam imala kad sam došla u Mađarsku, pa sam doživjela stres bezveze, na kraju ga je par dana poslije Jelena poslala poštom iz Praga♥️🥰
    Bebolina kako koji dan, čekam kontrolu pa ću vidjeti što će mi reći za taj tlak🙏🏻🍀♥️😘
    Lotta čestitam, vidim jučer plus ko kuća, drago mi je da je upalilo iz prve🥰🥰🥰♥️😘🎉🎉🎉🎉
    Lola draga, tako te je lijepo čuti. Hvala ti🩵💙🎉kad god da krenete biti će dobro, naravno da ćeš imati jajnih stanica, hajde, vjerujem da i tebe čeka sreća u Pragu nakon svega. Ljubim te i grlim punooo♥️🥰😘🫂
    Lotta nije mi bilo do života, još sam u problemu, ali ne bi sad kvarila ove lijepe vijesti sa svojim problemima♥️♥️♥️🥰😘🫂

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

Lola1

Broj poruka: 419

Prijavi adminu

Curke jedno pitanje.. vi koje ste isle na freez all odnosno niste odma imale transfer, jeste svejedbo platile odmah puni iznos? Razmisljam ako uspijemo mozda bar napravit aspiraciju i to ali bez transfera.. strah me zaista jer amh mi je dosta nizak tj pao je za duplo u godinu bio tocno me strah evo :/ 

👩🏻32
    👦🏻31
    Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
    Prag 11/23
    Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
    Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
    Nemamo smrzlica
    Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage

Lotta33

Broj poruka: 330

Prijavi adminu

Lola, mi smo platili sve osim transfera. On se zasebno platio kad smo dosli. Plus racunaj da su u njihovom paketu uracunate 2 zamrznute blastice u zasebnim slamcicama, svaka nova slamka (a mozes staviti dvije blastociste u jednu ali onda ti ih tako i vracaju) je 100 eura. Mozda se moze s njima dogovoriti pola pola placanje? Pitaj, nemas sto izgubiti...😘
    Leona, grozno je skup Prolutex i naravno da ga kod nas nema i ceka se narudzba cca 2-3 dana, jutros je muz morao ici za zagreb jer nam je jelena nabila paniku. No dobro... tebi su onda iz praga non stop slali taj recept jeli? Jer vidim da jedna kutijica ima samo 7 ampula 
    Sto god da te muci, nadam se da je prolazno, a nama se ovdje uvijek mozes izjadati 😘🫂😘🫂
    ...
    Ja sam jucer ponovila test u nadi da cu vidjeti tamniju crticu jer me bilo strah tog progesterona, i onda sam greskom uzela onaj digitalni  pokazao je + i trudnocu 2-3 tjedna, ali to se vec danas vise nece vidjet plus sto ne vidim koliko je tamno haha. ma joj...

🙋🏻‍♀️: nalik PCOS, uredan ciklus, AMH 44 pmol/L, mthfr heterozigot, pai homozigot, Clexane 0.4
    🙋🏻‍♂️: azoospermija
    🍀✨IVF Prag ✨🍀
    08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
    30.09. FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt, UZV: ❤️

Leona89

Broj poruka: 692

Prijavi adminu

Lotta znam kako ti je jer je i nama nabila paniku🥴tako je, u kutijici je 7 ampula. Ja sam ju odmah pitala do kada ću to pikati pa je rekla do 12tt, jednu sam kupila u Zagrebu, a 7 u Mađarskoj, meni je na recept odmah napisala 7 kutija, onda je kasnije bilo da bi ipak trebala još dva tjedna pikati, ali da se može i ranije prestati, da se treba postepeno prestajati- pop.... sam. Na kraju sam prestala, imala sam visoku dozu Utrogestana uz to pa sam prestala na svoju ruku.

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

• danny

Broj poruka: 12

Prijavi adminu

Cure da li se itko razumije..dobila sam ovakve nalaze mutacija, a kod doktora tek za koji mj sam narucena..pa neznam sto u meduvremenu..proucavam sve i svastaFaktor V Leiden (G1691A) -GG
    Faktor II (G20210A)- GG
    MTHFR (C677T)- TT
    PAI 1 - 4G/5G

šiškica

Broj poruka: 3

Prijavi adminu

Pozdrav cure, prvi put se javljam, a pročitala sam svega i sva sam izgubljena. 
    Mužu je ustanovljena azoospermija ( 3 spermiograma na 3 različita mjesta), vadio hormone ( L.H. I FSH povišeni), inhibin b nizak, vadio mikrodelecije kromosoma Y i tu su prisutni svi analizirani markeri, kariotip normalan. Urolog (išao je i privatno i zadnje na svetom duhu) mu je rekao da napravi biopsiju testisa i tu je odma sve dogovoreno, ima biopsiju za mjesec dana.
    Pošto je to meni sve “nekako brzo” došlo do te biopsije i mi se nismo na to ništa pripremali, izgubljeni smo skroz. Znamo da ima jedan dan operaciju jednog testisa, ako tu nađu spermij to zamrzavaju, a ako ne nađu onda sutradan režu drugi. Sad mene zanima što dalje ako ima, a što ako nema?

Lotta33

Prijavi adminu

Leona, tocno se sjecam kad si bila pri kraju Prolutexa a Jelka se nije javljala mozes li prestati s njim🙈 upravo sam ga bocnula i iglica je mala beba obzirom na moj Clexane, a ocekivala sam kaos kad sam vidjela puste one pripreme, ne bi da smo svi medicinske sestre🫨 samo neka on obavi posao i bit ce ok. 

Danny, ne razumijem se ful al mutacije imas. Za faktor 2 i 5 ne znam reci jer ih sama nemam, al ova druga dva imam pa vidim i tvoje prisutne. Svakako je bolje 4G/5G nego 4G/4G, i bolje je imati mutaciju od strane samo jednog roditelja a ne oba (Heterozigot, homozigot). Guglaj homozigot mtgfr i heterozigot pai, trebala bi naci dosta materijala :)

Šiškica, pozdrav! Prvi put cujem da najprije otvaraju jedan a tek onda drugi dan drugi testis. Isto tako, bolje je raditi mTese operaciju nego klasicnu biopsiju, nisi napisala kakav je testosteron, obicno ako je on snizen se dobije terapija. Ako nadu spermije ti ides na aspiraciju jajnih stanica i onda se radi ivf, a ako ne nadu razmatrate druge opcije (novi pokusaj operacije, donacija spermija, posvajanje). Svakako razmotrite mTese, ne znam odakle si ali po iskustvu ovdje svih nas, bolje ici privatno na takve stvari. Sretno vam! 😊

🙋🏻‍♀️: nalik PCOS, uredan ciklus, AMH 44 pmol/L, mthfr heterozigot, pai homozigot, Clexane 0.4
    🍀✨IVF Prag ✨🍀

šiškica

Broj poruka: 3

Prijavi adminu

Sad sam išla ponovno čitati nalaz, ide na TESE, onda je to valjda to? jer stalno komentiramo i googlamo, a pošto je to mužu sve strašno za čuti onda je vjerojatno u nekom trenu došlo do biopsije i mi si stavili u glavu biopsija 
    testosteron mu je 16.37, ispada u granici normalnog. 
    mi smo iz slavonije, ali smo do prije pola godine živjeli u zagrebu tako da smo tamo sve krenuli i nastavili.
    hvala! trebat će nam! 

• donna9

Broj poruka: 68

Prijavi adminu

Tese je biopsija. Uzimaju kirurški dio tkiva koji se onda pregledava u laboratoriju i traže spermiji. Kod microtese se testis pregledava mikroskopom prilikom otvaranja i traže se odmah spermiji. Temeljitija je i mislim da su s njom veće šanse za pronalazak. Tako mi je ostalo u sjećanju kad smo mi išli na microtese. 

💃ok 🤵oligoasthenozo/azoospermia
    05/24 - 1. IVF/ICSI - 7dnt ➕ , 1.uzv - 6+4❤️
    Nifty ✅

Lotta33

Prijavi adminu

Siskica, tese nije sto i mTese. Mtese je naprednija tehnika sa puno vecom sansom ponalaska spermija. Uz nalaze kakve si rekla (a pod pretpostavkom da urolog nije spominjao varikokelu ili neku opstrukciju koja sprecava prolaz spermija), muz moze imat neopstruktivnu azoospermiju i tad se svakako ide na mTese. Nemojte bzvz ici na operaciju koja nije toliko pouzdana, kod tese naslijepo vade dijelove tkiva, tj kanalice u kojima se moze pronaci spermij, a kod mTese gledaju pod mikroskopom i traze ta zdrava tkiva, tada su vidljiva okom (ako postoje). Raspitajte se jos malo! Na mTese se ceka mjesecima, radi se na Rebru. Zato ste brzo dobili termin na sv.Dugu, jer je obicna biopsija tj uzimanje tkiva. Mtese u Hrvatskoj mozete jos napraviti samo u Splitu, privatno u poliklinici Cito 😊

🍀✨IVF Prag ✨🍀

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.