Malo sam odsutna, skupilo mi se milijun nekih obveza, procitam ja svaki dan upise ali nikako odgovoriti...Lola, prvo da tebi zazelim srecu, nadam se da se upravo sad lijepo prima i gnijezdi pa da 20.5. slavimo
Leona, sutra znaci krecessss, bas sam uzbudena zbog tebe! sigurna sam da je strah samo u pocetku i da ce biti kako druge cure kazu - brzo i bezbolno. ipak si prije mene na kraju u postupku, ja sam trenutno u M, ali muz zbog posla tocno gađa iduca 2 mjeseca moj ciklus da ga nema, nama je ritam zivota takav da je tesko pogoditi u datum da se sve poslozi i moj menzis i njegovo prisustvo, bas nezgodno. cini mi se da cemo mi tek u 8 mj, ako se definitivno ne odlucim cekat Emrea :D budno cu pratiti tvoje korake i navijati!! jedva cekam da cekamo i tvoju betu🍀 🍀 🍀
Tratincice, super da ste stigle doma, sad lagano prilagodba, ma koje su to slatke muke :) javi nam se, nemoj nas zaboraviti, moramo pratiti dojmove vas novopecenih mamica ❤️❤️
🙋🏻♀️: nalik PCOS, uredan ciklus, AMH 44 pmol/L
🙋🏻♂️: azoospermija
🍀✨IVF Prag ✨🍀
08/24 Aspiracija 15 🥚 (14 MII), oplodilo se 14 - imamo 9 blastica 🐧🥰
30.09. FET jednog 🐧 5dpt➕, beta12 dpt: 676,7, 14dpt: 2117,6 🥰, 25dpt - UZV: ❤️
...it's a🩵
Tratinčice draga hvala na lijepim željama. Prva pika jutros odrađena, dragi je to vrhunski odradio, uspio je sebe ubosti sa iglicom prvo pa smo se nasmijali, stvarno je pen zakon, nisam ni osjetila ubod💪🏻💪🏻💪🏻🍀🍀🍀🍀
Kako si ti? Jel rana dobro zarasta? Drago mi je da uživate i da se mazite, samo uživajte u njoj😍🩷🩷🩷🩷
Lotta draga danas sam krenula. Jučer je stigla, dan ranije, a danas je odrađena prva pika💪🏻💪🏻💪🏻🍀🍀🍀hvala ti puno ♥️♥️♥️😘 neka, brzo će i to doći, pa ćemo navijati i za tebe♥️🍀💪🏻
Prva folikulometrija u petak, tako su me uputili iz bolnice.🍀💪🏻🍀💪🏻🍀💪🏻🍀💪🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻♥️😘
💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣
Pozdrav drage cure,
čitajući forum te vaša iskustva i savjete, mislim da bi mi mogle pomoći, odnosno odgovorit na moja pitanja :) s kojima ste se i same vjerojatno susretale na putu do majčinstva. Vidim da sve cure, koje su išle na donaciju, su išle u istu kliniku Pronatal Sanatorium u Pragu, pa me zanima kako ste se odlučile baš za tu kliniku? zbog doktora/ice koji tamo rade ili ste dobile preporuku nekoga liječnika? jeste li zadovoljne s klinikom, komunikacijom, stručnosti...?
Drugo i veliko pitanje (iako znam da je već bilo prije nekog vremena) kako se osjećaju vaši muževi sada kada ste rodile bebicu? Zanima me, zaboravi li se stvarno sva ta bol i tuga koju ste prošli od saznanja dijagnoze, cijelog tog puta postupka oplodnje itd itd? (nemojte zamjeriti na pitanju, vjerujem da se zaboravi, samo je nekada teško vjerovati u to dok ne iskusiš sam).
Zapravo svaki savjet/podrška vezana za donaciju bi nam stvarno puno značila, jer ovo mogu razumijeti samo ljudi koji su prošli ovaj put!
unaprijed se zahvaljujem na svim odgovorima i od srca želim svu sreću onima koje su na putu do majčinstva, trudnicama i mamama koje su rodile
Hej drage cure. . Ja sam iskreno tako ljuta i razocarana evo , da ako sad ne uspije pronatal me vise nece vidjeti.. naime rekli su da ce na dan transfera vaditi progesteron sto nisu napravili, tek nakon sto sam pitala su naknadno vadili krv i naravno kako je bila subota do danas jije bilo rezultata. Danas mi poslali da mi je progesteron unatoc utricima
Nizak i da trebam
Po prolutrx inekcije. Iskreno ja mislim da je sad kasno za ti, blastica se ugnjezdjuje 1-2 dan nakon transfera i bojim se da se nije mogli nista ni ugninezditi 😢
👩🏻32
👦🏻31
Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
Prag 11/23
Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
Nemamo smrzlica
Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage
Bebolina dobrodošla 🥰 osobno sam se odlučila za Pronatal jer su cure s ovog foruma sve tamo išle i većinom se vratile sa uspješnim trudnoćama, od kojih su neke već i rodile. Ovdje sam čitala o njihovim iskustvima sa Pronatalom, iskreno nisam imala sa čim usporediti, pa je i zbog toga pala odluka za Pronatal🥰 o klinici i stručnosti ću ti moći pisati kroz dva tjedna, sljedeći tjedan krećemo za Prag🍀🍀🍀❤️❤️❤️
Za komunikaciju stvarno nemam zamjerke, kad god sam nešto trebala ili mi nije bilo jasno komunicirala sam sa svojom koordinatoricom Jelenom. Jaaaako puno mailova smo si ispisale u ova skoro tri mjeseca, nekad sam si mislila što žena misli o meni, koji sam napor i smor🫣🤣moja Jelka je u par navrata znala ispasti malo zbunjena, ali na kraju sam stvarno dobila sve informacije koje su mi trebale. I naravno, da nije mojih cura ovdje koje su mi isto tako strpljivo odgovarale, podržavale me i tješile kada mi je to trebalo, ne znam kako bih dogurala do tu gdje smo trenutno i na tome sam zahvalna do neba❤️❤️🫂🫂 na tvoje drugo pitanje se nadam da ću ti odgovoriti za 9.mjeseci🍀🍀🍀❤️❤️❤️☺️☺️☺️ što god da te zanima pitaj, možeš nam i ispričati svoju priču ako želiš. Također vam želim svu sreću i ako se odlučite za Pronatal ili neku drugu kliniku da vam donese uspjeh i neopisivu sreću☺️
Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣
Lola draga jako mi je žao što se tako osjećaš😔i što je tako ispalo s njihove strane. Jesu li ti poslali nalaz? Koliki je progesteron? Nemoj biti tako negativna, pisala si nam kako je endometrij divan, blastica izvrsne kvalitete, nemoj ništa otpisivati i živcirati se unaprijed. Jesi li otišla po Prolutex u međuvremenu? Drži se i javi jesi li ga nabavila. Držim 🤞🏻 da sve bude u redu 🍀🍀🍀🍀🍀🍀♥️♥️♥️♥️♥️🫂🫂🫂🫂🫂🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻😘
Draga Leona, hvala ti puno na trudu i odgovoru! I držim fige da mi za 9 mjeseci odgovoriš na moje drugo pitanje :)
Lola i Leona, kod vas je sad baš napeto. Želim puno sreće objema. 🍀
Lola, meni je baš uzbudljivo to čekanje testa baš datuma kojeg su ti rekli. Znam da ja ne bih izdržala, ali skroz razumijem i drugačije odluke. Samo mirno, laganini i bit će sve ok.
Leona, 🦁 jesi li skupila hraborosti da se sama bocneš? Kako to napreduje? Kako se osjećaš?
Draga Bebolino, dobrodošla! Čini minse da na ovoj temi imam najduži staž s bebom iz donacije, pa ću napisati koju riječ o svemu što si pitala.
Mi smo odabrali Pronatal iz više razloga. Najprije nam je kliniku preporučila dr. u Petrovoj, a onda je preporuku potvrdila i moja privatna gin. Ona je nabrojala još par klinika koje sam škicnula i tada odabrala Pronatal u Pragu. Mi smo sve to odrađivali usred korone i komunikacija nam je bila isključivo mailom. Naša koordinatorica je bila Andrijana. Od nje smo dobili sve do u detalje i na vrijeme. Tamo je također bila od pomoći za sve što je trebalo. Sama klinika je čisto ok. Dosta je prometno, pa nije da titraju oko tebe svaku sekundu i npr. nisi sama u sobi prije i nakon aspiracije nego vas je 4-5 što znam da kod nas u privatnim klinikama nije običaj. Mene to nije smetalo, znala sam po što sam došla i nisam bila sitničava oko toga.
Zaboravi ili se sve to…? Da! Mislim da osobito brzo i lako zaborave oni koji su brzo i lako došli do bebe. Mi smo jedni od tih sretnika. Iskreno, nas ni azzo nije baš pretjerano pogodila 😂 kao ni neuspješan tese postupak, pa možda i nismo najbolji primjer 😅 Kad smo se ‘primili’ svega svega oko donacije, Praga i IVFa, ostala sam trudna iz prve, dalje je sve također iško glatko. Suprug i ja smo presretni da opcija donacije postoji jer smo htjeli dijete, a posvajanje ne bi bilo naš izbor. Beba i suprug su povezani kao i ostali. On ju OBOŽAVA od prvog dana. I prije rođenja se s njom mazio u trbuhu i jedva ju čekao. Baš nikad, nikad nije pokazao ili rekao da na nju gleda ikako drugačije nego kao na potpuno svoju. Jako voli kad drugi kažu koliko su slični fizički i po ponašanju.
Ne znam koja je vaša priča i pozadina, ali sjednite, razgovarajete i vidite koja vam je opcije najbliže zajedničkom razmišljanju.
Ako ćemo biti malo neozbiljne mogu ti reći da oko bebe ima toliko posla da ne stignete misliti čiji je spermij, jel ju donijela roda ili ste ju nekome ukrali. 😅
👩🏻 ✅
👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
postupak s doniram stanicama
bebica stigla 🤍 👶🏻🤍
Hej drage cure… @Leona - uspjela sam isti dan nabaviti prolutex, prodali su mi kutiju koja im je bila narucena (bila sam do neba zahvalna decku sto radi u ljekarnoj ☺️) sdraga @Bebolina, dobrodosla i sto prije otisla na veselije teme 🙌🏻 vezano uz kliniku, istina je sve sto mom kaze, nase curke koje su bile svima je koliko znam uspjelo iz prve. Nama na zalost nije .. tako da ja imam malo drugaciji pogled ipak na kliniku. Sve je kao na traci istina i zao mi je jer zaista se radi o velikim
Novcima pa da te stave skupa sa 4-5 zena je meni malo ne znam.. al ok prvi put mi je to bio sok, drugi put mi je bilo svejedno , sto da radim tako
Je kako je.. nama se pogodilo prvi puta da je neki praznik i samo je jedan dezurni ljecnik radio, evo sad drugi put se potrefio vikend , opci kaos takodjer (nisam htjela pisati uopce o tome puno jer ima cura koje se spremaju za postupak) ali ne moze bit da kazu u 11.30 je transfer ti dodjes i moras piti i da ti bude pun mjehur, da bi transfer na kraju skoro u 14 sati bio . Takodjer sama sam napomenula da mi nisu vadili krv za progesteron, na sto su me pustili jos skoro 2 sata tamo cekati.. i jos jedna stvar, kad sam pitala iznos koji trebamo platiti prije puta, receno je 850€ transfer (jer je fet) +200€ embrioglue. Kad smo dosli, kaze na recepciji cifru vecu od navedene i to ne malo vecu nego 350€ vecu, mislim to nije mali iznos i ionako skupis nekako jedva za to sve i onda jos taj samar. Rekli su da nisu prvi put naplatili vitrifikaciju i zaledjavanje , ne znam evo sto bi rekla na sve..
Okolina klinike je predivna, nalazi se u sumi i to je bas bas predivno.. a ostalo evo.. to je moje misljenje :)
@mom, da bas se dugo ceka beta, da imam neke simptome mimo pmsa na kvadrat, radila bi test ranije ali ovako mi bas i ne pada na pamet .
@Leona, kako tebi ide pikanje i kako ti prolaze dani? 🙂🙂🙂
Ostale curke nadam se da ste mi sve dobro
👩🏻32
👦🏻31
Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
Prag 11/23
Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
Nemamo smrzlica
Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage
Bebolina nema na čemu, što god treba tu smo. Javi nam svakako što ste odlučili i hvala ti na lijepim željama🤞🏻🎉🤞🏻🎉🤞🏻🎉 😍🍀♥️😘
Mom hvala na lijepim željama 🍀🍀🍀🤞🏻nisam, zapravo moj dragi to tako dobro odrađuje i voli što ima obavezu svaki dan, sav je ponosan, tako da mu i dalje prepuštam da uživa u tome. ☺️ Danas sam baš pozorno gledala što radi jer postoji mogućnost da ću se sutra morati sama piknuti. Idem na prvu folikulometriju sutra, u 07 30 moram biti tamo, a nikad ne znam koliko ću čekati, pa su mi savjetovali da ponesem sa sobom, pa ili će oni, ili ću sama, sve ovisi kad ću biti gotova ♥️♥️♥️🍀🍀🍀🍀ja se osjećam super, kao da nisam na stimulaciji, nadam se da to nije loš znak. Dosta sam pospana, ne znam jel od Gonala ili vremena. Inače sve super, vidjet ćemo sve sutra kako napreduje♥️♥️♥️🤞🏻☺️🍀jako si lijepo sve napisala Bebolini, a posebno me nasmijala zadnja rečenica🤣🤣🤣☺️☺️🥰🥰
Lola super da si se snašla na kraju za Prolutex, jako navijam za mrvicu u buši♥️♥️♥️🎉 kad čitam ovo sve što si napisala, molim Boga da ne bude vikend🤣🤣znači svakako trebam provjeriti nakon transfera jesu li vadili progesteron, ako ga i meni zaborave izvaditi. Ja ću jako pripaziti na iznose koje trebam platiti i sve provjeriti prije plaćanja da ne bi bilo iznenađenja. Pikanje ide super, kao što sam i Mom pisala, muž se skroz uživio u ulogu "doktora" i ne pada mi na pamet pikati se sama kad je njemu to tako fora☺️😃😃stvarno ne boli ništa, kako ste i rekle. Dani mi lete, uzbuđenje raste☺️♥️Jedva čekam sutra da vidim kako napreduje sve, javim se sutra🍀🍀🍀♥️♥️♥️☺️☺️☺️
Ljubim vas sve☺️🥰😘❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji