Sorrryyy na greskama 🫣
👩🏻32
👦🏻31
Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
Prag 11/23
Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
Nemamo smrzlica
Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage
Sto se spermiograma tice.. iskreno i ja mislim da bi apstinencija trebala biti duza , prvi put kad smo radili je mislim bilo 5 dana i navodno je nesto pronadjeno, drugi put je bilo 3 dana i nista… mi cemo pokusat isto jos jednom nezz sa 6-7 dana pa vidit.. da valjda se covjek nada svaki mjesec al i dalje me dotuce 🙄
Jel se oba puta radili u istom labaratoriju?
Ok, onda ćemo i mi probati s dužim periodom..🤷♀️
Nismo… i tako mi je krivo , prvi smo radili u obicnom labu i ono sve su 0 al pod komentar stavljeno pod usklicnkke da su pronadjeni rijetki, nepokretni dodusw al svejedno… into me kopa jer ono nismo imali mogucnost tamo zaledit i akde reko nac ce se opet nesto bas u ivf klinici kad ono nista nista.. i tamo je rekao doktor da on sumnja u taj nalaz da je ista pronadjeno kad kod njih ni u sat ipo trazenja nista.. budi pametan. Al opet cemu bi lab lagao 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
O svasta.. mi smo radili na 2 različita mjesta i oba puta sve isto- bez ijednog spermija.. pa ono, nekako nemamo zabuna🤷♀️😞
Ali ovo kod vas je specifično. Kada planirate ponoviti spermiogram? I znači pokušat ćete više dana apstinencije? 🤔
Crvenkapice- super, dobro je. Nadam se da će muž ubrzo biti bolje da što prije riješi.❤
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Tratinčice evo me sa volumenom😂. Prvi spermiogram 09/21 nakon 2 dana apstinencije volumen 2,4 (tad je navodno bilo 200.000 nepokretnih u uzorku). Drugi spermiogram 01/22 nakon 3 dana ap. Volumen 5, 7 apsolutno ništa pronađeno. Isti lab opce bolnice prva dva. 05/22 Vinogradska ap.3 dana volumen 4ml, ništa pronađeno. Cito 06/22 ap 3 dana volumen 2,8 i pronađen jedan spermij. Evo sad kad sam to sve stavila na jedno mjesto ispada kad je imao veći volumen nije bilo pronađeno baš ništa, a kad je imao oko 2ipo bilo je nešto.🙆♀️
👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
AMH:35
🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
M-TESE ❌
12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
04.01. 1️⃣uzv✔️
no-give-up
url=https://www.tickerfactory.com]
Tratinčice evo me sa volumenom😂. Prvi spermiogram 09/21 nakon 2 dana apstinencije volumen 2,4 (tad je navodno bilo 200.000 nepokretnih u uzorku). Drugi spermiogram 01/22 nakon 3 dana ap. Volumen 5, 7 apsolutno ništa pronađeno. Isti lab opce bolnice prva dva. 05/22 Vinogradska ap.3 dana volumen 4ml, ništa pronađeno. Cito 06/22 ap 3 dana volumen 2,8 i pronađen jedan spermij. Evo sad kad sam to sve stavila na jedno mjesto ispada kad je imao veći volumen nije bilo pronađeno baš ništa, a kad je imao oko 2ipo bilo je nešto.🙆♀️
E hvala ti! Zbilja čudno.....🙄🙉🙉 baš čudno.
Trudimo se od 9/21.
Sto se spermiograma tice.. iskreno i ja mislim da bi apstinencija trebala biti duza , prvi put kad smo radili je mislim bilo 5 dana i navodno je nesto pronadjeno, drugi put je bilo 3 dana i nista… mi cemo pokusat isto jos jednom nezz sa 6-7 dana pa vidit.. da valjda se covjek nada svaki mjesec al i dalje me dotuce 🙄
Jel se oba puta radili u istom labaratoriju?
Ok, onda ćemo i mi probati s dužim periodom..🤷♀️
Nismo… i tako mi je krivo , prvi smo radili u obicnom labu i ono sve su 0 al pod komentar stavljeno pod usklicnkke da su pronadjeni rijetki, nepokretni dodusw al svejedno… into me kopa jer ono nismo imali mogucnost tamo zaledit i akde reko nac ce se opet nesto bas u ivf klinici kad ono nista nista.. i tamo je rekao doktor da on sumnja u taj nalaz da je ista pronadjeno kad kod njih ni u sat ipo trazenja nista.. budi pametan. Al opet cemu bi lab lagao 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
O svasta.. mi smo radili na 2 različita mjesta i oba puta sve isto- bez ijednog spermija.. pa ono, nekako nemamo zabuna🤷♀️😞
Ali ovo kod vas je specifično. Kada planirate ponoviti spermiogram? I znači pokušat ćete više dana apstinencije? 🤔
Crvenkapice- super, dobro je. Nadam se da će muž ubrzo biti bolje da što prije riješi.❤
ma da iako eto kazem dr u ivf klinici je rekao da sumnja u taj prvi nalaz tako da ne nadam se ni ja bas previse :/ planiramo svakako prije odlaska kod Hauptmana jos bar dva puta na dva razlicita mjesta pokusat.. s vise dana pa s manje evo ne znam ni sama 🫣 bas kako cure kazu ne moze covjek bit pametan i o cemu to ovisi..mislim da cemo prije Bozica jos napravit bar 1 spermiogram al ono kako bi rekla nas je to toliko dotuklo da jos sebi nismo dosli, pa opet pred bozic.. al znam da od cekanja nema realno nista je da uzima razne suplemente ali mislim da to ne pomaze bas kod nase dijagnoze
👩🏻32
👦🏻31
Prag 11/23
Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
Nemamo smrzlica
Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage
Svakako opet planiramo naglasiti ukoliko se bilo sto nadje, da to zalede odmah.. tako smo i zadnji put ali eto nista nisu nasli.. s tim da su nas trazili nalaze hiv-a, hepatitisa, krvne grupe uopce da bi i zaledili ako nadju, ne kuzim zasto.. i ti nalazi su nam vjerojatno vec istekli tako da jojjj vrtimo se u krug bas bas.. da li vi imate iskustva negdje da li su vam isto trazili nalaze ukoliko bi htjeli zalediti u slucaju da se nesto pronadje?
👩🏻32
👦🏻31
Prag 11/23
Nemamo smrzlica
Momtobeako si tu, molila bih te samo za kliniku gdje ste vi išli? E mail ili naziv..🙏🙏❤
Evo me, Tratinčice, sorry! Zbog 155 obveza nisam danima otvarala forum. Nadam se da su ti u međuvremenu odgovorili.
Javila sam se u Sanatorium Pronatal u Prgu putem formulara na njihovoj stranici:
https://pronatal.cz/rs/centar/pronatal-sanatorium
Nakon toga mailom nam se java koordinatorica Andrijana.
Lola1
Pitala sam dr. u Petrovoj zašto su potrebni nalazi hiv, hepatitis… i rekla je da ne žele miješati potencijalno zražene uzorke sa zdravima. Što ne znači da zaražene ne bi smrznuli, samo bi to napravilo drugačije i odvojeno od ostalih. Eto, tako je ona meni tad rekla.
👩🏻 ✅
👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
postupak s doniram stanicama
bebica stigla 🤍 👶🏻🤍
Zaboravila sam napisati: Te sam nalaze i ja morala vaditi prije punkcije jajnih stanica baš zbog toga što se embriji (ako ih bude više) kasnije zamrzavaju.
U papirima koje smo ispunjavali u Pragu također stoji da su i donori testirani na navedene bolesti.
Dakle, prije ili kasnije, to vas čeka. 😅 Kad ih izvadiš vrijede sigurno 6 mjeseci. Krvna grupa, naravno, trajno.
👩🏻 ✅
👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
postupak s doniram stanicama
bebica stigla 🤍 👶🏻🤍
Lola Da, razumijem te. Znamo za tu nulu, ali opet svaki spermiogram, nadaš se čudu. 🤷♀️
Pogotovo nakon šoka od prvog nalaza. Sve smo to prošle pa kužimo, nažalost...
Ma da, svakako treba par puta ponovit spermiogram, mi ćemo isto opet u 12 mj, ako se do tad nešto bitno ne dogodi.🙄
Momtobe hvala ti puno. Upravo sam se tamo i ja javila bila prošli tjedan, dobila sam sve odgovore .
Poslala sam im sve nalaze koje smo dosad skupili u petak, čekam sad njihov odgovor za okvirnu cijenu te plan i program koji bi nama dali u slučaju donacije.
.
Ja sam sanjala neki dan kako je muž na M tese, a ja sjedim vani na hodniku. I kao on izlazi iz sale odjednom, šepa, polako hoda i sav u suzama se meni približio i rekao " U pm ništa nisu nasli".
Od tog trenutka počela sam se raspitivati za druge opcije. Jednostavno imam osjećaj da kod njega nije slučaj gdje se spermiji ne izbacuju van, on je prebolio tumor ( zračenje, kemoterapije) sa svojih 15 godina gdje je bilo najbitnije da se spermiji stvaraju... i nekako,vjerujem da je to sve uništilo. Njegova mama kaže da prije nego što je primio terapiju, doktor im je rekao "Ako mu damo ovu najjaču, zasigurno će ostati neplodan " ... ne krivim ju, Nek je on meni samo dobro danas..🤗🤗 ( nije imao tumor testisa, ali su liječili sve dok ga nisu locirali).
Trudimo se od 9/21.
Lola Da, razumijem te. Znamo za tu nulu, ali opet svaki spermiogram, nadaš se čudu. 🤷♀️
Pogotovo nakon šoka od prvog nalaza. Sve smo to prošle pa kužimo, nažalost…
Ma da, svakako treba par puta ponovit spermiogram, mi ćemo isto opet u 12 mj, ako se do tad nešto bitno ne dogodi.🙄
Momtobe hvala ti puno. Upravo sam se tamo i ja javila bila prošli tjedan, dobila sam sve odgovore .
Poslala sam im sve nalaze koje smo dosad skupili u petak, čekam sad njihov odgovor za okvirnu cijenu te plan i program koji bi nama dali u slučaju donacije.
.
Ja sam sanjala neki dan kako je muž na M tese, a ja sjedim vani na hodniku. I kao on izlazi iz sale odjednom, šepa, polako hoda i sav u suzama se meni približio i rekao " U pm ništa nisu nasli".
Od tog trenutka počela sam se raspitivati za druge opcije. Jednostavno imam osjećaj da kod njega nije slučaj gdje se spermiji ne izbacuju van, on je prebolio tumor ( zračenje, kemoterapije) sa svojih 15 godina gdje je bilo najbitnije da se spermiji stvaraju… i nekako,vjerujem da je to sve uništilo. Njegova mama kaže da prije nego što je primio terapiju, doktor im je rekao "Ako mu damo ovu najjaču, zasigurno će ostati neplodan " … ne krivim ju, Nek je on meni samo dobro danas..🤗🤗 ( nije imao tumor testisa, ali su liječili sve dok ga nisu locirali).
Sori cure na emotivnosti, pms u tijeku...🙈🤣🤣
Trudimo se od 9/21.
Sortiraj odgovore
Najstariji