Ne brini, nije mi problem sve napisati. 🥰
1. HZZO je u kontaktu s klinikom (bar s ovom gdje smo mi bili) i mi smo plaćali samo razliku troškova. Ostalo je HZZO platio direktno njima. Njima u klinici i u HZZOu su takve stvari rutina i oni međusobno odlično surađuju. Da smo htjeli, mogli smo tražiti povrat putnih troškova u visini dvosmjerne autobusne karte za jednu osobu (da, hzzo smatra da je ok ako žena ide sama busom u Prag na MPO 😂), ali jednostavno nam se to nakon svega nije dalo. U roku od 14 dana nakon postupka HZZO traži da im se pošalje nalaz ili neki sličan dokaz da ste bili na postupku kako bi se financiranje opravdalo. To za sekundu pošaljete mailom.
2. Tako je, dalje se transferi plaćaju ako nije uspjelo ili želiš još djece od zamrznutih zametaka iz postupka donacije. Pokušala sam sada naći cijenu, ali imaju neke radove na stranici, pa nisam uspjela. Teško je reći što je nekome skupo, a što ne, ali sjećam se da su, u usporedbi s drugim stvarima u postupku, sami transferi prihvatljivi.
3. Najprije sam imala lijekove za stimulaciju kako bi se stvorile brojnije jajne stanice. Od toga sam dobila OHSS i zbog moguće opasnosti od pogoršanja stanja nije bilo transfera u tom ciklusu i sav je materijal zamrznut, pa smo za mjesec i pol išli ponovo kad je transfer bio u prirodnom ciklusu bez ikakvih lijekova. Samo sam jednu štopericu uzela (150-200 kuna, ali isto može i na recept bez plaćanja). Taj transfer nismo plaćali jer je bio vezan uz prvi postupak. Samo je napravljena pauza od jednog ciklusa dok se meni simptomi ne povuku.
👩🏻 ✅
👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
postupak s doniram stanicama
bebica stigla 🤍 👶🏻🤍
Ne brini, nije mi problem sve napisati. 🥰
1. HZZO je u kontaktu s klinikom (bar s ovom gdje smo mi bili) i mi smo plaćali samo razliku troškova. Ostalo je HZZO platio direktno njima. Njima u klinici i u HZZOu su takve stvari rutina i oni međusobno odlično surađuju. Da smo htjeli, mogli smo tražiti povrat putnih troškova u visini dvosmjerne autobusne karte za jednu osobu (da, hzzo smatra da je ok ako žena ide sama busom u Prag na MPO 😂), ali jednostavno nam se to nakon svega nije dalo. U roku od 14 dana nakon postupka HZZO traži da im se pošalje nalaz ili neki sličan dokaz da ste bili na postupku kako bi se financiranje opravdalo. To za sekundu pošaljete mailom.
2. Tako je, dalje se transferi plaćaju ako nije uspjelo ili želiš još djece od zamrznutih zametaka iz postupka donacije. Pokušala sam sada naći cijenu, ali imaju neke radove na stranici, pa nisam uspjela. Teško je reći što je nekome skupo, a što ne, ali sjećam se da su, u usporedbi s drugim stvarima u postupku, sami transferi prihvatljivi.
3. Najprije sam imala lijekove za stimulaciju kako bi se stvorile brojnije jajne stanice. Od toga sam dobila OHSS i zbog moguće opasnosti od pogoršanja stanja nije bilo transfera u tom ciklusu i sav je materijal zamrznut, pa smo za mjesec i pol išli ponovo kad je transfer bio u prirodnom ciklusu bez ikakvih lijekova. Samo sam jednu štopericu uzela (150-200 kuna, ali isto može i na recept bez plaćanja). Taj transfer nismo plaćali jer je bio vezan uz prvi postupak. Samo je napravljena pauza od jednog ciklusa dok se meni simptomi ne povuku.
Beskrajno sam ti zahvalna na ovom napisanom.
Sve sam shvatila, sve razumijem..❤❤
Ništa, mi sad čekamo za 2 tjedna pregled kod dr Hauptmana pa ćemo vidjet šta i kako dalje.🙈
U slučaju da budemo morali na tu opciju nakon svega, možemo li onda stupiti u kontakt baš nekako osobno ako nebi bio problem, ako krenemo s cijelim postupkom jer vjerujem da će nam trebati pomoć, a lakše je kad imamo nekoga tko je to sve prošao?❤
Mislim, ima do toga još, ali evo, samo da znam...
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Gdje ste žene, ima li novosti? ❤️❤️❤️
👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
AMH:35
🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
M-TESE ❌
12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
04.01. 1️⃣uzv✔️
no-give-up
url=https://www.tickerfactory.com]
Hej curke.. evo meni je teta iz Klaiceve na mail poslala nalaz kariotipa uredan je, original salju postom.
Mikrodelecije nisu jos stigle, to cekamo sa rebra.. inace nema
Nista novoga 🤷🏻♀️😹
👩🏻32
👦🏻31
Neopstruktivna azoo, fsh preko 40 ,
Prag 11/23
Prvi ivf: 12js, od kojih 4 dobre, do stadija blastociste dogurale 2- vracena 1, neuspjesno
Fet 1 blastice uz embrioglue 4.5.2024, 7dpt + na testu, kontrola- nizak progesteron , uveden i prolutex, beta 16dpt 1900, nakon dva dana krvarenje, beta 2400, iduci dan 763, missed u 5tt ,22.05.2024.👼🏻💫😭
Nemamo smrzlica
Ja: amh 9,45pmol, mthfr homozygot,pai I 4G/5G sumnja na inzulinsku rezistenciju, terapija glucophage
Hej, nema ništa kod nas novo..
Mi smo isto kariotip dobili, također još čekamo mikrodelecije, ja sam danas zvala, rekli su da će biti ovaj tjedan.. tako da, vidjet cemo 🤷♀️
Lola, drago mi je da i vi imate taj dio uredan!🤗
Ima li kod tebe no-give-up što novo?
Trudimo se od 9/21.
Pozdrav cure, mi dobili koronu prošli tjedan pa i dalje čekamo 😒 muž ide u srijedu vadit hormone pa u petak kod dr Perinčića.
Pratim vaše komentare, ali nemam ništa pametno za dodati 😁
Mi isto nismo još počeli govoriti ljudima, ja sam rekla svojoj mami, sestri i bliskim prijateljicama, muž još nije svojima jer ne znamo još ništa pa čekamo. Većinom svi znaju da ja imam problema, kao što ste već i rekle, mi žene se nekako bolje nosimo s tim pa mi ne smeta ako je mužu tako lakše, iako vjerujem da će reći jednom kad budemo znali nešto više.
Pretpostavljam da nas sve živcira kad ljudi koji nemaju veze s vama daju glupe komentare (što čekate, samo opušteno, bacite se na posao, mislite pozitivno itd). Poseban krug pakla je rezerviran za takve 🙄
Zato sam ja od početka govorila sve prijateljicama, obitelji, kolegama. Nikad ne znaš kome će nešto pomoći, i meni je draže kad čujem druga iskustva.
Sretno svima i dalje s pretragama i nalazima ❤️
👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
👱🏻♂️34 - neopstruktivna azoospermia
📍 Zadar
1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
+5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
Veritas uredan - stiže dečko 💙
22.07.2024. 👶🏻💙
momtobe2022 čestitke na bebi ❤️ prekrasno je pročitati takve priče kao što je vaša i znati da je netko uspio 😍
📍 Zadar
22.07.2024. 👶🏻💙
Crvenkapice, želim vam brzo ozdravljenje i obavezno nam javi sve nakon pregleda urologa. Svaki detalj!😂
Mi se nekako rekli svim bližim osobama za trenutnu situaciju pa od bliskih osoba naravno ne dobivamo nikakva glupa pitanja...hvala Bogu!🙉🙄
Ali da, muž radi i ja radim.. radimo s ljudima..stalno netko nešto pita u tom smislu, ljudi jednostavno ne razmišljaju.. ne znaju.. Pa onda ih nekako ni ne krivim, ali da bome srce stisne na svako pitanje o djeci, stisne.😞
.
Muž i ja smo odlučili preko vikenda da ćemo se prijaviti u registar za posvajanje.
Danas me zvao s posla i kaže " Želim da danas napišemo pismo i pošaljemo podatke za posvajanje"
Nekako, nećemo još barem 10 godina odustati od biološkog djeteta jer mladi smo, ali i on i ja imamo veliku želju od kako smo se upoznali posvojiti jedno dijete i pružiti mu svu ljubav.. tako da, mislim da ćemo krenuti i u tom smjeru uskoro uz naravno, borbu koju sada vodimo.
Na mpo bih ja išla samo jednom, na donaciju isto. A želja nam je svakako bila 2 djeteta, tako da imamo plan, samo ga treba provesti u djelo..
Jeste li vi razmišljale o tome..? 🤗🤗
Trudimo se od 9/21.
Crvenkapice, želim vam brzo ozdravljenje i obavezno nam javi sve nakon pregleda urologa. Svaki detalj!😂
Mi se nekako rekli svim bližim osobama za trenutnu situaciju pa od bliskih osoba naravno ne dobivamo nikakva glupa pitanja…hvala Bogu!🙉🙄
Ali da, muž radi i ja radim.. radimo s ljudima..stalno netko nešto pita u tom smislu, ljudi jednostavno ne razmišljaju.. ne znaju.. Pa onda ih nekako ni ne krivim, ali da bome srce stisne na svako pitanje o djeci, stisne.😞
.
Muž i ja smo odlučili preko vikenda da ćemo se prijaviti u registar za posvajanje.
Danas me zvao s posla i kaže " Želim da danas napišemo pismo i pošaljemo podatke za posvajanje"
Nekako, nećemo još barem 10 godina odustati od biološkog djeteta jer mladi smo, ali i on i ja imamo veliku želju od kako smo se upoznali posvojiti jedno dijete i pružiti mu svu ljubav.. tako da, mislim da ćemo krenuti i u tom smjeru uskoro uz naravno, borbu koju sada vodimo.
Na mpo bih ja išla samo jednom, na donaciju isto. A želja nam je svakako bila 2 djeteta, tako da imamo plan, samo ga treba provesti u djelo..
Jeste li vi razmišljale o tome..? 🤗🤗
Pa to je super da ste tako odlučili, ne znam puno o posvajanju u Hrvatskoj, ali znam da dugo traje i da se moraju ostvariti posebni uvjeti (tipa da ste oboje zaposleni, da imate stan s najmanje dvije sobe i druge lude zahtjeve). Tako sam bar čula od ljudi koji su pokušali posvojiti u Hrv.
Mi smo isto već odavno pričali o tome što bi napravili da ne možemo imati djecu prirodnim putem, i isto bi svakako išli prvo na mpo, pa donacije pa posvajanje. Jedino što znam o posvajanju da je puno lakše posvojiti iz npr Afrike (nažalost, ali tako je). Plaća se agenciji (čula sam po nekim pričama oko 20 000 eura), ali ide puno brže naravno. Znam jednu ženu koja je tako posvojila pa sam tako čula. Grozno je što se kod nas to sve razvlači, a ima toliko djece po domovima i parova koji bi usvojili 😢
I ja bi isto bar 2 djece kad bi to bilo moguće ☺️
Držim 🤞🏻 nama svima da nam se to što prije ostvari ❤️
📍 Zadar
22.07.2024. 👶🏻💙
Da, procedura je stvarno dugačka i zaista izmišljaju s tim svim, a toliko djece pati. 😞
Ja radim u salonu pa sam u kontaktu s dosta žena.
Znam ih čak 4 već koje su posvojile iz Afrike,da tako je, tu je negdje cijena... Ali doslovno ide sve kroz mjesec, dva..
A opet, znam ih i koju su posvojili u Hr, dugo je trajalo ali uspjeli su..
Ne znam, mislim da se isplati boriti, mi bi uz ovo sve svakako posvojili pa ne znam onda zašto bi čekali...
Stvarno je pred nama svima jako težak put.. ne znam od kud ćemo izvući snagu da ovo sve uspijemo..😞🙈
Trudimo se od 9/21.
Sortiraj odgovore
Najstariji