AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tratinčica123
    27. Listopad 2022. 21:17

No-give-up

Tratinčica123

Hej ženice, nama stigao nalaz - kariotip.
    Mikrodelecije još čekamo.
    Zvala je muža doktorica, kaže sve uredno, savršeno
    46,XY. Nadam se da je to dobar znak?😁

Hej Tratinčice, naravno da je to super znak🥰 Bome vam je brzo doslo, mi još čekamo mikrodelencije a vadio ih je ima mjesec dana🤷‍♀️ točno se bojim svakog nalaza kad treba doći…

Uh, sad mi je laknulo 😁
    A da li ima neke veze kariotip i mikrodelecije? Da li iz ovog nalaza možemo očekivati i taj drugi pozitivan ili uopće nije povezano? 
    Mi smo to radili u utorak prošli, ovo je danas stiglo,  a mikrodelecije su rekli kroz 2 tjedna.. dakle svaki dan sad očekujemo 🤷‍♀️

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

momtobe2022
    28. Listopad 2022. 00:34

Tratinčice, baš mi je drago! Sretno dalje! ❤️ 🍀
    Naše iskustvo je pokazalo da ti nalazi nisu povezani. Moj suprug je dobio uredan kariogram, a onda su nađene mikrodelecije Y kromosoma. Dr. je rekao da rezultati nalaza najčešće ne pokazuju na veće ili manje šanse hoće li putem TESE nešto pronaći već pokazuju na to kakav se materijal očekuje ako se nešto pronađe. Zato je i dalje nakon otkrivene mikrodelecije na Y predložio da idemo na TESE. Jedino što se md Y prenose na muške potomke. Koliko smo na prvu bili razočarani jer ništa nije pronađeno toliko nam je i laknulo jer bismo pronalaskom i možebitnom oplodnjom naišli na niz novih dilema za koje ni danas ne znam kako bi bilo ispravno postupiti. 😵‍💫

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    postupak s doniram stanicama
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    28. Listopad 2022. 08:15

momtobe2022

Tratinčice, baš mi je drago! Sretno dalje! ❤️ 🍀
    Naše iskustvo je pokazalo da ti nalazi nisu povezani. Moj suprug je dobio uredan kariogram, a onda su nađene mikrodelecije Y kromosoma. Dr. je rekao da rezultati nalaza najčešće ne pokazuju na veće ili manje šanse hoće li putem TESE nešto pronaći već pokazuju na to kakav se materijal očekuje ako se nešto pronađe. Zato je i dalje nakon otkrivene mikrodelecije na Y predložio da idemo na TESE. Jedino što se md Y prenose na muške potomke. Koliko smo na prvu bili razočarani jer ništa nije pronađeno toliko nam je i laknulo jer bismo pronalaskom i možebitnom oplodnjom naišli na niz novih dilema za koje ni danas ne znam kako bi bilo ispravno postupiti. 😵‍💫

Aham, sad razumijem..  otprilike mi je i bilo jasno, samo ne znam da li to ima kakve veze..
    Dakle, ako je jedan nalaz dobar, ne mora biti da će biti i drugi. To me zanimalo, hvala ti puno!
    Ne znam uopće što očekivati od tog drugog nalaza, njega me najviše strah nekako.. kako bude, bit će🤗
    Da, zaista je jako nezahvalna situacija da ima nešto na Y, a nadu se spermiji.. moj suprug je rekao da bi mi tada svakako išli na donaciju, da on nebi riskirao da dijete prolazi isto sto i mi sada.  Iako doista, meni bi bila teška odluka.. 😕

Trudimo se od 9/21.

momtobe2022
    28. Listopad 2022. 09:47

Ima i tu rješenje: preimplantacijska genetska dijagnostika kojom bi se mogle odabrati samo djevojčice. Znam da se radi u Sloveniji i Češkoj i da je beskrajno skupa. U RH se, koliko znam, ne radi, ali zbilja se tom temom nisam puno bavila… 

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    28. Listopad 2022. 10:37

momtobe2022

Ima i tu rješenje:preimplantacijska genetska dijagnostika kojom bi se mogle odabrati samo djevojčice. Znam da se radi u Sloveniji i Češkoj i da je beskrajno skupa. U RH se, koliko znam, ne radi, ali zbilja se tom temom nisam puno bavila…

Da, čitala sam malo i o tome.. zaista postoji puno metoda, samo što je sve užasno skupo 😓😓
    Ne znam ni kako ćemo platiti donaciju u potpunosti ako to bude jedina opcija.. nažalost.. 😔

Trudimo se od 9/21.

Srculence3
    28. Listopad 2022. 11:45

Momtobe kad ti je termin, brzo nekako jelda?🥰
    Tratinčice isto mi je i samoj, mi smo baš puno novaca utukli u kuću sada i imamo kredita dosta, ali znam da će se novac za postupke/donacije nekako iznaći ( ako treba prodat ću kuću/auto, dignut kredit, posuditi nebitno) ❤❤

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

Tratinčica123
    28. Listopad 2022. 12:47

No-give-up

Momtobe kad ti je termin, brzo nekako jelda?🥰
    Tratinčice isto mi je i samoj, mi smo baš puno novaca utukli u kuću sada i imamo kredita dosta, ali znam da će se novac za postupke/donacije nekako iznaći ( ako treba prodat ću kuću/auto, dignut kredit, posuditi nebitno) ❤❤

Sve znam, nije jednostavno nimalo.. 😔
    Mi imamo neke ušteđevine sa strane, što bi se reklo igrom slučaja.. ali opet, mislim da novaca nikad dosta nažalost za takve stvari.. 
    Da, to sam i ja rekla. Za bebicu koja tek treba doći na svijet uvijek će se naći neki novci.🤗🤗
    .
    Momtobe,  da li vezano za donaciju one cifre što si govorila,  da li je to samo za 1 postupak ili kako?🙄

Trudimo se od 9/21.

Tratinčica123
    28. Listopad 2022. 12:48

Momtobe, Jedva čekamo da rodiš tog malog borca 🥰🥰

Trudimo se od 9/21.

momtobe2022
    28. Listopad 2022. 16:00

Draga Tratinčice i No give up, hvala vam na podršci. Ostalo mi je još 5-6 tjedana. 🤍 Dosad je bilo sve u najboljem redu, pa se nadam da će tako ostati do kraja. Uz sve priče, knjige i iskustva drugih, shvatila sam da te na trudnoću zapravo ništa ne može pripremiti. Briga, strah i želja da s tim malim čovjekom sve bude dobro je nezamisliva…
    Vjerujem da u slučaju donacije možete računati na HZZO jer nema razloga da vam odbiju financiranje. Sve nalaze imate u slučaju da tese ne uspije. Na našem popisu troškova su i lijekovi koji se mogu dobiti besplatno, ali nama je zbog korone i sporosti sustava privatni recept i kupnja bila bolja/brža opcija jer smo sve drugo imali spremno. 
    Troškove koje sam navela odnose se na jedan postupak s donacijom (aspiracija JS, oplodnja, transfer, zamrzavanje do 3 embrija). Tamo smo nakon transfera kupili i neke lijekove, ali to je bilo možda 200-ak kuna. Kasnije sam ih u RH dobivala besplatno na recept do kraja 12. tjedna. 
    Ako dobijete više bebica koje se zamrzvaju jednom godišnje se plaća njihovo čuvanje (oko 100 €) dok ih ne iskoristite ili odlučite da ih nećete koristiti. Naplaćuju se i transferi tih zamrznutih zametaka, ali cijenu ne znam. To nije nešto jako skupo. 
    Nisam sigurna bismo li htjeli još djece, ali sve i da se odlučimo na drugo dogovorili smo se da ćemo iskoristiti samo ta 4 pokušaja koliko nam je bebica ostalo smrznuto. Na novi postupak donacije svakako nećemo ići. 
    Slažem se, sve je to vrlo skupo i traži mnogo odricanja. Najbolje se unaprijed pripremiti koliko je moguće, odvojiti sa strane maksimalno i kad dođe taj tren jednostavno ne žališ ni novčića, ne pitaš ni koliko košta…

👩🏻 ✅
    👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
    bebica stigla 🤍 👶🏻🤍

Tratinčica123
    28. Listopad 2022. 16:47

momtobe2022

Draga Tratinčice i No give up, hvala vam na podršci. Ostalo mi je još 5-6 tjedana. 🤍 Dosad je bilo sve u najboljem redu, pa se nadam da će tako ostati do kraja. Uz sve priče, knjige i iskustva drugih, shvatila sam da te na trudnoću zapravo ništa ne može pripremiti. Briga, strah i želja da s tim malim čovjekom sve bude dobro je nezamisliva…
    Vjerujem da u slučaju donacije možete računati na HZZO jer nema razloga da vam odbiju financiranje. Sve nalaze imate u slučaju da tese ne uspije. Na našem popisu troškova su i lijekovi koji se mogu dobiti besplatno, ali nama je zbog korone i sporosti sustava privatni recept i kupnja bila bolja/brža opcija jer smo sve drugo imali spremno.
    Troškove koje sam navela odnose se na jedan postupak s donacijom (aspiracija JS, oplodnja, transfer, zamrzavanje do 3 embrija). Tamo smo nakon transfera kupili i neke lijekove, ali to je bilo možda 200-ak kuna. Kasnije sam ih u RH dobivala besplatno na recept do kraja 12. tjedna.
    Ako dobijete više bebica koje se zamrzvaju jednom godišnje se plaća njihovo čuvanje (oko 100 €) dok ih ne iskoristite ili odlučite da ih nećete koristiti. Naplaćuju se i transferi tih zamrznutih zametaka, ali cijenu ne znam. To nije nešto jako skupo.
    Nisam sigurna bismo li htjeli još djece, ali sve i da se odlučimo na drugo dogovorili smo se da ćemo iskoristiti samo ta 4 pokušaja koliko nam je bebica ostalo smrznuto. Na novi postupak donacije svakako nećemo ići.
    Slažem se, sve je to vrlo skupo i traži mnogo odricanja. Najbolje se unaprijed pripremiti koliko je moguće, odvojiti sa strane maksimalno i kad dođe taj tren jednostavno ne žališ ni novčića, ne pitaš ni koliko košta…

Mogu misliti kako vam je sada, ali još samo malo i vaš mali čovjek je tu 🥰  neka sve bude u redu!
    Aham, hvala ti, razumijem. Stvarno hvala što svaki puta detaljno objasniš.
    Ja imam još pitanja..🙈😂 ubit ćeš me.
    1. Jeste sami prvo plaćali pa tek onda dobili povrat tih troškova od hzzo ili?
    2. Dakle, 1 postupak ali ako imaš više embrija i zamrzneš, dalje plaćaš samo transfer ako želiš opet li ako odmah ne uspije iz 1 puta?
    3. Meni su u e mailu spomnjali cijenu od 25000kn otprilike..a čini mi se da si ti pisala puno manje..  
    Jesi li ti išla iz prirodnog ciklusa ili stimuliranog?

Trudimo se od 9/21.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.