AZOOSPERMIJA

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Srculence3
    07. Prosinac 2023. 19:21

Vjerujem , Life bit će sve uredu, teško je to sve apsorbirati i zbrojiti se ,ali dajte si vremena. Glavu gore, nemojte odustajati. Ova grupa je divna za informacije ali i podršku💗  Tratincice i ostale divne moje, smeta li puno hodanja u procesu stimulacije? Ja se skroz oke osjecam danas mi je 8 dc, blago napuhana i osjetim malo bockanja u tom desnom(policististicnom) Prohodam svaki dan preko 6 km u razgledavanju i dodem u hotel pred bockanje,osjetim slabinu i bol u tom jajniku, u leđima pogotovo kad dođem. Poslije kad se izbockam i umirim bude bolje, ali osjecaj kao da ce me neka gripa uhvatiti..

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

Leona89
    07. Prosinac 2023. 20:29

Life pozdrav, koliko sam shvatila vi još nemate utvrđenu točnu dijagnozu. Moj savjet je da svakako muž napravi spermiogram pa ćete znati s čime se točno borite. Varikokelu ima i moj muž, ne znam kakva je bilateralna, znam da on ima stupanj II. bili smo uvjereni da u tome leži problem, ali od svih urologa kod kojih smo bili smo dobili savjet da ju ne diramo jer neće promijeniti ništa. Tsh je dosta visok, što upućuje na bolest štitnjače koja kao i kod žena, kod muškaraca također može stvarati probleme, ali vjerujem da to već znate. Što vam je urolog dalje savjetovao? Nemoj očajavati, dok ne znate koja je dijagnoza. Ovdje ćeš svakako dobiti podršku i odgovore na mnoga pitanja. Sretno! 🤞🏻🥰
    Lucy žao mi je što niste vidjeli bebana, ali bitno je da lijepo raste u maminoj buši i da je sve u redu💙držim 🤞🏻 da ga sljedeći put vidiš❤️😘
    Srculence ja ti tu ne mogu pomoći jer nemam iskustva, samo se nadam da te neće neka gadost sad uhvatiti. Čuvaj mi se, ljubim😘❤️

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

Lucy08
    07. Prosinac 2023. 22:55

lifeisunpredictable

Pozdrav cure, prvi put sam ovdje i trebale bi mu rijeci utjehe. Svima zelim puno srece i snage, ponajvise ciste glave.
    I sami smo zapali u probleme. MM ima povišen LH -12.7, FSH-12.5, T- 17 i TSH - 7.41.
    Utvrdena mu je bilateralna varikokela i nesto smanjeni testisi, zanima me koji bi bio vas savjet ? Ima li nade? Pokusavamo vec neko vrijeme, nema uspjeha, uradili smo kucni test plodnosti, nije se uopce promijenila boja sto bi upucivalo na Azoo ili Olig…

Pozdrav Life, ja nisam lijecnik ni specijalist ali po ovim parametrima nije mi nista tako dramaticno. Ni blizu kakvi su nasi nalazi bili tako da ne ocajavajte prije nego zbilja dobijete dijagnozu azo.
    Napravite spermiogram obavezno pa i u 2 razlicita laba,  neka ode vadit hormone stitnjace i sigurno ce trebati pregled specijaliste nuklearne medicine da mu uradi uzv stitne ili endokrinologa ovisno gdje vas dr opce prakse uputi . Poremecena stitnjaca zna radit problem za spermiogram. Ne znam ko mu je radio pregled testisa ali dijagnoze nema dok se sve ne odradi od pretraga. Drzim fige da ipak nije azo 🤞😊

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Lucy08
    07. Prosinac 2023. 22:58

bopsich

Lucy08

Leona89

Crvenkapice to je to, super vijesti, čestitam mamice❤️želim ti urednu i školsku trudnoću🎉🎊🥰😘
    Srculence ❤️❤️❤️❤️😘bravo za bockanje, nisam ni sumnjala u tebe💪🏻
    Lola draga samo ti nama piši❤️napravi sve što možeš, pa onda mirne glave u nove pobjede. Nadam se da je smrzlić dobitni❤️😘
    Verujem pozdrav. Žao mi je zbog dijagnoze, vjerujem da ste u šoku. Ova dijagnoza nije kraj puta i ovaj forum to dokazuje🥰 vidim da su vam predložili punkciju, nama su predlagali biopsiju, ali odlučili smo da idemo na mTese. Ovdje ćeš svakako dobiti odgovore na mnoga pitanja kao i podršku. Sretno vam😘🥰
    Bopsich žao mi je da te tako grlo uhvatilo, nadam se da ćeš brzo ozdraviti 🥰
    Lucy uživaj na druškanju sa bebanom, šalji slikice ako bude surađivao❤️

Beban uopce nije surađivao, totalno se sakrio da mu lice nismo uopce vidjeli. 😔 Dogovorili smo 22.12. sljedeci pokusaj. Sta se 2D uzv pregleda tice malac je odlican, ima oko 900g po mjerama tako da nema razloga za tugu 🥰
    Redovni pregled je za 7 dana tako da cemo ga se nagledat ovi mjesec 😄

Taman poslala komentar i sad vidim ovo. Žao mi je da se mali sramezljivac nije htio pokazati, ali bitno da je sve dobro i da lijepo napreduje 🥰 Nadam se da će se sljedeći put odlučiti malo pokazati 😅🤞

Hvala draga 😘
    Sutra  vam je 12 tt 🥳🥳🥳🥳🥳  🔝🔝🔝 

09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

Lucy08
    07. Prosinac 2023. 23:04

Srculence a da malo smanjis tempo s tim uvecanim jajnicima?! 😅 Nadam se da te nece sastavit pa da ti bude dramaticna punkcija kao meni 🤞 Zeno cuvaj se i kloni se zatvorenih prostora sa puno ljudi jer ne treba ti sad neka glupa viroza 😊
    Leona hvala draga 😘 Jos vas nisu zvali? Pa sta oni misle, jesen prolazi ... 🤦‍♀️ 😔

09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️

Srculence3
    07. Prosinac 2023. 23:20

Lucy moja draga😍💕💕 E kako su mi ti ženo srcu mila, baš mi je drago zbog tvog mališe💜 Definitivno ću smanjit tempo🤣! Računala sam dobro se osjećam, dobro za cirkulaciju i psihu i malo sam si turist ovdje😂, ali veceras mi je bas malo loše bilo kad smo se vratili. Ujutro drugi Uzv..

👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
    AMH:35
    🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
    M-TESE ❌
    12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
    15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
    04.01. 1️⃣uzv✔️
    no-give-up
    url=https://www.tickerfactory.com]

Lucy08
    07. Prosinac 2023. 23:40

Srculence3

Lucy moja draga😍💕💕 E kako su mi ti ženo srcu mila, baš mi je drago zbog tvog mališe💜 Definitivno ću smanjit tempo🤣! Računala sam dobro se osjećam, dobro za cirkulaciju i psihu i malo sam si turist ovdje😂, ali veceras mi je bas malo loše bilo kad smo se vratili. Ujutro drugi Uzv..

🥰 Draga No, ti si meni isto tako puno draga jer smo tu skupa od pocetka nase price i evo ti skoro trudna , ja skroz trudna 😍😍😍😍 Dogodine obavezno azo pobjednicku festu pravu pravimo s nasim pelenasima 🙏😄
    Ej stvarno bi sad tribala malo kalat s tim razgledavanjima, dosta si vec vidila 😅 Nije ti za zezat se sad s tim tempiranim bombama doli, sad ce ti i krenit teze s tom tezinom i nadutoscu , bar je meni tako bilo. Pitaj kakav je endometrij  ako ides odmah u ET pa pij ciklu i ananas ako treba, ja jesam iako je bio dobar. Jela sam indijske orascice i 1 brazilski valjda od transfera ni ne sjecam se vise tocno. Pise tamo na prvim stranicama teme Potpomognuta op. sta sve moze pomoc. Nakon transfera embrija je bitna cirkulacija, znaci da umjereno seces koliko mozes i zivis  donekle normalno , a izbjegajes teze fizicke napore i tegljenje tezih stvari. Znaci muzu vec reci da ne smis nista po kuci radit, sve on mora i da su ti tako rekli u klinici 😉
    Ja sam bila napuhana ko bacva i nije ugodno od stimulacije, punkcije i jos kad se krene sa dodatcima progesterona... iman osjecaj da sam od pocetka u 6.mj trudnoce. Znaci pomalo i neka ti je sretno sutra na uzv 🤞😘

09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️

IvonaSi2509
    08. Prosinac 2023. 02:14

lifeisunpredictable

Pozdrav cure, prvi put sam ovdje i trebale bi mu rijeci utjehe. Svima zelim puno srece i snage, ponajvise ciste glave.
    I sami smo zapali u probleme. MM ima povišen LH -12.7, FSH-12.5, T- 17 i TSH - 7.41.
    Utvrdena mu je bilateralna varikokela i nesto smanjeni testisi, zanima me koji bi bio vas savjet ? Ima li nade? Pokusavamo vec neko vrijeme, nema uspjeha, uradili smo kucni test plodnosti, nije se uopce promijenila boja sto bi upucivalo na Azoo ili Olig…

Hej draga lifeisunpredictable  ,ovako,moj savjet je da odradi muž kariogram,ako nije već odradio,da i tu budete na miru.Je da bi se načekali za nalaz ali vrijedi.Mi smo otkrili kariogramom da moj m ima Klinefelter,ali naravno kod svakoga je drugačije,i da je kariogram čist uredan to je plus da bi se dalje znalo riješavati.I def se javiti dr.Emre u Istanbul za mišljenje.Mi smo nažalost odbijeni kod doktora Hauptmana za Mtese,nudi samo Tese ali je to doslovno na slijepo.Mi se spremamo u veljači za Istanbul,mm pije terapiju,pratimo testosteron i ako Bog da do idućeg Božića da beba bude tu,bilo u trbuhu,bilo s nama,jer dr.Emre daje čak 50% šanse,te stručnjak je za Klinefelter,varikokelu te samu azoospermiju! ☺️❤️
    Verujem , isto idem za Tursku kod dr Emre sa mužem,isto je Klinefelter kao kod Bopsich situacija,i ona je moja vodilja pa ako i moje iskustvo trebaš javi se ☺️

👩🏼‍💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
    👨🏻‍💼-30| XXY 🧬
    13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
    28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
    15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
    10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
    05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳

• verujem
    08. Prosinac 2023. 09:28

IvonaSi, nama kariogram još uvek niko nije pomenuo. Odnosno, ja sam juče zvala svog ginekologa i ispričala mu situaciju, on me je samo pitao da li je suprug radio kariogram, ja sam rekla da nas niko od lekara koje smo posetili nije uputio na to. Dogovorili smo konsultacije za večeras, pa ću ga baš pitati da suprug odradi kariogram. Smatram da je bolje znati na čemu si i sa čime se boriš. 

Zanima me kako teče procedura za Emrea. Nisam ga još kontaktirala, jer čekam da se vidim sa svojim ginekologom večeras. Pa sutra ili u ponedeljak da ga kontaktiram.
    Da li traži da se odrade analize neke pre odlaska, da li se dugo čeka... Sve me zanima 😅

Leona89
    08. Prosinac 2023. 09:36

Lucy pa vi bi prve znale da su nas zvali. Sad su im i godišnji krenuli, tako da sam uvjerena da ćemo doći na red tek u 01.2024. Neka, 2024. će biti naša godina❤️❤️❤️❤️😍

💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
    🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
    Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.