Verujem dobro si razumijela. Kad sam saznala za suprugovu dijagnozu google me odveo ravno na forum ringeraja.rs, za ovaj sam tek kasnije saznala kada smo već bili u postupku. Tamo sam i saznala za dr. Emrea i vidjela sam da ima dosta uspjeha. Tada sam bila uvjerena da se Micro Tese ni ne radi u Hrvatskoj, što mi je u jednu ruku drago jer možda da sam znala, ne bi se ni odlučili za Tursku.
Ja bih doktora Emrea, kao i njegove suradnike, preporučila apsolutno svakome. Jedan divan čovjek.
Mi smo Micro Tese platili 1500 eura, IVF/ICSI 2500 eura, i lijekova što mojih, što suprugovih sigurno oko 1500 eura, ako ne i nešto više. Jer nešto smo uzimali u Turskoj, nešto ovdje u Hrvatskoj, a tu su dosta skuplji ljekovi..
Ostali troškovi su ti put i smjestaj. Mi smo išli avionom, ali ljudi iz Srbije znaju često ići autom što je čak sigurnije jer prvi odlazak ovisi o tome kada ćeš dobiti menstruaciju. Meni je puno kasnila pa smo mijenjali letove i na kraju skuplje prošli. S tim da smo se prvi put skoro vratili jer je kasnila previše i morali smo čekati drugi ciklus.. Što se tiče smještaja imaš svakakvih opcija. Mi smo htjeli apartman jer smo prvi put trebali ostati oko 20 dana i to nam je više odgovaralo. Računajte da ćete morati 2 puta ići. Znači dođete tamo na 2. dan menstruacije, ti dobiješ terapiju i kreću sa stimulacijom. Kada si ti nakon 15-ak dana spremna za aspiraciju dogovara se operacija za tvog muža. On ide ranije ujutro na operaciju i ako nađu materijal, ti odmah ideš na aspiraciju. Sve se radi u privatnoj bolnici pod općom anastezijom, ništa ne boli. Ako ne nađu materijal na operaciji, tu priča staje. I dalje ništa ne plaćate, samo operaciju i lijekove koje ste do tada već uzeli. U slučaju da je operacija uspješna, nakon tvoje aspiracije spajaju jajasca i spermice (laički rečeno 😅) i čekaju 6 dana koliko ce ih se razviti do stanja blastociste. Vi za to vrijeme ne morate biti u Turskoj (mi smo ostali da se muž malo oporavi prije puta). Oni uglavnom ne vraćaju svježe blastice već ih zamrzavaju jer žele da se ženi tijelo oporavi od stimulacije i aspiracije. Zamrzavanje se plaća 300 eura i vrijedi godinu dana.
Evo svašta sam ti napisala, ako te još što zanima slobodno se javi.
I nismo dugo čekali, na stranici od dr. Emrea imate njegov broj, ja sam zvala i odmah mi se on javio. Dalje smo se dopisivali preko whatsappa jer smo se tako lakše razumijeli. Mužu je dao terapiju 3 mjeseca i nakon toga smo odmah išli, tako da čekanja baš i nema...
👱🏻♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
Veritas ✅️
17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵
Lola, razvedri se, ako nije dobro, još nije kraj.😚 Drugi puta malo smirenije, prošla si stresno razdoblje...
Pitaj ih da li možeš još nešto napraviti da bude dobitan transfer i onda kad budeš spremna, krenite opet. Jednostavno se treba poklopiti dobar embrij i naše smireno i blaženo stanje da bi uspjelo. 1 neuspjeh je ništa, znam da boli i da si tužna, ali samo pozitivno i glavu gore. 💋
Verujem, bok 🙂 sve su cure već napisale, a ja imam samo još jedan prijedlog da se ne ponavljamo.
Postoji kod Vas udruženje- Šansa za roditeljstvo. Nađite na yt njihova predavanja o Azoospermiji, jako je korisno, pogotovo za vas ako ste iz Srbije jer baš govore gdje se što može napraviti i kako, vezano za tu dijagnozu. Prvi korak je svakako mTese, sretno!😘
Bopsich, Da. U subotu je točno moj 20tt.🥳 vrijeme bas brzo prolazi, ali i neka. 🙈
.
Bokić svima 😁
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Pokušavam odgovoriti na vaše komentare, ali iz nekog razloga mi ne uspeva 😮
Bopsich hvala ti na ovako detaljnom upustvu, iskreno svašta sam čitala, ali mi je ovaj tvoj komentar najviše pomogao, jer si prilično razumljivo i dorektno objasnila ce postupak. Tek malopre videh u tvom opisu "kucaju 2 srca" 😍😍 predivnoooo 😍 zelim ti sve najlepše i da sve prodje baš kako treba ❤️❤️
Tratinčice, hvala ti na predlogu za yt snimak, baš ću ga pogledati kada dodjem kući sa posla 😊
Za sada su nas uputili na punkciju testisa, pa ako tu ne bude ništa, da se radi Micro Tese.
Iskreno, odradiće suprug punkciju, ali ako bude morala i Micro Tese, poslušala bih Bopsich i otišla kod doktora Emrea. Jeste dosta novca, ali što bi rekao moj suprug na dosta stvari smo bacili pare, tako da za ovo ne treba žaliti.
Crvenkapice tako mi je drago da je sve ok ❤️ Cestitam vam i neka ti je sa srecom da te i dalje prati uredna trudnoca 😊😘
Srculence bit ce to sve super , samo opusteno i dalje pa cemo festat ode uskoro 🤞🥰❤️
Ja sam odlicno, uzivam u trudnoci. Popodne nam je 4D uzv pa se nadam da ce malac surađivat 😊 Jedva ga cekam vidit 🥰
Lola zao mi je da niste uspjeli ovaj put i da se tako osjecas. To sto niste uspjeli iz prve ne znaci da necete uspjeti sljedeci put. Vjeruj i budi optimisticna da je sljedeca godina vasa i da su vam ovo zadnji blagdani u dvoje. Moras se resetirat i krenuti u novi postupak kao da je prvi najoptimisticnije sto mozes. 🤗😘
Tratincice vec si na pola puta 😍🥰 Za cas je to doslo i predivan je osjecaj vidjet taj 20tt. Ja sad cekam 30tt i onda krece odbrojavanje koje se nadam da ce proletjeti jos brze 😄
Verujem zao mi je da ste se nasli u toj usranoj situaciji al eto vidis po nama da s 0 ipak kraj nije. Cure su ti sve rekle i najbolje bi vam bilo ne gubit vrijeme nego kao Bopsich pravac za Tursku. Bit cu ti brutalno iskrena i rec moje misljenje da za azoospermiju moras odrisit kesu ili tesko da ce te bit roditelji. Ako neces iskesirat pravom strucnjaku za m tessu onda ces platit postupak za donaciju i to je po mom misljenju realnost kad je u pitanju azo. S azo ti ne gine placanje svakog postupka jer je u pitanju teska dijagnoza, kad imas spermije opet moras odrisit kesu za kliniku koja ima dobre embriologe... ponavljam to je moje misljenje a sad mozda se nece svi sa mnom slozit 🙂 Sretno vam dalje u borbi! 🤞
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Crvenkapice to je to, super vijesti, čestitam mamice❤️želim ti urednu i školsku trudnoću🎉🎊🥰😘
Srculence ❤️❤️❤️❤️😘bravo za bockanje, nisam ni sumnjala u tebe💪🏻
Lola draga samo ti nama piši❤️napravi sve što možeš, pa onda mirne glave u nove pobjede. Nadam se da je smrzlić dobitni❤️😘
Verujem pozdrav. Žao mi je zbog dijagnoze, vjerujem da ste u šoku. Ova dijagnoza nije kraj puta i ovaj forum to dokazuje🥰 vidim da su vam predložili punkciju, nama su predlagali biopsiju, ali odlučili smo da idemo na mTese. Ovdje ćeš svakako dobiti odgovore na mnoga pitanja kao i podršku. Sretno vam😘🥰
Bopsich žao mi je da te tako grlo uhvatilo, nadam se da ćeš brzo ozdraviti 🥰
Lucy uživaj na druškanju sa bebanom, šalji slikice ako bude surađivao❤️
💃🏻89. Hashimoto,AMH 13,35 pmol/l
🕺🏻89.Azzospermija,varikokela II.st.Mtese❌
Donacija-Pronatal Prag-16.05.asp.14 fol.13🥚(10xMII, 3xGV),od 10🥚8 oplođenih,4BC odlične kvalitete,3🐧🐧🐧21.05.transfer 1odlične BC❤️7dpt➕1.Beta 03.06.13dpt1574❤️2.beta 05.06.15dpt4040😍1.UZV 20.06. imamo♥️mini anomaly scan- 12tt uredan,low risk ♥️20tt anomaly uredan- dečko💙🩵👣
Pozdrav cure, prvi put sam ovdje i trebale bi mu rijeci utjehe. Svima zelim puno srece i snage, ponajvise ciste glave.
I sami smo zapali u probleme. MM ima povišen LH -12.7, FSH-12.5, T- 17 i TSH - 7.41.
Utvrdena mu je bilateralna varikokela i nesto smanjeni testisi, zanima me koji bi bio vas savjet ? Ima li nade? Pokusavamo vec neko vrijeme, nema uspjeha, uradili smo kucni test plodnosti, nije se uopce promijenila boja sto bi upucivalo na Azoo ili Olig…
Crvenkapice to je to, super vijesti, čestitam mamice❤️želim ti urednu i školsku trudnoću🎉🎊🥰😘
Lola draga samo ti nama piši❤️napravi sve što možeš, pa onda mirne glave u nove pobjede. Nadam se da je smrzlić dobitni❤️😘
Verujem pozdrav. Žao mi je zbog dijagnoze, vjerujem da ste u šoku. Ova dijagnoza nije kraj puta i ovaj forum to dokazuje🥰 vidim da su vam predložili punkciju, nama su predlagali biopsiju, ali odlučili smo da idemo na mTese. Ovdje ćeš svakako dobiti odgovore na mnoga pitanja kao i podršku. Sretno vam😘🥰
Beban uopce nije surađivao, totalno se sakrio da mu lice nismo uopce vidjeli. 😔 Dogovorili smo 22.12. sljedeci pokusaj. Sta se 2D uzv pregleda tice malac je odlican, ima oko 900g po mjerama tako da nema razloga za tugu 🥰
Redovni pregled je za 7 dana tako da cemo ga se nagledat ovi mjesec 😄
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Verujem drago mi je da ti je moj komentar pomogao, znam kako vam je i kakva vam je zbrka u glavi. Ja sam doslovno spajala "kockice" dok nisam sve shvatila i opet sam neke stvari naučila na teži način putem.. Ako te bilo što zanima, biti će mi drago da mogu pomoći ❤️
I još jedna stvar, mislim da punkcija nema smisla. Na taj način se samo oštećuje tkivo i ako se ništa ne nađe (a uglavnom se ne nađe jer to je ubod na slijepo), kasnije imate jedan dio oštećenog tkiva koji smanjuje šanse na Micro Tese.. Moj muž je davno radio biopsiju prije nego je mene i upoznao i Emre je komentirao nakon operacije kako je taj dio trajno oštećen i da tu nije ni tražio.. Tako da dobro razmislite prije nego se na to odlučite.
Moj savjet je da se za početak informativno javite dr. Emreu, on će vam neke stvari pojasniti a to vas ne obvezuje na ništa i ne morate se za njega odlučiti.
Lucy nadam se i ja da će malac surađivati, stavi nam koju sličicu ako se sjetiš 🥰🥰
Veritas ✅️
Beban uopce nije surađivao, totalno se sakrio da mu lice nismo uopce vidjeli. 😔 Dogovorili smo 22.12. sljedeci pokusaj. Sta se 2D uzv pregleda tice malac je odlican, ima oko 900g po mjerama tako da nema razloga za tugu 🥰
Redovni pregled je za 7 dana tako da cemo ga se nagledat ovi mjesec 😄
Taman poslala komentar i sad vidim ovo. Žao mi je da se mali sramezljivac nije htio pokazati, ali bitno da je sve dobro i da lijepo napreduje 🥰 Nadam se da će se sljedeći put odlučiti malo pokazati 😅🤞
Veritas ✅️
Pozdrav cure, prvi put sam ovdje i trebale bi mu rijeci utjehe. Svima zelim puno srece i snage, ponajvise ciste glave.
I sami smo zapali u probleme. MM ima povišen LH -12.7, FSH-12.5, T- 17 i TSH - 7.41.
Utvrdena mu je bilateralna varikokela i nesto smanjeni testisi, zanima me koji bi bio vas savjet ? Ima li nade? Pokusavamo vec neko vrijeme, nema uspjeha, uradili smo kucni test plodnosti, nije se uopce promijenila boja sto bi upucivalo na Azoo ili Olig…
Za početak žao mi je, ali uvijek ima nade. Kao što smo rekli i Verujem najbolje je krenuti od prve stranice i sve polako pročitati. Mislim da je jedini način Micro Tese operacija.. Mi smo radili u Turskoj, pa samo o tome mogu i govoriti. Baš sam detaljan post napisala malo iznad. Ali ima ovdje parova koji su to prošli i ovdje u Hrvastkoj i znati će više reći o tome. Neki uspješno, neki nažalost ne. Ali šansa svakako postoji ❤️
Veritas ✅️
Sortiraj odgovore
Najstariji