Mislim da bi se u ovim situacijama di je broj spermija ograničen, trebalo malo drugačije pristupat i napravit sve moguće pretrage prije, a ne tek nakon neuspjelih postupaka. A definitivno je ko na traci, bez ikakvih objašnjenja, samo da se uzmu novci što prije. Primjera radi, problem kod oštećenih živaca kod mog muža se mogao riješit i tabletama, koje mu doktorica nije htjela dati uz objašnjenja da su to opasne tablete za tlak, srce i tako to, plus da spermiji koji bi bili dobiveni tako ne bi bili baš kvalitetni i da nije baš uspješan IVF u tim slučajevima, da je bolje da su direktno iz testisa. Plus rekla mu je da prvo napravi mTese pa tek onda da ide radit magnet da se vidi u čemu je problem jer kao inače treba čekat 6 mjeseci za mTese. Na što je Hauptman rekao da priča gluposti i da ne treba čekat jer ne utječe na spermatogenezu. A i da treba čekat, bolje je vidit jel se može riješit bez operacije, a ne odmah rezat testise... Mislim da se neke stvari baš forsiraju i na prišu, a mi smo svi u situacijama di nemamo baš izbora.
👩(92) - sve ok
🧑(95) Azoospermija, Anejakulacija
02/23 M-TESE - neuspješno
Plus, mislim da se nikakvom zahvatu ne pristupa ja ću tebe na brzinu riješit, zakazat odma drugu operaciju iza i sve na brzinu jer nikad ne znaš što se može dogodit. Druga stvar pričat da operacija može trajat i 3,4 sata dok se sve pretraži, a onda reći pa tražili smo skoro sat ipo vremena, malo se osjećate ko da neko pravi budalu od vas. Ili je 3-4 sata preuveličavanje ili je sat ipo vremena max što žele potrošit po pacijentu jer im se inače ne isplati... Mi svi to plaćamo i najgore je kad nemamo osjećaj da je netko dao sve od sebe i da mu se može u potpunosti vjerovat. Zato crvenkapice i lucy pitajte i tražite objašnjenja jer imate na to pravo.
👩(92) - sve ok
🧑(95) Azoospermija, Anejakulacija
02/23 M-TESE - neuspješno
Pitanje imam ta sve cure koje su isle u Prag u postupak s doniranim spermijima.
Dal donora sperme genetski testiraju?
Pozdrav, Ivona! Ne, donor nije genetski testiran. Bar ne u klinici u koju smo mi išli (Pronatal). Testoraju se samo na HIV, hepatitis, klamidiju i još nešto, ne sjećam se. Kad sam se raspitivala prije odlaska ne pamtim da sam našla taj podatak da ih negdje baš sve redom genetski testiraju. Možda na zahtjev ili po dogovoru. Možda je najbolje poslati nekoliko upita, pa prvjeriti.
Crvenkapice, jako mi je žao 😒 Nadam se da ćete iz ovoga izaći jači i spremni na daljnu borbu nakon što malo odmorite i nađete odgovore na pitanja koja vas sad muče.
Pixel, čekamo te 🥰🍀
👩🏻 ✅
👨🏽 azoospermia, TESE ⛔️
postupak s doniram stanicama
bebica stigla 🤍 👶🏻🤍
Evo bili smo danas na razgovoru s biologom i dr P. Ne znam što bi mislila, nisam zadovoljna. Po njima je kvaliteta spermija i jajnih stanica dobra. Dr P mi je dao listu pretraga (hba1c, vitamin d, folna, trombofilija) i po njemu ne treba raditi histeroskopiju jer sam mlada i tek su dva neuspješna pokušaja. Biolog sad kaže da ima 6 ampula još, zadnji put mi je rekao da ima 5. Kaže da je svih 7 spermija bilo zdravo i pokretno, a na transferu mi je rekao da neki nisu bili pokretni. Dr P ne preporučuje da se vratim na pilule sad u pauzi (zbog neredovitih i bolnih ciklusa) jer imam dijabetes, a na pilulama sam bila 10 godina i 6 različitih doktora (ginekologa, endokrinologa) mi je odobrilo i sve je uvijek bilo u redu. Biolog je preporučio da idem kod nutricionista 🙄
Ne znam evo. Mislim da ćemo u Zagreb na konzultacije u druge klinike. Imate li preporuke za neke privatne? Repromed, Beta plus, IVF? Ako imate iskustva nečija dobro bi mi došao savjet 😊
👩🏻 30 - dijabetes, hiperprolaktinemija, pcos, amh 50.5, pai 4g/5g
👱🏻♂️34 - neopstruktivna azoospermia
📍 Zadar
1/23 mTESE Poliklinika Cito - 8 ampula ✅
2/23 1.ICSI ➡️5🥚➡️1 ET ❌ 0 🐧
4/23 2. ICSI ➡️ 11🥚➡️2 ET ❌ 0 🐧
10/23 Repromed 3.ICSI ➡️7🥚➡️1 ET 0 🐧
+5dpt, beta 9dpt - 138, 11dpt - 376
Veritas uredan - stiže dečko 💙
22.07.2024. 👶🏻💙
Evo bili smo danas na razgovoru s biologom i dr P. Ne znam što bi mislila, nisam zadovoljna. Po njima je kvaliteta spermija i jajnih stanica dobra. Dr P mi je dao listu pretraga (hba1c, vitamin d, folna, trombofilija) i po njemu ne treba raditi histeroskopiju jer sam mlada i tek su dva neuspješna pokušaja. Biolog sad kaže da ima 6 ampula još, zadnji put mi je rekao da ima 5. Kaže da je svih 7 spermija bilo zdravo i pokretno, a na transferu mi je rekao da neki nisu bili pokretni. Dr P ne preporučuje da se vratim na pilule sad u pauzi (zbog neredovitih i bolnih ciklusa) jer imam dijabetes, a na pilulama sam bila 10 godina i 6 različitih doktora (ginekologa, endokrinologa) mi je odobrilo i sve je uvijek bilo u redu. Biolog je preporučio da idem kod nutricionista 🙄
Ne znam evo. Mislim da ćemo u Zagreb na konzultacije u druge klinike. Imate li preporuke za neke privatne? Repromed, Beta plus, IVF? Ako imate iskustva nečija dobro bi mi došao savjet 😊
Mi još nismo došli do tog djela sa postupkom pošto je Klinefelterov sindrom,odabrali smo polikliniku IVF u Zg,i s njima smo u kontaktu,a i dr. Šimunić je povezan sa Petrovom,savjetuju nas,usmjeruju gdje,što i kako odraditi pred MicroTese,kad smo dobili genetiku,mislili smo gotovo nema izlaza,plan B je donacija,ali su nam ulili nadu da svakako pokušamo s MicroTese jer smo mlađi od 30,je teška "dijagnoza" ali da su imali slučajeva di se našlo(ne kod svakoga,ali se našlo-nama je to bilo dovoljno za čuti),odlučili smo da idemo dalje.Netko ima nekakvo mišljenje,nekome je neka određena poliklinika dobra,moj savjet je odraditi konzultacije kod svih,pa odlučite tko vam je najbolji dojam ostavio,tko vam je dao najbolje savjete,rezultati,komunikacija s pacijentom...sve to igra neku bitnu ulogu,po meni.
Eto,to je od mene,a sada cure koje su prošle postupke,nek taj dio pojasne,jer kažem,ja i muž nismo došli do tog djela. ♥️
👩🏼💼-29| ✅ Hipotireoza,PAI1 homozigot
👨🏻💼-30| XXY 🧬
13.02.24| MTESE TURKEY | 12💦
28.02.24| IVF TURKEY | 26🥚 | ❤️ 12 ➡️ 1 ❌
15.01.25| EUROPE IVF PRAGUE | 13🥚 | ❤️ 8 ➡️ ❄️
10.02.25| FET | ❄️❄️ ➡️ ❌
05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳
Pitanje imam ta sve cure koje su isle u Prag u postupak s doniranim spermijima.
Dal donora sperme genetski testiraju?
Pozdrav, Ivona! Ne, donor nije genetski testiran. Bar ne u klinici u koju smo mi išli (Pronatal). Testoraju se samo na HIV, hepatitis, klamidiju i još nešto, ne sjećam se. Kad sam se raspitivala prije odlaska ne pamtim da sam našla taj podatak da ih negdje baš sve redom genetski testiraju. Možda na zahtjev ili po dogovoru. Možda je najbolje poslati nekoliko upita, pa prvjeriti.
Crvenkapice, jako mi je žao 😒 Nadam se da ćete iz ovoga izaći jači i spremni na daljnu borbu nakon što malo odmorite i nađete odgovore na pitanja koja vas sad muče.
Pixel, čekamo te 🥰🍀
Hvala momtobe2022 ,prvo riješavamo MicroTese,ali donor nam je druga opcija,zanima me po tebi jedino MicroTese Hrvatska ili Češka? Pripremamo se za to,pa me zanima dal vrijedi pokušati vani s tim ili je i naš dr.Hauptman okej što se tiče toga?
👨🏻💼-30| XXY 🧬
05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳
Heeej cure, kako smo?🥰
Mi još imamo 8 dana do moje M, odobrojavamo kao da je termin poroda, presretni smo 🤣🙈
.
Crvenkapice, drago mi je da ste obavili razgovor. Ako niste zadovoljni, ako ti nešto ne sjeda kako treba, idite dalje. Nemate puno pokušaja, zato treba odmah mijenjati ako nešto "smrdi". Ako nećete vi sami kopati i tražiti, neće nitko drugi.. to smo svi ovdje naučili haha🤷♀️ odmorite se malo, zbrojite u glavi pa vidite što dalje..
Ja sam čula za Repromed sve pohvale i pogotovo što se tiče ovakvih dijagnoza.😘
Momtobe, A meni se učinilo da su mi rekli da rade donori genske pretrage🙄 i bas čitam, po češkom zakonu navodno donori moraju i to obaviti...🤔😶
Ivona, želim vam sreću sa mTese. Dr Hauptman je odličan doktor, vrhunski to radi, mom mužu se ništa ni ne vidi da je radio. A za doktora sve moguće pohvale što se nas tiče, nas je oduševio i radom i razgovorom i pristupom. 👍
No give up i Lucy ❤❤❤❤
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Crvenkapice upravo taj dio mi smrdi,stalni mijenjaju verzije. Znači nama na spermiogramu nađu navodno jedan spermij, a na microtese 15 dana iza ne nađu ništa. Znači nešto od to dvoje nije napravljeno kako treba. Mislim da ti je dobar savjet Ivona dala, odite na konzultacije kod više njih pa odlučite. Moj prvi izbor bi bio Repromed, stvarno ga hvale ali morala bi se prvo sama uvjeriti.
Ivona bravo glavu gore, samo naprijed. Sretno🥰
Ljubice slažem se sa svime što si rekla, nekako se razumijemo ja i ti😁Kako ste vi,jeste što mislili dalje?
Tratinčice dobri duše ove grupe, veselim se tom 01.06.kao da je meni🥰 Sasvim izgledno je da ćeš nam brzo donijeti dobre vijesti i podignuti moral grupe❣️❣️
👩(hiperlaktinemija- pod kontrolom)
AMH:35
🧑Azoospermia ( 2 s-grama azoo, 2 crypto)
M-TESE ❌
12/2023 Prag ICSI: 17 fol➡️ 2🥚➡️ 1 blastica
15.12 ET💗 5dpt ➕️ ,Beta 12dpt: 628.6, 14dpt: 1428
04.01. 1️⃣uzv✔️
no-give-up
url=https://www.tickerfactory.com]
E a gdje su nam Lola i Alice? Što se kod njih događa? Već sam pomalo i zaboravila u kojim su fazama bile🤔
.
Zaboravila sam poželjeti sreću Pelixpro, sretno!😊
No give up, hvala ti.. Baš je divno kad znaš da se još netko veseli s tobom🥰 Ja se nadam da će ovdje uskoro biti barem 3 nove trudnice, pod hitno moramo podići prosjek grupe😁 hvata me panika, čas mislim kako će uspjeti od prve, a onda za čas crne misli🤣
Trudimo se od 9/21.
👱♀️24- PCOS, 🙋♂️28- Azzospermia, mTese ❌
Prag- donacija sjemena- 6/23.
12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
•Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
Panorama-low risk- stiže curka 💗
Heeej cure, kako smo?🥰
Mi još imamo 8 dana do moje M, odobrojavamo kao da je termin poroda, presretni smo 🤣🙈
.
Crvenkapice, drago mi je da ste obavili razgovor. Ako niste zadovoljni, ako ti nešto ne sjeda kako treba, idite dalje. Nemate puno pokušaja, zato treba odmah mijenjati ako nešto "smrdi". Ako nećete vi sami kopati i tražiti, neće nitko drugi.. to smo svi ovdje naučili haha🤷♀️ odmorite se malo, zbrojite u glavi pa vidite što dalje..
Ja sam čula za Repromed sve pohvale i pogotovo što se tiče ovakvih dijagnoza.😘
Momtobe, A meni se učinilo da su mi rekli da rade donori genske pretrage🙄 i bas čitam, po češkom zakonu navodno donori moraju i to obaviti…🤔😶
Ivona, želim vam sreću sa mTese. Dr Hauptman je odličan doktor, vrhunski to radi, mom mužu se ništa ni ne vidi da je radio. A za doktora sve moguće pohvale što se nas tiče, nas je oduševio i radom i razgovorom i pristupom. 👍
No give up i Lucy ❤❤❤
Znači žene,na genetičkom savjetovanju,ajme užas.
Izjava doktorice:" Zaboravite na biološku djecu,možete otić negdje po narudžbi donorsku spermu ili jednostavno u domovima pokupit gotov proizvod."
Moj M je bio iztraumatiziran izjavama.Ona kako mi se čini ne odobrava ni IVF,ni donacije,samo posvojenje.
👨🏻💼-30| XXY 🧬
05.2025| FET | ❄️❄️ ⏳
Sortiraj odgovore
Najstariji