Beba Zdravlje i njega bebe 05. lipnja 2018.

Koje 'dobre bakterije' možete djeci davati od rođenja?

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

L. reuteri Protectis jedini je na tržištu izoliran iz majčinog mlijeka i zbog toga je posebno dobro prilagođen ljudskom probavnom sustavu, patentiran je, zaštićen i nalazi se isključivo u BioGaia® proizvodima

Sojevi dobrih bakterija su danas toliko zastupljeni na tržištu da kad uđete u ljekarnu vidite da zauzimaju čak par polica. Zašto je to tako? Dobre bakterije u crijevima prerađuju hranu, suzbijaju štetne vrste bakterija i virusa, razgrađuju otrovne tvari, ali i čine 80% imunološkog sustava. Lako je za zaključiti da su iznimno bitne, ali jednako tako je bitno odabrati pravi soj bakterija. 

U moru sojeva dobrih bakterija, izdvaja se jedan, Lactobacillus reuteri, komercijalnog naziva Lactobacillus reuteri DSM 17938 (L. reuteri Protectis) koji je patentiran, zaštićen i nalazi se isključivo u BioGaia® proizvodima.

Lactobacillus reuteri, jedan od prvih stanovnika u zdravoj flori novorođenčeta

L. reuteri Protectis jedini je na tržištu izoliran iz majčinog mlijeka i zbog toga je posebno dobro prilagođen ljudskom probavnom sustavu. Soj je jedan od prvih koji se naseljava u zdravoj flori novorođenčeta, dok većina drugih sojeva bakterija samo privremeno naseljava probavni sustav, putem hrane koja se unosi.

Preporučuje se svakodnevna primjena s obzirom na činjenicu da su razine L.reuteri Protectisa u crijevu zanemarive tjedan dana nakon prestanka uzimanja, zbog stresa, prehrane, antibiotika...

Do danas su provedene 163 kliničke studije na L.reuteri Protectisu, na kojima je sudjelovalo preko 14 000 ispitanika, od čega čak 80% ispitanika čine djeca. Važno je za naglasiti da su studije provedene na nešto više od 2000 nedonoščadi, čime se posebno naglašava sigurnost samoga soja.

BioGaia® prve kapi sa živim, aktivnim bakterijama

Prve, a do danas i najprodavanije. Zašto?

 | Author: Promo Foto: Promo

BioGaia® proizvodi u svom sastavu jedini na tržištu sadrže L. reuteri DSM 17938. Prolaze analitička ispitivanja na kojima je dokazano da ne sadrže gluten, laktozu, niti mliječne bjelančevine. BioGaia® Baby Protectis kapi zasad su jedine na tržištu koje nemaju konzervansa, a imaju najdulji period nakon otvaranja, čak tri mjeseca. 

Sigurne su i učinkovite za primjenu od prvog dana rođenja, što govori i sama činjenica da su u svakodnevnoj upotrebi na Odjelu za neonatologiju u rodilištima diljem Hrvatske. 

Pet BioGaia® Baby Protectis kapi na dan kao i jedna BioGaia® Protectis tableta za žvakanje zadovoljavaju dnevnu dozu laktobacila.

U svim ljekarnama pronađite i BioGaia® Baby Protectis kapi koje dolaze u kombinaciji s vitaminom D te najnoviji oblik pakiranja kapi u inovativnoj tubici pod nazivom BioGaia® Protectis Baby Easy dropper kapi 5ml. 

Posjetite nas i na našoj web stranici www.biogaia.hr te pronađite u svim ljekarnama.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.