Beba Zdravlje i njega bebe 07. lipnja 2019.

Mama se uspaničila zbog crne mrlje u bebinim ustima

Foto: Facebook/Darian Depreta
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zabrinuta mama djevojčice Belle uplašila se i odjurila u bolnicu kada je u ustima svoje kćerke vidjela ogromnu crnu mrlju, koja je ličila na madež

Zabrinuta mama djevojčice Belle uplašila se kada je u ustima svoje kćeri vidjela ogromnu crnu mrlju, koja je izgledala kao mladež. Darian Depreta, majka iz SAD-a, na Facebooku je objavila istinitu priču kojom je uspjela nasmijati mnoge roditelje iako priča nije baš laskava za nju. 

Darian D. igrala se sa svojom devetomjesečnom djevojčicom kada je primijetila ogromnu "mrlju" u njenim ustima. "Igrala sam se danas s Bellom i primijetila da joj nepce u ustima ima smeđu mrlju. Pokušala sam skinuti, ali nje se moglo. Odmah sam poznala svoju majku. Uspaničila sam se i za pola sata bile smo u bolnici", kaže Darian.

Možda te zanima... Mama na fotografiji u oku djevojčice primijetila sjaj - radilo se o raku oka! Vrtić

Tamo je, kaže, i medicinska sestra probala maknuti smeđu mrlju, ali također bezuspješno. "Rekla nam je da nikad nije vidjela ništa slično. Liječnik je pretpostavio da je u pitanju mladež ili biljeg, a onda je pozvao i kolege da se konzultiraju. Jedan od njih primijetio je da je fleka svjetlija na rubovima, pa su je probali oljuštiti. I, vjerovali ili ne, skinulo se iz prve jer u pitanju je bio običan karton koji joj se zalijepio za nepce", ispričala je Darian.

Karton se Belli zalijepio za nepce kad je žvakala kartonsku kutiju s kojom se igrala, a ja to uopće nisam primijetila.

"Nakon toga sam oko pet minuta plakala i smijala se zbog kombinacije olakšanja i neugode. Iako sam svjesna da je komad kartona mogao biti puno opasniji za Bellu, na kraju mi je samo laknulo što nije riječ o nečem ozbiljnijem", zaključila je majka koja kaže da je od srama poželjela propasti u zemlju i više se nikada ne pojaviti u toj ordinaciji.

beba žvače Možda te zanima... 9 opasnih stvari u kući kojima se beba može ugušiti Beba

Na Facebooku je napisala kako je svjesna da se dijete moglo ugušiti. "Ne puštam svojoj bebi da žvače karton. Rastu joj zubi i pokušava gristi sve. Dogodilo se da je pronašla kutiju dok sam ja slagala suđe u mašini, koju sam joj naravno odmah otela. Samo nisam primijetila odmah da se komadić zalijepio u ustima", ispričala je.

Bebin prvi zubić obično se pojavljuje između četvrtog i sedmog mjeseca života. Nema pravila jer neke bebe prvi zubić mogu dobiti i s tri mjeseca, a neke tek s godinu dana. Tipično, prvi zubići koji izbiju su prednji donji, a iza njih slijedi gornji prednji zubić, obično mjesec ili dva kasnije. Nicanje mliječnih zubi često zna proći gotovo neopaženo, no nažalost se češće taj proces odvija uz simptome koji su karakteristični za nicanje zuba.

beba stavlja prst u usta Možda te zanima... Simptomi nicanja prvih zubi Beba

Roditelji obično primijete da se s djetetom nešto događa, razdražljivo je, lošije spava, nemirno je, plačljivo i ponekad se javlja i blago povišena tjelesna temperatura. Dijete u tom periodu, koji može trajati i do nekoliko tjedana, pojačano slini i ima potrebu stavljati i trljati po ustima vlastite ruke ili gumene predmete. Dok ne nikne zubić, na njegovom je mjestu prisutan otok i crvenilo, a ta faza može trajati i do nekoliko tjedana.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.