Beba Zdravlje i njega bebe 11. studenoga 2019.

Ljuljačke za uspavljivanje opasne su za bebe!

Foto: Gettyimages
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pedijatri savjetuju da bebe trebaju spavati i ležati na ravnoj, statičnoj podlozi, a istraga, tužbe i istraživanja otkrili su da je nerazmjeran broj dojenčadi preminuo zbog spavanja u takvim krevetićima jer nisu bili u ravnom, vodoravnom položaju.

Američka Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda (CPSC) izdala je upozorenje protiv korištenja ljuljački za bebe jer nisu statične te postoji opasnost od prevrtanja. Pritom dodaju da su prema podacima, čak 73 slučaja smrti novorođenčadi povezana s takvim proizvodima.

beba, auto sjedalica Možda te zanima... Nikad ne ostavljajte bebu samu dok spava u autosjedalici! Beba

Pedijatri savjetuju da bebe trebaju spavati i ležati na ravnoj, statičnoj podlozi, a istraga, tužbe i istraživanja otkrili su da je nerazmjeran broj dojenčadi preminuo zbog spavanja u takvim krevetićima jer nisu bili u ravnom, vodoravnom položaju, piše 24 sata.

Istraživanje sugerira da spavanje pod nagibom povećava rizik da se beba prevrne ili uguši. Čak su neke tvrtke koje proizvode krevetiće i igračke za djecu iz prodaje povukle takve proizvode.

Savjet roditeljima je da bebu ne stavljaju u položaj pod kutem većim od 10 stupnjeva. 

Iako su ovakvi krevetići omiljeni mnogim roditeljima zbog lakoće uspavljivanja ili zabave za bebe dok su budne, ipak se pokazalo da nisu dovoljno sigurni, prenosi Daily Mail.

Možda te zanima... Većina roditelja ne zna koji je najsigurniji položaj za spavanje Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.