Beba Zdravlje i njega bebe 23. lipnja 2016.

Ljubičasti leptir: Sjećanje na malene anđele koji su otišli

Bebe - ljubičasti leptir
Foto: Twitter
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Gubitak jednog blizanaca teška je i duboka tuga za svakog roditelja, zato je mama Millie Smith iz Velike Britanije odlučila napraviti ljubičastog leptira

"Od početka smo znali da će Skye preživjeti samo minute i da se neće micati ili plakati.", rekla je Millie Smith 30. travnja, na dan kada su se rodile njezine jednojajčane blizanke Skye i Callie

Callie je rođena zdrava, ali Millie i njezin suprug Lewis Cann sedam mjeseci su živjeli s tim strašnim saznanjem da Skye neće živjeti dugo nakon porođaja. Malena djevojčica imala je anencefaliju što znači da njezin mozak nije razvijen i da ne može preživjeti. 

Toliko tuge na jednoj slici: Tatine rukavice grle novorođenu kćer

Djevojčice su rođene carskim rezom u 30. tjednu trudnoće. Malena Skye pokazala se kao pravi borac, iznenadila je roditelje i doktore. "U trenutku kada se rodila počela je plakati. To je bio najljepši trenutak u mom životu. Plakala je i micala rukama kao svako normalno dijete. Tisuću pute ljepše nego što sam očekivala", rekla je hrabra mama Millie Smith za Babble.

Shrvani roditelji proveli su tri dragocjena sata sa svojom djevojčicom. Njihova srca su se slomila slušajući tihi plač djevojčice, to su bili trenuci za koje su mislili da ih nikad neće imati. Stavili su je u krevetić pokraj njezine sestre Callie kako bi te kratke trenutke provela sa sestrom blizankom.

Posvojila šestero djece preminule prijateljice

"Kada je Skye preminula osjećala sam da je moj svijet stao. Iako sam imala Callie, moje srce je bilo slomljeno.", napisala je Millie na stranici Skye’s Wish.

Srce mame Millie ponovno se slomilo nakon jednog razgovora u bolnici. Dok je bila u posjeti svojoj kćeri Callie, jedna majka blizanca joj je rekla: "Vi ste tako sretni što nemate blizance...". U drugim okolnostima ovo bi bio običan razgovor između dvije mame, ali sada je srce jedne majke bilo slomljeno. 

Mama s poznatih fotografija: Samo sam htjela dojiti

"Ta rečenica me slomila. Izjurila sam u suzama iz sobe, a oni nisu znali zašto. Nisam imale snage objašnjavati što se dogodilo.", rekla je kasnije Millie. 

Mama Milli došla je na ideju kako pomoći roditeljima u njihovoj tuzi. Osmislila je znak - ljubičasti leptir kao nježan podsjetnik na svoju djevojčicu koja je preminula. Naljepnica je stajala na Callienom krevetiću. Mama Millie želi prodavati znak i skupljati novac za bolnicu u kojoj su djevojčice rođene i pomoći roditeljima kojima su djeca na neonatalnoj njezi. 

Kako se osjećaju mame anđela?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.