Roditelji Zanimljivosti 02. lipnja 2016.

Mama koja je izgubila bebu, posvojenoj bebi prijateljice poklonila najljepši dar

fb
Foto: Facebook/Sarah Rieke
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prekrasna priča o tugujućoj mami koja je odlučila darovati prijateljici izdojeno mlijeko za posvojenu djevojčicu nakon što je njena kći umrla, pokazuje najljepšu ljudsku stranu i nije nešto što bi svaka majka imala snage učiniti

Dvije prijateljice skupa su očekivale novog člana obitelji: Lauren Casper čekala je posvajanje djevojčice iz Etiopije, a Sarah Rieke je bila trudna 20 tjedana. Dan kad je Sarah išla na ultrazvuk, bio je poseban jer će saznati spol bebe

"Potajno sam se nadala da će mi Sarah reći da očekuje djevojčicu. Maštarila sam kako će naše kćeri biti prijateljice, kao što su i naši sinovi. Došla je njena poruka...curica...ali bilo je komplikacija", napisala je Lauren u srcedrapajućoj ispovijesti za Today.

Nesebična, prekrasna ponuda prijateljici

Kako se ispostavilo, zbog komplikacija koje je djevojčica imala, nije mogla preživjeti. "Pripremila sam dječju sobu za dolazak moje djevojčice, a Sarah je planirala pokop. Provele smo mnoga jutra zajedno plačući, pričajući i čak se ponekad i smijući. Dala mi je dvije dekice iz paketa u kojem su bile četiri. U druge dvije je njena djevojčica bila zamotana kad se rodila", napisala je Lauren. 

Ubrzo nakon što je djevojčica Arsema došla kući iz Etiopije, prijateljica joj je pristupila s iskrenom ponudom. "Pitala sam se bi li htjela moje majčino mlijeko nakon što se Evie rodi. Mislila sam da bi mogla hraniti Arsemu s njim. Ne znam koliko ću se izdajati ili koliko ću moći izdojiti, ali bih ti ga voljela dati, ako želiš", rekla je Sarah koja ima dvoje djece, djevojčicu i dječaka.

Nakon gubitka bebe, mama donirala 350 litara majčinog mlijeka

Njena kći Evie Caris rođena je mjesec dana nakon što je Arsema došla i živjela je samo četiri sata. Samo tjedan nakon što je preminula, tugujuća majka počela je prijateljici nositi svoje mlijeko.

"Svaki put kad bi napunila Arseminu bočicu i sjela kako bi ju nahranila, razmišljala sam o Sarah i Evie. Molila sam se za njeno slomljeno srce i zahvaljivala Bogu za dar koji je Sarah tako nesebično dala meni i mojoj kćeri", opisala je Lauren svoje osjećaje. 

Dajući Arsemi svoje mlijeko, dala je prijateljici dar koji ona sama nije mogla osigurati svojoj djeci. "Znala je da je jedan od bolnih gubitaka neplodnosti i posvajanja moje nemogućnost da dojim svoju djecu. Oboje su imali loši početak u životu i željela sam da sam im bar to mogla pružiti", iskrena je Lauren nastavljajući kako bi željela da je mogla dojiti svoju djecu. "Sarah želi da je mogla hraniti svoju kći (a i ja...o, i ja). Ali život nema uvijek smisla. Kad je sve slomljeno i pomiješano, mora sami napraviti svoju ljepotu iz komadića." A ove dvije majke su upravo to i napravile. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.