Beba Zdravlje i njega bebe 12. lipnja 2016.

Beba dobila jaku infekciju od vodenih kozica

Beba s kozicama
Foto: Facebook/Kayley Burke
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Očajna majka objavila je fotografije svoje 11-mjesečne bebe kako bi pokazala roditeljima koji odbijaju cjepivo što se sve može dogoditi onima koji se još ne mogu cijepiti

Kayley Burke objavila je fotografije svog sina na Facebooku želeći upozoriti roditelje da cijepe svoju djecu. Njezin 11-mjesečni sin Elijah dobio je vodene kozice i u tijelu se razvila sekundarna infekcija. Grozne kraste i blisteri prekrili su malo tijelo.

"Naš jadni mali dječak premalen je da bi se cijepio protiv vodenih kozica. Sada je hospitaliziran u bolnici Ipswitch u Queenslandu.", napisala je Kayley Burke.

Najvažnije informacije o cjepivu protiv vodenih kozica

"Pouka je, ako ne cijepite svoju djecu, onda ste idiot. Razmislite o rizicima kojima izlažete drugu nemoćnu djecu koja su premala ili onu koja se ne mogu uopće cijepiti. Bilo je strašno gledati ga kako plače i pati uslijed boli i svrbeža zbog rana.", dodala je.

Prvi znaci kozica pojavili su se kod Elijaha prije tjedan dana. I ona i kćer Kaliah također su ih dobile. Kod kćeri su se pojavile samo na par mjesta i ona je dobro. No gđa Burke kaže da su kod nje bile grozne i strašno bolne te da bi radije rodila bez lijekova nego ih ponovno imala.

Cijepljenje protiv vodenih kozica

U Australiji se djeca cijepe protiv vodenih kozica s 18 mjeseci, a drugo cjepivo preporučuje se između 10 i 15 godine. U Hrvatskoj se preporučuje cijepiti djecu od 12 do 15 mjeseca života, a drugu dozu bi trebali dobiti od četvrte do šeste godine. Djeca starija od 13 godina i odrasli koji nisu preboljeli vodene kozice trebaju primiti dvije doze u razmaku šest do 10 tjedana. 

Pročitajte više na 24sata.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.