Beba Zdravlje i njega bebe 29. travnja 2021.

Baka i djed probušili su uši bebi unatoč protivljenju roditelja

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Okolina se često miješa u roditeljske odluke, no postavlja se pitanja, gdje je granica i postoji li ona uopće kada je riječ o bakama i djedovima?

Jedan tata je odlučio potražiti savjet na Redditu nakon što su se njegovi roditelji odlučili na neuobičajen potez. Muškarac je napisao kako su on i njegova zaručnica roditelji devetomjesečne djevojčice Thalie. Njegovi su roditelji provodili mnogo vremena s unukom, no prije dva mjeseca bio je prisiljen prekinuti kontakt s Thalijom bakom i djedom nakon što oni, iznevjerili njegovo povjerenje, prenosi Kidspot. 

"U osnovi, zaključili smo da će Thalia, kad bude starija, sama odlučiti želi li probušiti uši. Nikad mi nije padalo na pamet da se to radi dok su djevojčice još uvijek bebe i kad ne mogu pristati. Roditelji moje zaručnice su njoj probušili uši dok je bila beba i uvijek je mrzila nositi naušnice. I dalje ih ne nosi", napisao je.

jilian michaels Možda te zanima... Zašto sam četverogodišnjem sinu dala probušiti uši? Vrtić

Baka i djed donijeli su odluku bez znanja roditelja

No, baka i djed su mislili drugačije. Prema tvrdnjama razočaranog tate, baka i djed su uporno novopečenim roditeljima govorili kako bi njihova kći izgledala "preslatko" s naušnicama. Ipak, autor objave i njegova zaručnica su jasno dali do znanja da neće pristati na bušenje ušiju.

Tada su baka i djed, dok su čuvali unučicu, donijeli najgoru moguću odluku. Potajno su pozvali jednog svog prijatelja da probuši djetetove uši.

"Bili smo je*eno bijesni što su nam to napravili iza leđa", napisao je ovaj tata: "Nakon toga smo, zbog nepoštovanja naše odluke, prestali razgovarati s njima. Svi su nam govorili da od muhe radimo slona te da ih ne možemo zbog toga izbaciti iz života njihove unuke."

Par je na kraju odlučio da će dopustiti baki i djedu da posjećuju unuku, ali isključivo uz njihovu prisutnost. No ni s tom odlukom se mnogi članovi njihove obitelji ne slažu.

"Čak i roditelji moje zaručnice misle da je pretjerano dopuštati im samo posjete pod nadzorom te da bismo im trebali dopustiti da čuvaju dijete ili da Thalia bude sama kod njih, kao što je prije bila", napisao je

Možda te zanima... Sve više djevojčica nezadovoljno je svojim tijelom Školarci

Kako vratiti povjerenje u roditelje? 

U objavi na Redditu, nezadovoljan tata je odlučio anonimno zatražiti savjet okoline te je upitao korisnike treba li oprostiti i vratiti povjerenje u svoje roditelje? 

"Povjerenje je nestalo. Nikada više ne bih ostavila dijete s njima. Moja mama je mom djetetu odrezala šiške, nakon toga sam izgubila povjerenje, a ovo što su tvoji roditelji učinili je još jedna stepenica iznad", napisala je jedna žena. 

Drugi korisnik Reddita je napisao: "Što bi bilo sljedeće za što bi odlučili da znaju bolje nego vi? Trebaju biti sretni što uopće smiju viđati dijete."

"Ukoliko pređete preko cijele situacije, dat ćete im do znanja da mogu raditi što god žele te da ćete se vi samo kratko ljutiti. Znali su vaše stavove o bušenju ušiju, više puta im je rečeno da NE želite probušiti uši djevojčici, a oni su unatoč tome odlučili podvrgnuti unuku postupku koji mijenja dio njenog tijela", zaključila je treća osoba. 

Možda te zanima... Kada djetetu probušiti uši? Evo što kaže pedijatrica... Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.