Beba Zdravlje i njega bebe 14. srpnja 2018.

Slavna Kylie Jenner probušila uši bebi: Je li prerano?

Foto: © Chase Rollins/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mlada mama doživjela je brojne kritike na društvenim mrežama zbog svoje roditeljske odluke

Kylie Jenner otkrila je na Instagramu da njezina petomjesečna kćer Stormi ima probušene uši. U slatkom videu može se vidjeti da beba ima naušnice. 20-godišnja Kylie zvijezda je reality programa i vlasnica kozmetičke tvrtke, a trudnoću i rođenje djeteta čuvala je od očiju javnosti. Njezina objava izazvala je reakcije, mnogi pratitelji pitaju se treba li tako malom djetetu bušiti uši te misle da bi djeca o tome trebala odlučivati sama kada odrastu, a neki čak smatraju da je to nasilje nad djetetom. 

Ovu raspravu na društvenoj mreži prenijeli su i svi svjetski mediji jer je njezin imetak procijenjen na 900 milijuna dolara, a i članica je poznate obitelj Kardashian.

Možda te zanima... Vječna rasprava: Kada djetetu probušiti uši? Beba
 

THIS IS SO CUTE 7/11/18

A post shared by Kylie Jenner (@kyliesnapchat) on

Možda te zanima... Video 4-mjesečne bebe kojoj buše uši podigao prašinu Beba

Kylie nije jedina mama u javnom životu koja je djetetu probušila uši prije prvog rođendana. Kim Kardashian svojoj djevojčici North stavila je naušnice oko prvog rođendana. Zapravo postoje mnoge kulture širom svijeta u kojima se djeci buše uši prije navršene prve godine. Na primjer, u Meksiku je uobičajeno da djevojčicama probuše uši odmah nakon rođenja. Također to je praksa u zemljama Latinske Amerike pa mame često dobivaju zlato kao poklon. Isto vrijedi za mnoge dijelove Azije, Bliski istok i afričke kulture.

Američka pedijatarska akademija (AAP) kaže da postoji mali rizik u bilo kojoj dobi ako postupak obavlja stručna osoba, iako naglašavaju da je nabolje da se pričeka vrijeme kada se dijete može brinuti samo o sebi. 

beba uši naušnica Možda te zanima... Bušenje ušiju je nasilje nad bebama Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.