Roditelji Sretna mama 13. travnja 2023.

Kada ti vidiš kaos, tvoje dijete vidi samo jednu jako dobru mamu!

Foto: Facebook / Story of this life Inspirativna priča o majčinstvu
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

"Život nisu slike na društvenim mrežama, dnevna soba nije uvijek savršeno uredna, ali to je pravi život, život koji živim i volim!"

Blogerica Esther Anderson podijelila je inspirativnu priču o majčinstvu na svojoj Facebook stranici prije nekoliko godina, kao podsjetnik da, iako smo često užasno zauzeti i mislimo da nismo dovoljno dobri roditelji, naša se djeca osjećaju ugodno i sigurno u našem zagrljaju. I znaš što? To je jedino i važno. 

Esther je na Facebook stranici objavila svoju fotografiju koju je snimila njezina kći Ellia. Na slici je zabilježena Esther kako hrani svoju bebu usred svima nama poznatog kaosa obiteljskog dnevnog boravka.

Iako soba zapravo nije spremna za fotografiranje, to je relativan pojam, jer je i takav kaotičan, pomalo neuredan prostor, onaj u kojem živiš svoj život, možda nesavršen život, ali život kojeg voliš. Život te čeka, ako ti to želiš i ako ga želiš živjeti.

The baby was fussy, the girls were fighting, and I had been trying to get the laundry done all morning and was getting...

Objavljuje Story of This LifeSrijeda, 28. ožujka 2018.

 

Slika koja nosi snažnu poruku...

Esther je trebao trenutak da shvati snažnu poruku iza kadra te je uz pomoć svoje pametne kćeri preokrenula scenarij napominjući da se uspomene vrlo rijetko usredotočuju na lijepo proživljeno djetinjstvo.

"Beba je bila nemirna, djevojčice su se tukle, a ja sam cijelo jutro pokušavala oprati rublje, pospremiti kuću i nisam u stvari ništa stigla", objasnila je Esther na Facebooku. "Tako sam dala svoj telefon djevojčicama da se igraju, a Ellia je snimila ovu sliku, pogledala me i rekla: 'Ti si zapravo dobra mama'. Tada sam se nasmijala razmišljajući o jutarnjem kaosu i svom raspoloženju "frustrirane" mame, kako sam se upravo htjela izvikati na njih,  ili pak odustati i pustiti ih da se potuku." rekla je Esther. 

Možda te zanima... Majčinstvo u crtežima: Kako izgleda život s malim djetetom? Roditelji

Kad je imala malo više vremena za razmišljanje, shvatila da joj je Ellia darovala nešto posebno.

"Našla sam ovu sliku kasnije na svom telefonu i podsjetila me je da uspomene koje će jednog dana imati naša djeca neće biti o tome koliko je kuća neuredna i koliko je malo rublja pospremljeno u ladice, već na trenutke koje provodimo s njima."

Sjajna si mama!

Ostali su roditelji odahnuli nakon što su konačno vidjeli realan prikaz stvarnosti na društvenim mrežama. 

"Znaš što? HVALA TI NA OVOJ SLICI ”, komentirala je jedna mama. "Ponekad se uznemirim kad vidim mame kako objavljuju slike lijepih beba sa savršeno čistim i urednim kućama." dodala je.

"Nedavno sam naletjela na staru prijateljicu“, napisala je druga, „a nakon što sam čula sve o njezinoj uspješnoj karijeri, moja me četverogodišnja kći čula kako objašnjavam da ne, trenutno ne radim, imala sam sreću da sam ostala kući s djecom. Kad smo se vratili u auto, rekla je ‘Mama, jesi li znala da trenutno imaš posao? To je pravi posao "sjajna mamice". I da, volim te najviše na svijetu."

Možda te zanima... Ilustracijama pokazala sve čari i neizrečene dijelove majčinstva Roditelji

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.