Roditelji Sretna mama 08. prosinca 2020.

Mama probušila uši bebi staroj osam tjedana: Kažu da sam odvratna i da zlostavljam dijete

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Vidjela sam da se na jednoj Facebook grupi priča o meni. Pisali su da sam odvratna i da zlostavljam dijete. Ja mislim da nisam napravila ništa loše. Malena se već navikla na naušnice i ne smetaju joj'

Levi Connell (24) iz Engleske našla se na meti kritičara na društvenim mrežama koji su rekli da je 'odvratna' jer je probušila uši svojoj kćeri Willow koja je stara osam tjedana. Naime, neki su čak smatrali da se radi o zlostavljanju.

Levi kaže da je svojoj kćerkici htjela probušili uši s 4 tjedna, ali su joj savjetovali da pričeka još mjesec dana. Odluku su propitivali i njezina majka i partner, ali ona i dalje smatra da je bila u pravu.

"Vidjela sam da se na jednoj Facebook grupi priča o meni. Pisali su da sam odvratna i da zlostavljam dijete. Ja mislim da nisam napravila ništa loše. Malena se već navikla na naušnice i ne smetaju joj", ispričala je Levi te dodala kako je samu sebe kao i kćerkicu poštedjela drame oko buđenja ušiju u kasnijoj dobi.

Možda te zanima... ‘Moje tijelo, moj izbor': Trebaju li majke odlučivati o bušenju ušiju kod male djece? Roditelji

Ova mama smatra kako bi ljudi trebali zadržati svoje mišljenje za sebe. "Uši su probušene iglom u piercing studiju. Nakon prve rupice se uznemirila, a kada su je smirili, napravili su drugu. Sve je bilo brzo gotovo,", ispričala je.

Levi ističe da ona i te kako kao njena majka ima pravo da odlučuje kada je pravo vrijeme za bušenje ušiju.

"Iako svi kažu da sam loša majka, smatram da je ovo najbolja odluka i svakoj majci koja razmišlja o tome, savjetovala bih da se traži savjete od nikoga, jer će samo dobiti grozne uvrede. Vi ste donijele to dijete na svijet i vi imate pravo odlučiti hoćete li joj bušiti uši", zaključila je.

beba uši naušnice | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Na što paziti ako se odlučiš na bušenje ušiju?

Ako razmišljaš o bušenju ušiju svojem djetetu, trebaš znati par stvari: Kod beba imunološki sustav nije još do kraja razvijen i kad probušiš uho, dolazi do otvorene rane koja pogoduje infekcijama. Preporuke pedijatara su da pričekaš bar do šestog mjeseca starosti. Također, možeš tu odluku prepustiti djetetu kad bude dovoljno odraslo da može sudjelovati u njezi ušiju. 

"Teško je reći kad je pravo vrijeme za bušenje, no najvažnije je da se koriste sterilni instrumenti kako ne bi došlo do infekcije, a također da se spriječi prijenos hepatitisa C. Također treba paziti da se mjesto uboda sekundarno ne inficira; nije loše staviti dezinficijens koji se smije koristiti kod djece", objašnjava pedijatrica Alemka Jaklin Kekez.

Ništa ne možeš učiniti da bol prilikom bušenja nestane, ali krpa napunjena ledom može pomoći. Nemoj stavljati led direktno na kožu jer može izazvati nelagodu. Pripazi i na moguće alergije. Pedijatrica Jaklin Kekez kaže kako alergija može biti na svaku tvar pa tako i na "medicinke", iako rijetko. Neka djeca su alergična na srebro, zlato i ostale metale. Prije bušenja, budi sigurna da tvoje dijete nije jedno od njih. 

Možda te zanima... Vječna rasprava: Kada djetetu probušiti uši? Beba
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • voxovej

    My co-worker's step-mother makes $81 every hour on the internet.. she has been fired from work for 9 months and last month her pay was 15737 just working from home for two hours every day, check out this.,.,.,.,. Www.earn75.Com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.