Roditelji Sretna mama 13. svibnja 2023.

Mama petero djece: Iscrpljena sam. To nije normalno. Pokušavaš funkcionirati u 'nefunkcionalnom'

Foto: Facebook/The Real Deal of Parenting
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'To nije normalno. Pokušavaš funkcionirati u 'nefunkcionalnom'. I to je najbolji način da se sve ovo objasni: pokušaj funkcioniranja i nefunkcionalnom'

Ona je majka petero djece i iscrpljena je. Blogerica Regana Long na Facebooku je podijelila post u kojem govori o onome kako se trenutno osjeća većina mama. Long je svoj post započela rečenicom koji nikad prije nije koristila. 

"Oprosti, baš sam iscrpljena"

"Rekla sam to ujutro jednom od učitelja moje djece kada je tražio 'Zoom' sa mnom i mojim djetetom. U isto vrijeme dok su mi druga dva klinca surfala po Googleu, morala sam pozvati najstarije dijete da pripazi na bebu, tati je upravo počeo poslovni sastanak, i dok sam se borila s laptopom i pokušavala započeti 'Zoom' bila sam na rubu raspadanja. Laptop se nije mogao spojiti na Internet. Beba je plakala. Najstarija kći je bila frustrirana zato što je morala čuvati bebu. Buka je dolazila iz svih soba, jedva sam se suzdržavala da ne bacim laptop sa stola."

Možda te zanima... Mamu kritiziraju zbog ove fotografije s njeno četvero djece Roditelji

I potpuno je razumijemo. Istraživanje koje je proveo portal Mother.ly otkrilo je da se 74% mama se psihički lošije osjeća od kada je počela pandemija, a nedavno istraživanje američkog psihološkog udruženja pokazuje kako su roditelji doživjeli značajan porast stresa od pandemije. 

Ne raspadaš se, mama. Svijet se raspada i sustav podrške.

Možda te zanima... Pronašao suprugu kako leži na podu: 'Pitao sam se je li uopće živa' Roditelji

Long dodaje: "To nije normalno. Pokušavaš funkcionirati u 'nefunkcionalnom'. I to je najbolji način da se sve ovo objasni: pokušaj funkcioniranja i nefunkcionalnom".  

Dakle, za sve one koje žele podići bijelu zastavu u zrak i mahati s njom, znajte da niste same. Sasvim je u redu mrziti ovo vrijeme i osjećati se dobro zbog toga. "Ne mogu razmišljati o sutra ni o tome kako ću idući tjedan. Doslovno živim iz dana u dan i fokusirana sam na preživljavanje idućeg sata"

Nitko trenutno nije 'normalan'. Kao majka ti si snažna, hrabra.. ali nemaš nadljudsku moć. Long se ne bi trebala ispričavati zbog toga što ne može sve napraviti. Ne možemo sve. Vrijeme je da pustimo ono što možemo pustiti. 

Možda te zanima... 8 stvari koje moraš zapamtiti kad si toliko umorna da gubiš razum Roditelji

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.