Beba Razvoj u 1. godini 23. kolovoza 2023.

Sve što trebaš znati o svojoj bebi rođenoj u znaku Djevice

Foto: Unsplash ; Najpopularnija imena za bebe u Hrvatskoj 2022.
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako je tvoj mališan rođen između 23. kolovoza i 22. rujna riječ je o malenoj Djevici. Brižnoj i dobroj, kreativnoj i radoznaloj malenoj osobi...

Tiho, mirno i sramežljivo, dijete rođeno u znaku Djevice vrlo je osjetljivo, a ponekad i izbirljivo kada je u pitanju hrana. No, jednom kada saznaš što i kako voli, bit će mu lako ugoditi. Kako raste, tvoj mališan počet će pokazivati znakove inteligencije i sposobnosti raspoznavanja bitnih detalja. Zabavljat će ga stvari oko njega koje drugi ljudi obično ne primjećuju pa će ljubav i zabavu vidjeti u tebi možda 'drugačijim' stvarima. To su samo neke od karakteristika tvojega mališana, a više njih pročitaj u nastavku.

Možda te zanima... Kakav karakter ima tvoja beba i što to govori o njoj? Beba

Djevice vole pomagati

Vjerojatno ćeš već od rane dobi primijetiti da tvoj mališan voli pospremiti igračke za sobom, da često pere ruke i nije mu problem tuširanje ili kupanje, a voli ti pomoći i u kuhinji, čak i s pospremanjem posuđa nakon objeda. Sve je to normalno za djecu rođenu u znaku Djevice. One vole pomagati drugima i držati situacija pod kontrolom. Na tome ćeš biti posebno zahvalna jednog dana kada se odlučite pobrinuti za novog ili njemu prvog kućnoga ljubimca, mačku ili psa. Tvoj mališan vrlo vjerojatno će preuzeti svu brigu o svojem novom prijatelju na sebe, a što je najbolje - uživat će u tome.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Poznati su i po 'šefovanju'

Osobe rođene u znaku Djevice rođeni su vođe i jako su odgovorni. No, u igri s braćom i sestrama ili prijateljima to ponekad može biti pogrešno protumačeno, pa ih mnogi zato smatraju bahatima i kritičnima. Iz tog razloga, važno je razgovarati sa svojim djetetom, naučiti ga nježnosti i važnosti dijeljenja. U njihovoj prirodi je da žele kontrolirati druge, no ako ga rano naučiš da je važno slušati tuđa mišljenja, možeš izbjeći puno konflikata i povrijeđenih osjećaja. Pobrini se da tvoje dijete prije svega bude dobar prijatelj, a tek onda odlučan mali šef.

Možda te zanima... Horoskop za novorođenče: Koliko će tvoja beba biti velika? Trudnoća

Veoma su inteligentne osobe

Vjerojatno ćeš vrlo rano primijetiti da je tvoja mala Djevica veoma inteligentna te da se dobro snalazi u mnogo područja. Često bebe rođene u znaku Djevice ranije počnu govoriti, čitati i pisati. Stoga, pobrini se da na vrijeme pogledaš koje sve školske programe nudi tvoja zajednica ili grad u kojem živiš te koje izvannastavne aktivnosti postoje. Usmjeri njegovu odlučnost i organiziranost prema dobrom cilju.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock :Istraživanje je otkrilo jednu zanimljivu osobinu inteligentne djece

Poznati su po svojoj urednosti i ljubavi prema čišćenju i organiziranju

Malene Djevice kraljice su i kraljevi čistoće. Svaki obrok završit će tako da obrišu i tanjur i stol i svoje rukice. Nakon toga, obavezno će ih još oprati i sapunom. Jednom kada narastu, rado će napuniti perilicu posuđa. Dezinficiranje je njihov drag hobi, pa će tako odlazak na odjel za čišćenje biti jedno od njihovih omiljenih dijelova shoppinga.

Možda te zanima... Kakva je vaša beba prema horoskopskom znaku? Beba

Djevice su veoma odgovorne

Nemoj se iznenaditi ako će tvoja malena Djevica bolje baratati financijama nego ti sama. Od malih nogu približi joj već pojam kasice, a ona će se vjerojatno vrlo ozbiljno shvatiti te uživati u odgovornosti koju ona nosi. Također, kao možeš, otvori joj i štedni račun, a tvoj mali računovođa sigurno će rado s tobom ići na sastanke s bankarima te će uživati u razgovoru o mogućnostima koje mu se nude. No, njihova odgovornost ne veže se samo uz financije, njihovo razmišljanje također je često 'starije' i ozbiljnije nego što to oni sami jesu. Zbog toga, veoma je ugodno imati ih kao braću i sestre jer se na njih gotovo uvijek možeš osloniti za bilo što.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.