Beba Razvoj u 1. godini 02. kolovoza 2018.

Prati ih sreća: Što znanstvenici kažu za bebe rođene u kolovozu

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pročitajte nekoliko zanimljivosti zbog čega su sve bebe rođene u kolovozu posebne

Ljetne vrućine u punom su zamahu, a nitko ih ne osjeća više nego trudnice kojima je ovaj mjesec termin poroda. Termin u kolovozu zasigurno ima svojih izazova, ali i puno prednosti, a bebe rođene u ovom mjesecu predodređene su za vedrinu, uostalom, kao i vrijeme koje im je prethodilo! 

Možda te zanima... Znate li koje je najpopularnije godišnje doba za rađanje? Trudnoća

1. Imat će veću porođajnu težinu

Statistički gledano, bebe rođene u sedmom i osmom mjesecu imaju veće porođajne težine od beba koje su rođene u drugim godišnjim dobima. Veća porođajna težina povezana je s puno prednosti kratkoročno, ali i dugoročno stoga je ovo i više nego dobra vijest.

2. Bit će više od svojih vršnjaka u odrasloj dobi

Isto istraživanje otkrilo je da ljetne bebe također odrastaju u nešto više osobe nego njihovi vršnjaci rođeni u drugim godišnjim dobima. Istraživanje smatra kako su ovi rezultati povezani s većom izloženošću trudnica vitaminu D.

Možda te zanima... Što godišnje doba u kojem je beba rođena govori o njoj? Beba

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

3. Manje je vjerojatno da će razviti bipolarni poremećaj

Prema istraživanju iz 2012. godine, bebe rođene u kolovozu (i srpnju!) imale su puno manju vjerojatnost razviti bipolarni poremećaj, za razliku od onih rođenih u drugim mjesecima. Ponovno, vjeruje se da je najvažniji faktor izlaganje budućih mama vitaminu D, ali znanstvenici ipak ne mogu dokazati zašto je točno zabilježeno puno manje slučajeva bipolarnog poremećaja kod osoba rođenih u ljetnim mjesecima.

4. Prati ih sreća

Istraživanje provedeno 2005. godine, otkrilo je da proljetne i ljetne bebe, a posebno one rođene u travnju i kolovozu - imaju puno više sreće od beba rođenih između rujna i veljače

Možda te zanima... 8 razloga zašto je ljeti super biti nova mama Beba

5. Pozitivnije su

Prema istraživanju, bebe koje slave rođendan u ljetnim mjesecima, imaju pozitivniji stav prema životu. To bi moglo biti povezano s hipertiomskim temperamentom, odnosno jako pozitivnom stavu, koji je povezan s ljetnim mjesecima. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.