Beba Razvoj u 1. godini 07. srpnja 2020.

Dirljivo: Mama pratila sve važne trenutke svoje prijevremeno rođene bebe

Foto: Screenshot: Amy Purling/Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djetetovi prvi mjeseci i godine puni su novih početaka i 'prvih' susreta s raznim stvarima te novih doživljaja. No, za bebe koje su rođene prijevremeno, ti događaji ponekad uključuju i još neke s kojima se druga djeca ne moraju suočavati.

Amy Purling majka je jednogodišnjeg sina Jamesa koji je rođen 10 tjedana prijevremeno i veoma se dobro sjeća tih ranih dana sa svojim mališanom. "Nisam ga mogla uzeti u ruke i upoznati odmah. Morala sam pričekati više od četiri sata da ga vidim i nisam onda mogla dugo ostati s njim", navela je. "Prvih nekoliko dana provela sam gledajući ga u njegovom krevetiću i pokušavajući shvatiti što se to sad dogodilo i uvjeriti sama see da to malo, živo biće tamo jest moj sin."

"Vraćala sam se u sobu svake večeri i plakala jer nisam mogla spavati pored njega dok su mi druge majke u rodilištu pružale utjehu istovremeno hraneći svoje mališane. Bilo je teško", zaključila je Purling.

Možda te zanima... Fotografije prerano rođenih beba koje će vas raznježiti Beba

Četiri dana Amy je tako provela u bolnici sve dok onda nije bila iz nje otpuštena, no svojoj kući vratila se bez svojega mališana prenosi Baby Centar. Pet tjedana moralo je proći prije nego se maleni James nije mogao produžiti svojim roditeljima u njihovoj kući. Cijelo to vrijeme Amy je vodila dnevnik i ispunjavala ga fotografijama i bilješkama o svim sitnim prekretnicama koje su se dogodile u njegovom životu u tom periodu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Miracle Mumma (@miraclemumma)

"Provodila sam svaki svoj budni sat razmišljajući o njemu i zapisujući što je sve napravio danas dok sam mu bila u posjetu. To je bio moj način zacjeljivanja rana", rekla je Amy. Upravo zbog toga, shvatila je koliko su te malene prekretnice, odnosno milestones (eng.), važni u životu jednog djeteta i to je potaknulo njenu ideju na novi poslovni pothvat, Miracle Mumma.

palcici Možda te zanima... Mali borci: Prekrasne fotografije koje daju nadu roditeljima beba palčića Beba

Miracle Mumma tvrtka je koja se bavi izradom malenih prijelomnih kartica koje služe kao dokument koji bilježi putovanje jedne prijevremeno rođene bebe, od rođenja, do dana provedenih u bolnici i konačnog dolaska do kuće. Svaka kartica posebna se, a neke od njih na sebi nose napise kao što su "danas dišem sama" ili "danas sam diplomirala s intenzivne njege i spremna sam na odlazak kući".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Miracle Mumma (@miraclemumma)

Oduševljenje ovim karticama zavladalo je i nedugo nakon pokretanja svog novog posla, Amy je već imala mnoštvo zahtjeva koje je morala ispuniti. "Jamesovo rođene promijenilo me na veoma mnogo načina", kaže Amy. "Osim što mi je on pružio novi pogled na ono što je zaista važno u životu, a što ne... Ove kartice koje izrađujemo moj su način podrške drugim majkama koje prolaze kroz tu ludu vožnju nakon prerano rođenog djeteta. Ja uistinu vjerujem da im u tom teškom vremenu one nude maleni djelić nade i veselja", zaključila je Purling.

Možda te zanima... Draga mama Palčića: 'Tvoja snaga je duboka i neočekivana' Beba
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Miracle Mumma (@miraclemumma)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Miracle Mumma (@miraclemumma)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Miracle Mumma (@miraclemumma)

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.