Roditelji Zanimljivosti 13. listopada 2015.

Mali borci: Prekrasne fotografije prerano rođene djece

redm
Foto: Facebook/RedM
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Serija fotografija prikazuje veselu i zdravu djecu koja drže svoje fotografije snimljene nakon rođenja. Svi od njih su prijevremeno rođena djeca, koja su prošla težak put, izborila se i izrasla u prekrasne velike dječake i djevojčice

Prerano rođena djeca, zahvaljujući modernoj medicini, danas imaju veće šanse za preživljavanje. No, u početku je to uvijek teška borba za ove mališane koji nisu proveli dovoljno vremena u maternici kako bi se razvili do kraja. 

Red Méthot, biolog i fotograf iz Quebeca, želio je odati poštovanje tim snažnim, posebnim bebama s nizom portreta prijevremeno rođene djece koje drže fotografije sebe kao novorođenčadi

'Moja curica, rođena sa samo 480 grama, izborila se za život'

Seriju fotografija objavio je na svom Facebook profilu pod nazivom "Les Prémas". "Htio sam pokazati kakvi su ta djeca borci", izjavio je za portal TODAY.com, dodajući kako je i on otac dvoje prijevremeno rođene djece"Prije njihovog rođenja, nisam znao ništa o problemima prijevremeno rođenih beba. Odlučio sam napraviti ovaj projekt kako bi omogućio ljudima da saznaju više o ovoj temi."  

Kako se pripremiti za dolazak nedonoščeta kući?

Thomas, né à 23 semaines.

Posted by RedM on Sunday, 9 August 2015

Chloé, née à 32 semaines.

Posted by RedM on Tuesday, 11 August 2015

Amélia, née à 26 semaines.

Posted by RedM on Sunday, 11 October 2015

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.